Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Η φανέλα με το 9 της Skoda Ξάνθη: Αυτός είναι ο Καρίμ Σολτάνι

Η φανέλα με το 9 της Skoda Ξάνθη: Αυτός είναι ο Καρίμ Σολτάνι

0
soltani-9

«Δεν μ’ ενδιαφέρει να σκοράρω εγώ αλλά να βοηθάω την ομάδα στη συνολική προσπάθεια»

Αποκλειστική συνέντευξη στο «Ε» του 31χρονου Αλγερινού ποδοσφαιριστή

Η «Φανέλα με το νούμερο 9» είναι μία από τις πιο «καλτ» ελληνικές ταινίες αθλητικού περιεχομένου, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1988 από τον Παντελή Βούλγαρη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα.

Στην πλοκή της η παραπάνω ταινία αφηγείται τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή που αλλάζει συχνά πόλεις, αφήνοντας πίσω του ομάδες και προπονητές για να βρει εν τέλει την ομάδα που θα κατασταλάξει.

Στην ομάδα της Ξάνθης η φανέλα με το νούμερο 9 έχει «κάτοχο» εδώ και τρία χρόνια τον Καρίμ Σολτάνι. Μπορεί η προσωπική ζωή του 31χρονου Αλγερινού ποδοσφαιριστή της Skoda να μην έχει καμία ομοιότητα με την πολυτάραχη που κάνει ο πρωταγωνιστής (σ.σ. Στράτος Τζώρτζογλου) στην προαναφερόμενη ταινία, καθώς ο Αλγερινός είναι της… οικογενειακής ζωής, ωστόσο παρουσιάζει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον.

Εξάλλου ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα στον Σολτάνι και στον πρωταγωνιστή της «φανέλας με το νούμερο 9», είναι το ότι έχουν καταφέρει να προβληματίσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις να διχάσουν τον κόσμο με τις ικανότητες τους, κερδίζοντας όμως αμφότεροι στο τέλος την εκτίμηση και την αγάπη.

Τρία χρόνια στη Skoda Ξάνθη «γεμάτα» συμμετοχές και γκολ!

Έτσι και ο Σολτάνι. Έχει γίνει αποδέκτης «γκρίνιας» από τους Ξανθιώτες φιλάθλους, ειδικότερα όταν η ομάδα βρισκόταν σε περίοδο καμπής. Βέβαια είναι οι ίδιοι φίλαθλοι που χειροκροτούν και εκφράζουν τις ευχαριστίες στον Αλγερινό, όταν αυτός σκοράρει χαρίζοντας μάλιστα πολλές φορές με τα γκολ του σημαντικούς βαθμούς.

Τον ίδιο δεν φαίνεται να τον απασχολούν αυτά. Όπως δηλώνει κοιτάζει πάντα να κάνει το καλύτερο και να βοηθάει την ομάδα της Ξάνθης, στην οποία αισίως συμπλήρωσε τρία χρόνια παρουσίας (αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2013) και μάλιστα με «γεμάτες» σεζόν, καθώς παρά το ότι δούλεψε με έξι διαφορετικούς προπονητές κατάφερνε πάντα να κερδίζει την εμπιστοσύνη τους. Το ότι έχει πετύχει εξάλλου συνολικά 18 γκολ σε αυτά τα τρία χρόνια είναι ένα στατιστικό που τον αναδεικνύει στον παίκτη με τα περισσότερα γκολ για την ξανθιώτικη ομάδα για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Στην 1η του – μισή – αγωνιστική χρονιά (στο Β’ μισό της σεζόν 2012-2013) πέτυχε 1 γκολ σε 12 συμμετοχές (με τον Ονουάτσι να είναι ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης με 5 γκολ).

Στη 2η χρονιά (2013-2014) με 7 γκολ σε 29 συμμετοχές τερμάτισε 2ος στη σχετική λίστα για την Ξάνθη, πίσω από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Εστέμπαν Σολάρι που πέτυχε 16.

Στην 3η χρονιά (πέρσι) με 6 γκολ σε 28 συμμετοχές ήταν 3ος πίσω από τους Καπετάνο και Κλέιτον που είχαν από 10 γκολ.

Στη φετινή σεζόν, με τα 4 τέρματα που έχει πετύχει μέχρι στιγμής (σε 17 συμ.) ακολουθεί τον Νιέτο που έχει 6 γκολ κι ενώ απομένουν 10 αγωνιστικές για το φινάλε.

«Δίνω το 100% στις προπονήσεις και στους αγώνες»

Ο Σολτάνι κάνει σπάνια δηλώσεις και ακόμη πιο σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Έτσι καθώς μας δόθηκε η ευκαιρία γι’ αυτή την αποκλειστική συνέντευξη θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για τη ζωή του, όχι μόνο την ποδοσφαιρική. Ο ίδιος μίλησε για τον εαυτό του αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του, για το ποδόσφαιρο και τη ζωή στην Ελλάδα, την πορεία του, την οικογένεια του, ακόμη και για τις… κόκκινες κάρτες και τι σκέφτεται όταν τις αντικρίζει. Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Ε»: Καρίμ ποια η σχέση σου με Αλγερία, Γαλλία, Ολλανδία και Ελλάδα;

Κ.Σ.: «Γεννήθηκα (σ.σ. στις 29/08/1984) στη πόλη Μπρεστ της Γαλλίας. Οι γονείς μου ήταν από την Αλγερία και μεγάλωσα με τη μητέρα μου καθώς ο πατέρας μου «έφυγε» από τη ζωή όταν ήμουν μωρό. Έτσι απέκτησα Γαλλο-αλγερινή υπηκοότητα. Στις ακαδημίες της Μπρεστ ξεκίνησα να παίζω μπάλα για να πάω στη συνέχεια στους Νέους της Χάβρης και από εκεί, σε ηλικία 21 ετών πήγα στην Ολλανδία για την Φένλο όπου έκανα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο, ενώ στην ίδια χώρα έπαιξα και στην Άντο Ντεν Χάαγκ παραμένοντας συνολικά 5 χρόνια εκεί. Ολλανδική – Αλγερινή υπηκοότητα έχει η σύζυγος μου αλλά και τα παιδιά μου που γεννήθηκαν στην Ολλανδία. Το 2010 ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τον Ηρακλή όπου έμεινα μία χρονιά κι έπειτα άλλη μία στον Άρη. Στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ με τη γλώσσα αλλά πλέον δεν έχω πρόβλημα. Έπειτα πήγα στην Αλγερία όπου αγωνίστηκα για ένα 6μηνο όμως έφυγα καθώς η ομάδα δεν ήταν συνεπής σε ότι είχαμε πει κι έτσι επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου από τον Ιανουάριο του 2013 αγωνίζομαι για τη Skoda Ξάνθη».

«Ε»: Συμπλήρωσες τρία χρόνια στην ξανθιώτικη ομάδα στα οποία έχεις δουλέψει με έξι διαφορετικούς προπονητές και είναι γεγονός ότι όλοι σου δείχνουν εμπιστοσύνη καθώς είχες ¨γεμάτες¨ σεζόν με πολλές συμμετοχές. Είναι η βοήθεια που δίνεις στην επίθεση με τα 18 συνολικά γκολ το προσόν που εκτιμούν περισσότερο;

Κ.Σ.: «Δε νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο το ότι σκοράρω μερικά τέρματα, θα μπορούσα να πετύχω περισσότερα. Δουλεύω σκληρά, πάντα τα δίνω όλα στις προπονήσεις και στους αγώνες δίνω το 100%, και πιστεύω ότι είναι αυτό που εκτιμούν οι προπονητές και με εμπιστεύονται. Ασφαλώς και θα ήθελα να έχω πετύχει περισσότερα γκολ, ποιος παίκτης δεν θα το ήθελε; Όμως δε μ’ ενδιαφέρει τόσο το να σκοράρω εγώ όσο το να βοηθάω στην ομαδική προσπάθεια και να καταφέρνουμε να βάζουμε γκολ και να νικάμε σε όλα τα παιχνίδια».

«Ε»: Ήσουν στην Skoda Ξάνθη σε τρεις ξεχωριστές στιγμές. Σε αγώνες για το Europa League, στον αγώνα για την παραμονή στη Super League κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και στον περσινό τελικό κυπέλλου. Ποια ήταν τα συναισθήματα σου σε αυτές τις ιδιαίτερες περιπτώσεις;

Κ.Σ.: «Η συμμετοχή στο Europa League ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία, εντελώς διαφορετική. Από τη στιγμή που βγήκαμε στην Ευρώπη, όσο όταν περιμέναμε να μάθουμε τον αντίπαλο, από ποια χώρα θα είναι κλπ. και φυσικά στους αγώνες αν και δεν παίξαμε πάρα πολλούς.

Με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με μεγάλη πίεση να κρατήσουμε την ομάδα στην Α’ Εθνική. Τελικά τα καταφέραμε αλλά ήταν μία πολύ άσχημη και δύσκολη χρονιά που μας έμαθε πολλά.

Η περσινή χρονιά, με την όλη πορεία στη διοργάνωση του κυπέλλου μέχρι τον τελικό ήταν μία σημαντική ¨περιπέτεια¨. Η συμμετοχή της ομάδας για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό μας προκάλεσε φανταστικά συναισθήματα. Επίσης όταν χάσαμε στον τελικό ήταν ένα πολύ δύσκολο και αρνητικό συναίσθημα, νιώσαμε πολύ μεγάλη απογοήτευση. Κι αυτό επειδή σαφώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός, όμως είχαμε πίστη και θέλαμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας για κάτι καλύτερο. Αν είχαμε λίγη τύχη παραπάνω θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα. Ήταν όμως μία πολύ όμορφη χρονιά».

«Ε»: Είναι οι παραπάνω ξεχωριστοί αγώνες που προσθέτουν εμπειρία στην ομάδα και την κάνουν δυνατότερη;

Κ.Σ.: «Ασφαλώς όλες αυτές οι στιγμές, καλές και κακές, μας κάνουν δυνατότερους και αποκτούμε εμπειρίες. Πρόπερσι βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο και ζήσαμε το πώς είναι να κινδυνεύεις να γκρεμίσεις ότι έχτιζες χρόνια. Πέρσι πήγαμε σε τελικό, ξέρουμε πως είναι να χάνεις εκεί και όταν μας δοθεί ξανά η ευκαιρία δεν θα θελήσουμε να ζήσουμε την ίδια αρνητική εξέλιξη, οπότε με επιπλέον εμπειρία μπορεί να μας δώσει ώθηση για να τα καταφέρουμε».

«Έχουμε ακόμη 10 αγώνες όπου μοναδικός στόχος μας είναι η νίκη, βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά»

Μπορεί η Skoda Ξάνθη να έχει μείνει αρκετά πίσω από τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, όμως το ότι απομένουν ακόμη 10 αγώνες αφήνουν περιθώρια και ελπίδες για… κάτι καλύτερο και στη φετινή σεζόν. Ενόψει της συνέχειας ο Σολτάνι δήλωσε:

«Ε»: Στη φετινή σεζόν, με συμπληρωμένα τα 2/3 του πρωταθλήματος η Skoda Ξάνθη βρίσκεται σχεδόν στη μέση της βαθμολογίας. Τι μπορούμε να περιμένουμε για τη συνέχεια;

Κ.Σ.: «Έχουμε ακόμη 10 παιχνίδια να παίξουμε. Δέκα αγώνες στους οποίους για εμάς δεν υπάρχει άλλος στόχος πέρα από τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Είμαστε σε εξαιρετική περίοδο αυτό το διάστημα, εδώ και 4-5 παιχνίδια και παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, κυριαρχούμε στο γήπεδο και μας λείπουν μόνο τα αποτελέσματα. Η νίκη με τον Ηρακλή που πετύχαμε την περασμένη Κυριακή πιστεύω θα μας δώσει ώθηση για τα επόμενα 10 παιχνίδια να παίζουμε με την ίδια αυτοσυγκέντρωση και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μέχρι το τέλος. Βέβαια δεν θα είναι εύκολο, καθώς έχουμε 9 βαθμούς από την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι – οφ όμως πρέπει να το πιστέψουμε και να βλέπουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα και στο τέλος θα δούμε που θα φτάσουμε».

«Ε»: Πάντως το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται με τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να επιστρέψει με το θετικό αποτέλεσμα η Skoda Ξάνθη από αυτή την αναμέτρηση;

Κ.Σ.: «Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, όπως και αυτό με τον Παναθηναϊκό. Εμείς όμως δείξαμε ότι απέναντι στις λεγόμενες ¨μεγάλες ομάδες¨ του πρωταθλήματος παίζουμε καλά και σε αρκετές περιπτώσεις παίρνουμε θετικά αποτελέσματα, οπότε παρά το ότι είναι πολύ δυνατός αντίπαλος και θα αγωνιστούμε στη δύσκολη έδρα του, μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, γιατί όχι και τη νίκη».

«Ε»: Την προηγούμενη χρονιά ο «οργανωτής» στους αγώνες της Ξάνθης ήταν ο Κλέιτον. Φέτος ο 19χρονος Πέτρος Ορφανίδης βρέθηκε να αναλαμβάνει το δύσκολο αυτό ρόλο και – παρά το νεαρό της ηλικίας – φαίνεται να τα καταφέρνει επάξια. Ποια είναι η δική σου άποψη σου για το νεαρό ποδοσφαιριστή;

Κ.Σ.: «Γνωρίζω την δουλειά του Π. Ορφανίδη από τις προπονήσεις και ξέρω τις ικανότητες του. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τους αγώνες του, ειδικότερα στους πρόσφατους αγώνες που παίζει φανταστικά. Για τόσο νέο παιδί παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο και φυσικά είναι κάτι που μας χαροποιεί όλους στην ομάδα, καθώς βοηθάει όχι μόνο στο σύνολο αλλά και τον εαυτό του παίζοντας έτσι.

Ο Κλέιτον είναι φυσικά ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και μας βοήθησε πολύ την περασμένη σεζόν όμως δεν μπορούμε να μένουμε στο πως παίζαμε με παίκτες που δεν είναι πλέον μέλη της ομάδας. Ο Πέτρος είναι διαφορετικός παίκτης, έχει πολύ ποιότητα και το βλέπουμε – κυρίως το βλέπετε εσείς – στους τελευταίους αγώνες. Πιστεύω ότι μπορεί να αγωνιστεί όχι μόνο στη Super League αλλά και σε υψηλότερο επίπεδο, γιατί όχι και σε ομάδες του εξωτερικού».

«Ε»: Έχεις αγωνιστεί σε τέσσερα διαφορετικά πρωταθλήματα. Ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές τους;

Κ.Σ.: «Στη Γαλλία έπαιξα σε μικρή ηλικία καθώς αγωνίστηκα σε ακαδημίες και ομάδες Νέων, οπότε δεν μπορώ να κρίνω το πρωτάθλημα, αλλά μπορώ να μιλήσω για τον επαγγελματισμό που δείχνουν στο να μάθουν τα νεαρά παιδιά τις αρχές του ποδοσφαίρου και τη σημαντική δουλειά που γίνεται, κάτι που είναι ευρέως γνωστό. Στην Ολλανδία ήταν πολύ ωραίο το πρωτάθλημα, αγωνίστηκα σε ωραία στάδια με εξαιρετικούς αγωνιστικούς χώρους και πολύ κόσμο και φυσικά ένα όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Στην Αλγερία έπαιξα μόλις 6 μήνες οπότε δεν μπορώ να κρίνω σε ικανοποιητικό βαθμό. Στην Ελλάδα μου αρέσει πολύ το ότι γίνονται δυνατές μονομαχίες και πρέπει να παίζεις με συγκεκριμένες τακτικές και περισσότερη δύναμη, ειδικότερα στην άμυνα κάτι που κάνει αρκετά δύσκολο το επίπεδο του πρωταθλήματος. Αυτό που μου αρέσει στην Ελλάδα επίσης είναι η ατμόσφαιρα όταν παίζεις για παράδειγμα απέναντι στις λεγόμενες ¨μεγάλες¨ ομάδες, όπου βλέπεις ένα φανατισμό στους φιλάθλους, μία ωραία ατμόσφαιρα που την αισθάνεσαι όταν παίζεις και σε ωθεί να τα δώσεις όλα, είτε είσαι γηπεδούχος ή αντίπαλος».

«Ε»: Αγωνίζεσαι τα τελευταία έξι χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύεις ότι γίνεται καλύτερο ή χειρότερο με το πέρασμα των χρόνων;

Κ.Σ.: «Πιστεύω η ποιότητα ήταν κάπως καλύτερη παλιότερα και τώρα το επίπεδο είναι ελαφρώς χαμηλότερο. Ίσως είχε να κάνει με το ότι οι ομάδες πριν λίγα χρόνια δεν αντιμετώπιζαν τόσα πολλά οικονομικά προβλήματα κι έτσι ερχόντουσαν σε μεγαλύτερη συχνότητα γνωστοί και καλοί παίκτες. Και τώρα όμως βλέπω ότι παρά τις δυσκολίες, αρκετές ομάδες κάνουν προσπάθειες και αποκτούν καλούς παίκτες ενώ αναδείχθηκαν και γηγενείς ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι δεν υπάρχει τεράστια διαφορά σε σχέση με πριν έξι χρόνια και το επίπεδο παραμένει πάνω – κάτω ίδιο».

«Ε»: Πέρα από τις ομάδες όμως η ¨οικονομική κρίση¨ έχει επιπτώσεις παντού. Πως έχει αλλάξει τη ζωή ενός παίκτη, εσένα για παράδειγμα;

Κ.Σ.: «Σίγουρα είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος για όλη την Ελλάδα και όλους όσους είναι από εδώ ή εργάζονται ή παίζουν ποδόσφαιρο όπως εγώ. Ωστόσο είμαστε τυχεροί που είμαστε σε μία ομάδα όπως η Skoda Ξάνθη, σε ένα τόσο σταθερό σύλλογο. Είναι κάτι που σεβόμαστε, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ως παίκτης της Ξάνθης δεν το νιώθεις τόσο επειδή ο πρόεδρος είναι πάντα δίπλα στους παίκτες και συνεπής στις υποχρεώσεις του, είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ ευγνώμονες».

«Ε»: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου στην καθημερινότητα; Πως είναι η ζωή στην Ξάνθη;

Κ.Σ.: «Στον ελεύθερο χρόνο μου, τώρα το χειμώνα μου αρέσει να είμαι στο σπίτι με την οικογένεια μου. Όταν έχει καλό καιρό κάνουμε βόλτες, πηγαίνουμε σε καμία ταβέρνα και το καλοκαίρι μας αρέσει πολύ η θάλασσα.

Όταν ήρθα στην Ξάνθη σκεφτόμουν ότι είναι μικρή πόλη και αν θα μπορώ να κάνω κάτι στην καθημερινότητα. Βέβαια με τον καιρό είδα ότι η πόλη μπορεί να προσφέρει πολλά και αρκετές δραστηριότητες. Πλέον μου αρέσει πάρα πολύ όπως και στην οικογένεια μου, καθώς θα τη χαρακτήριζα μία γοητευτική ¨οικογενειακή πόλη¨ με πολλές κρυφές ομορφιές. Επίσης οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί, όταν βγαίνω βόλτα συναντάω πολλούς γνωστούς, με χαιρετούν στο δρόμο και έχω μία φιλική αντιμετώπιση απ’ όλους. Επίσης προσφέρει την απαραίτητη ηρεμία, ώστε να μπορώ να προσηλώνομαι στις προπονήσεις».

«Ε»: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους της Skoda Ξάνθη;

Κ.Σ.: «Να έρχονται στο γήπεδο και να μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο στις εύκολες ή δύσκολες στιγμές. Ξέρουμε ότι έχουν μεγάλη αγάπη στην ομάδα και είναι στο χέρι μας με τους αγώνες μας και με όμορφο ποδόσφαιρο να φέρουμε περισσότερους κοντά μας».

«Ε»: Έχεις σκεφτεί καθόλου την επόμενη ημέρα μετά τη Skoda Ξάνθη ή ακόμη πιο πέρα, όταν αποφασίσεις να σταματήσεις να αγωνίζεσαι;

Κ.Σ.: «Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι καθόλου κάτι τέτοιο. Έχω συμβόλαιο με τη Skoda Ξάνθη και το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το πώς θα μπορώ να προσπαθώ και να βοηθάω για το καλύτερο ώστε να πετύχει τους στόχους της η ομάδα. Για αργότερα δεν μπορώ να πω κάτι από τώρα, δεν μπορώ να σκεφτώ το πως θα είναι να μην αγωνίζομαι άλλο».

Η φανέλα με το νούμερο 9 της Ξάνθης!

Εννέα σύντομες απαντήσεις σε αντίστοιχες ερωτήσεις, για την προσωπική ζωή του Καρίμ Σολτάνι:

1) Αγαπημένο φαγητό;

«Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες».

2) Αγαπημένη μουσική/καλλιτέχνης;

«Ακούω κάθε είδος μουσικής αλλά μου αρέσει περισσότερο η χιπ-χοπ, house και ραπ μουσική. Δεν ξεχωρίζω κάποιον τραγουδιστή ή τραγουδίστρια».

3) Αγαπημένο είδος ταινιών και ηθοποιός;

«Περισσότερο μου αρέσουν τα θρίλερ και ταινίες μυστηρίου. Αγαπημένος ηθοποιός ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο».

4) Θρησκεία που πιστεύει και αν είναι πιστός;

«Είμαι μουσουλμάνος. Πιστεύω στο Θεό αλλά δεν είμαι φανατικά πιστός».

5) Αγαπημένη ομάδα από το εξωτερικό;

«Η Ρεάλ Μαδρίτης».

6) Αγαπημένος ποδοσφαιριστής;

«Είμαι εντυπωσιασμένος από τον Νέιμαρ αυτό το διάστημα από τον τρόπο που παίζει ο οποίος είναι πολύ διαφορετικός από τους υπόλοιπους παίκτες. Και φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο».

7) Χρησιμοποιεί τα social media (Μέσα κοινωνικής δικτύωσης):

«Ναι το Facebook κατά βάση για να κρατάω επαφές με φίλους και συγγενείς».

8) Τι σκέφτεται όταν σκοράρει κάποιο γκολ;

«Τον Θεό, την οικογένεια μου και τα παιδιά μου καθώς αγωνίζομαι και γι’ αυτούς. Τον πατέρα μου που ¨έφυγε¨ πρόωρα και φυσικά τους φιλάθλους μας όταν παίζουμε εντός».

9) Τι σκέφτεται όταν αντικρίζει την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή;

«Είναι φρικτή στιγμή και δουλεύω καθημερινά επάνω σε αυτό, ώστε να αποφεύγω τέτοιες καταστάσεις. Στην καθημερινή μου ζωή βέβαια είμαι ακριβώς το αντίθετο, πολύ ήρεμος άνθρωπος αλλά στους αγώνες παθιάζομαι και ενεργώ διαφορετικά. Θα έλεγα ότι είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα!».

Soltani Facts!

* Αν και πλάγιος – μεσοεπιθετικός έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ (συνολικά) απ’ όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ξάνθη τα τρία τελευταία χρόνια. Μάλιστα με τα 18 του γκολ βρίσκεται στην 11 θέση όλων των εποχών στους σκόρερ της ξανθιώτικης ομάδας, πίσω από τους Μαρτσέλο (75), Λουτσιάνο (42), Τεγγελίδη (38), Βρύζα (32), Κυπαρίσση (32), Λαμπριάκο (32), Πάνο (30), Μπα (22), Βιλανάκη (21), Καραγεωργίου (20) και Κεχαγιά (20).

* Ήρθε στη Skoda Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2013 ως επιλογή του Μαρίνου Ουζουνίδη ο οποίος τον γνώριζε από την κοινή τους θητεία στον Ηρακλή. Έκτοτε η ξανθιώτικη ομάδα έχει αλλάξει συνολικά έξι προπονητές (Ουζουνίδης, Καραγεωργίου, Μάουρερ, Κεχαγιάς, Τσιώλης, Λουτσέσκου) με τον Σολτάνι να βρίσκεται πάντα στις βασικές επιλογές του εκάστοτε τεχνικού.

* Φέτος ξεκίνησε 4ος αρχηγός (πίσω από τους Φλίσκα, Μπαξεβανίδη, Βασιλακάκη) όμως έχασε το περιβραχιόνιο μετά το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής (1-1 με Ηρακλή όπου σκόραρε ο ίδιος), την αποβολή και το επεισόδιο που είχε με τον τιμ μάνατζερ της Skoda Ξάνθη, Γιώργο Κασναφέρη.

* Η σύζυγος του, Χανάνε Μπούντρι Σολτάνι και η μεγάλη του κόρη ασχολούνται με το ποδόσφαιρο καθώς είναι μέλη της γυναικείας ξανθιώτικης ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ και τα δύο μικρότερα παιδιά (αγοράκι-κοριτσάκι) του κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες της πόλης. Η σύζυγος του μάλιστα με τα παιδιά του παρακολουθούν ανελλιπώς τους εντός έδρας αγώνες της Skoda Ξάνθη από τις κερκίδες του «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων.

* Μετά από έξι χρόνια στην Ελλάδα γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα. «Θα έλεγα ότι έχω μάθει αρκετά τα ελληνικά, σε ένα μέτριο επίπεδο. Μπορώ να συνεννοηθώ όταν πηγαίνω π.χ. σε κάποια υπηρεσία ή όταν μιλάω με κάποιον τετ – α – τετ αλλά δυσκολεύομαι κάπως όταν μιλάω τηλεφωνικά με κάποιον, ειδικά αν μιλάει γρήγορα» μας είπε ο ίδιος σε… άπταιστα ελληνικά!

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…