Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φασόλια μαυρομάτικα με μάραθα

Φασόλια μαυρομάτικα με μάραθα

0
mavromatika-maratho

-2 κούπες μαυρομάτικα φασόλια

-1 μεγάλο μάτσο μάραθα (ή λιγότερα, ίσα για άρωμα!)

-1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε καρεδάκια

-¾ κούπας ελαιόλαδο

-1 κούπα τριμμένη ντομάτα και ένα κουταλάκι πελτέ ή 1½ κούπα

-ντομάτα ή 1 κονσέρβα κονκασέ

-αλάτι

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε νερό, την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό να βράσουν. Μόλις αρχίζει το νερό να κοχλάζει, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα ξαναβάζουμε με νερό (πάλι κρύο) που να τα σκεπάζει ένα δάκτυλο να βράσουν ξανά.

Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται αλλά πρέπει να φροντίσουμε στο τέλος να μείνουν με λίγο νεράκι.

Παράλληλα καθαρίζουμε τα μάραθα και παίρνουμε μόνο τις φουντίτσες. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε καρεδάκια με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μάραθα (όχι πολύ ψιλοκομμένα, 2-3 εκατοστά). Προσθέτουμε νερό, ελάχιστο αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, βάζουμε τα φασόλια με τρυπητή κουτάλα στην κατσαρόλα με τα μάραθα και προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειάζεται από εκείνο που έβρασαν τα φασόλια, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά και στο τέλος αλατίζουμε. Δεν πρέπει να μείνει με πολλά υγρά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…