Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Επιστημονική ημερίδα από την Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης

Επιστημονική ημερίδα από την Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης

0
armeniki koinotita

Συνεισφορά στην γνώση της Αρμενικής Ιστορίας και Λαογραφίας

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 19:30, η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης οργανώνει επιστημονική ημερίδα με εισηγήσεις των:

– Ιωάννη Μ. Μπακιρτζή, Επίκουρου Καθηγητή Οθωμανικής Ιστορίας και Κοινωνίας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα: «Θρησκευτική διείσδυση και εκπαιδευτική νεωτερικότητα. Η εκπαίδευση των Αρμενίων από τους Μισσιονάριους στην οθωμανική Ανατολή, το πρώτο μισό του 19ου αιώνα, κατά τη μαρτυρία του R. G. Wilder»

– Μανόλη Γ. Σέργη, Αναπληρωτή Καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα: «Το Ηρώο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στην Αθήνα: σύμβολα και (ανα)νοηματοδοτήσεις τους».

Την ημερίδα θα συντονίσει η Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου, Υποψ. Διδάκτωρ Λαογραφίας στο ίδιο Τμήμα.

Μετά την έκδοση του τόμου «Από το Αραράτ στον Όλυμπο. Θέματα Αρμενικής Λαογραφίας» το 2015 (επιμ. των Μανόλη Γ. Σέργη, Ελευθερίου Κ. Χαρατσίδη και Γαρυφαλλιάς Γ. Θεοδωρίδου) και έπειτα από το επιτυχές Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Ρωσική και Αρμενική Λαογραφία: Παράδοση και Νεωτερικότητα (19ος – αρχές 21ου αιώνα)», που διοργάνωσε το Τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (30 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2015, στην Κομοτηνή, Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου οι τρεις συνεπιμελητές του παραπάνω τόμου) με την πολύτιμη συνεργασία των συναδέλφων επιστημόνων τους (Ελλήνων, Αρμενίων και Ρώσων), η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης οργανώνει επιστημονική ημερίδα με δύο εισηγήσεις σχετικές με την Αρμενική Λαογραφία και Ιστορία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιεί στην αίθουσα του κτηρίου της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης, στην οδό Αγίου Ελευθερίου 54.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…