Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Έτοιμοι για «μετωπική» σύγκρουση με την κυβέρνηση οι αγρότες

Έτοιμοι για «μετωπική» σύγκρουση με την κυβέρνηση οι αγρότες

0
agrotes-nestos

Η συνέλευση της Νίκαιας και οι αποφάσεις για κάθοδο στην Αθήνα – Την ΑΜΘ εκπροσώπησε ο πρόεδρος των αγροτών Φιλίππων Καβάλας, Θ. Καλπακίδης

12 – 6μ.μ. «κομμένη» χθες η κυκλοφορία στην γέφυρα του Νέστου – Αναμένονται νέες αποφάσεις

«Τα παίζουν όλα για όλα» οι αγρότες σκληραίνοντας περαιτέρω τη στάσης τους. Αυτό το μήνυμα στέλνουν στην κυβέρνηση με την απόφαση της συνέλευσης στην Νίκαια όπου αποφάσισαν κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα στήνοντας μπλόκο στο Σύνταγμα και παραμονή τους έως ότου πάρει πίσω τα ασφαλιστικό και το φορολογικό η κυβέρνηση!

12 – 6μ.μ. «κομμένη» χθες η κυκλοφορία στην γέφυρα του Νέστου – Αναμένονται νέες αποφάσεις

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αποκλεισμοί κυκλοφορίας στα 70 συνολικά μπλόκα που έχουν στηθεί ανά την χώρα με το μπλόκο του Νέστου να κλείνει την γέφυρα για 6 ώρες χθες και συγκεκριμένα από τις 12 έως τις 6 μ.μ. μετά απόφαση που πάρθηκε την Παρασκευή και ν’ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ωραρίου αποκλεισμού. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα αποφασίζονταν στην περιφερειακή γενική συνέλευση όλων των μπλόκων της ΑΜΘ.

Η συνέλευση της Νίκαιας και οι αποφάσεις για κάθοδο στην Αθήνα

kalpakidis-agrotesΕκπρόσωπος των αγροτών της ΑΜΘ στην συνέλευση της Νίκαιας όπου συμμετείχαν 68 εκπρόσωποι των μπλόκων ήταν ο κ. Θέμης Καλπακίδης που είναι πρόεδρος τους συλλόγου Αγροτών Φίλιππων Καβάλας. Μιλώντας στο «Ε» επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα των αγροτών να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω γιατί όπως είπε ότι είναι θέμα επιβεβαίωσε των ίδιων και των οικογενειών τους: «Αυτό που συζητήσαμε στην Νίκαια είναι ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να υποχωρήσουμε γιατί πρόκειται για την επιβίωση μας. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε πίσω… Γι αυτό πήραμε την απόφαση να κατέβουμε στην Αθήνα. Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό και το φορολογικό που θίγουν όχι μόνο εμάς αλλά και όλους τους κλάδους που αυτή τη στιγμή κι αυτοί είναι στους δρόμους μαζί μας», σημείωσε ο κ. Καλπακίδης. Επεσήμανε δε πως η συμμετοχή των αγροτών της ΑΜΘ στην κάθοδο στην Αθήνα θα αποφασιστεί συλλογικά και πως δεν είχε ο ίδιος την εξουσιοδότηση να δεσμευτούν στην συνέλευση της Νίκαιας. Τέλος ο κ. Καλπακίδης υπογράμμισε πως υπάρχει ενότητα μεταξύ των αγροτών – παρά τα αντιθέτως λεγόμενα – και διέψευσε ότι υποκινούνται από κομματικά κίνητρα παρά μόνο από το καθήκον τους να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους.

Άξιο αναφοράς είναι πως στην συνέλευση της Νίκαιας αποφασίστηκε να εντάξουν στο διεκδικητικό τους πλαίσιο και την απαλλαγή από τον φόρο στο κρασί και τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxnathopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 εκ. ευρώ στην ΑΜΘ για έργα βελτίωσης

Παράλληλα, έχει ήδη ενεργοποιηθεί στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων η δυνατότητα…