Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Έκλεψαν 3 τόνους πετρέλαιο θέρμανσης από το 1ο ΕΠΑΛ

Έκλεψαν 3 τόνους πετρέλαιο θέρμανσης από το 1ο ΕΠΑΛ

0
petrelaio thermansis -empros

Άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες έκοψαν σίδερα και έσπασαν κλειδαριές για να φτάσουν στην δεξαμενή στο υπόγειο του σχολείου

Χωρίς φύλαξη ο χώρος – Μεταφορά του πετρελαίου με βυτιοφόρο υποθέτει ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Τερζόγλου

Το πετρέλαιο θέρμανσης του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης έκλεψαν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες που «χτύπησαν» πιθανότατα το περασμένο Σαββατοκύριακο, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και αφήνοντας πίσω τους ζημιές που ξεπερνούν τις 2.000 ευρώ. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή το πρωί της Δευτέρας, όταν άνοιξε ξανά το σχολείο, οπότε και διαπιστώθηκε πως το πετρέλαιο είχε… ‘’κάνει φτερά’’. Όπως δήλωσε στο «Ε» ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, Αθανάσιος Τερζόγλου, η διάρρηξη πιθανότατα σημειώθηκε κάποια στιγμή μετά το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, με πιο πιθανό σενάριο οι δράστες να βρέθηκαν στην σχολική μονάδα το βράδυ του Σαββάτου.

Έκοψαν μεταλλικά πλέγματα και έσπασαν λουκέτα για να φτάσουν στην δεξαμενή

Αξίζει να σημειωθεί πως η δεξαμενή του σχολείου βρίσκεται στο υπόγειο. Οι δράστες κατάφεραν να μπουν μέσα σ’ αυτό κόβοντας τα μεταλλικά πλέγματα αρχικά σε ένα παράθυρο, ενώ στην συνέχεια και σε δεύτερο από το οποίο και εισήλθαν στον χώρο του σχολείου. Αφού έσπασαν το λουκέτο της σιδερένιας πόρτας που οδηγεί στο υπόγειο και έκοψαν δύο σωλήνες του λεβητοστασίου, άντλησαν το πετρέλαιο από το τουμπόραμα, σύμφωνα με τους τεχνικούς που κάλεσε ο κ. Τερζόγλου για να επιδιορθώσουν τις ζημιές. Ο ίδιος θεωρεί ότι η απόσταση από την δεξαμενή μέχρι το σημείο από το οποίο εισήλθαν στον χώρο είναι μεγάλη για να πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του πετρελαίου με μπιτόνια ή κάποιο άλλο μέσο. Εικάζεται, λοιπόν, ότι υπήρχε ακινητοποιημένο βυτιοφόρο έξω από το κτήριο του Σχολείου, στο οποίο μεταφέρθηκε το πετρέλαιο θέρμανσης μέσω σωλήνων. Φυσικά, η διεύθυνση του σχολείου αναγκάστηκε να προμηθευτεί εκ νέου πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να μην κρυώσουν οι μαθητές. Όπως ανέφερε ο κ. Τερζόγλου: «Είχαμε γεμίσει τις δύο δεξαμενές πριν μια εβδομάδα με 3.000 λίτρα πετρέλαιο. Αναγκαστήκαμε να προμηθευτούμε και πάλι το πρωί της Δευτέρας, ώστε να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθήσουν σε κατάλληλες συνθήκες τα μαθήματά τους. Το κόστος από την όλη υπόθεση ξεπέρασε τα 2.000 ευρώ, αφού χρειάστηκαν και επισκευές στα σημείο που έγινε η διάρρηξη», τονίζοντας ότι η έλλειψη φύλαξης στον χώρο δίνει την δυνατότητα σε επίδοξους δράστες να πράττουν ανενόχλητοι την ‘’δουλειά’’ τους.

Ευ. Γκίκας: «Την υπόθεση έχει αναλάβει Αξιωματικός της Ασφάλειας»

Για το συμβάν ενημερώθηκε το πρωί της Δευτέρας η Αστυνομία, η οποία και διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, ενώ πρόκειται για μια ιδιαίτερα πρωτοφανή διάρρηξη που καταγράφεται τόσο στο 1ο ΕΠΑΛ, όσο και στην περιοχή γενικώτερα. Όπως δήλωσε στο «Ε» ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, Ευάγγελος Γκίκας, την υπόθεση έχει αναλάβει και ερευνά Αξιωματικός της Ασφάλειας, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την αποκάλυψη των δραστών.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…