Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Ο Μαγικός κόσμος του Σκρούτζ» για 10η χρονιά στην Ξάνθη

«Ο Μαγικός κόσμος του Σκρούτζ» για 10η χρονιά στην Ξάνθη

0

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει τον Χάρη Ρώμα σε ένα ρόλο έκπληξη

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, που επισκέπτεται φέτος την πόλη μας για 10η συνεχή χρονιά, με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει τον καταξιωμένο ηθοποιό Χάρη Ρώμα στο γνωστό έργο του Καρόλου Ντίκενς «Ο Μαγικός κόσμος του Σκρούτζ». Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πραγματικά μαγικό θέαμα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου με ώρες παραστάσεων στις 17:30 και 19:30.

Ο αγαπητός και δημοφιλής ηθοποιός ενσαρκώνει τον γνωστό ήρωα του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς όλων των εποχών. Έτσι, λοιπόν, το έργο αυτό εγκαινιάζει μία ιδιαίτερη πρωτιά για τον Χάρη Ρώμα, αφού για πρώτη φορά θα παίξει ο ίδιος σε παιδική θεατρική παράσταση. Ύστερα από δέκα χρόνια ενασχόλησής του με το θέατρο για τα παιδιά (πότε ως σκηνοθέτης και πότε ως συγγραφέας), τώρα αναλαμβάνει να υποδυθεί τον Σκρούτζ, έναν απαιτητικό ρόλο που έχουν παίξει στο παρελθόν μυθικοί πρωταγωνιστές όπως ο Άλμπερτ Φίνεϋ, ο Τζωρτζ Σκοτ και ο Μάικλ Κέιν.

Η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» έχει ξεχωριστή θέση στη βιβλιογραφία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που προσλαμβάνουν τα παιδιά από την ιστορία του άπληστου Σκρούτζ, ο οποίος, μετά την παρέμβαση των τριών πνευμάτων που του φανερώνουν την ασχήμια της ζωής του, μεταμορφώνεται σε άνθρωπο καλοσυνάτο που θέλει να μοιράζεται την περιουσία του με τους συνανθρώπους του. Ειδικά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το μήνυμα του σπουδαίου Ντίκενς μοιάζει πιο επιτακτικό και απαραίτητο από ποτέ.

Μαζί του θα παίξουν οι ταλαντούχοι ηθοποιοί:

Κατερίνα Αναστασίου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Μαρία Κοκολάκη και Δημήτρης Κοράκης, ενώ το δυναμικό στελεχώνουν δημοφιλείς συνεργάτες όπως: ο Γιάννης Ζουγανέλης, που έγραψε την μουσική, και ο Φώτης Μεταξόπουλος, που καθοδήγησε τον θίασο χορευτικά.

Το Θίασο επιμελήθηκε ενδυματολογικά η Σήλια Δεμίρη, ενώ του κοστούμι του κ. Ρώμα έφτιαξε ο Ιταλικός Οίκος I Sarti di Milano. Στα τραγούδια ακούγονται οι φωνές του βαρύτονου Τίμου Σιρλατζή και της σοπράνο Πένυς Δεληγιάννη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο «Πυργελή». Προπώληση 7 ευρώ μέχρι Παρασκευή 12/2 και ταμείο 10 ευρώ.

Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α

πληροφορίες: 6973056635

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…