Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αρτοποιοί Ξάνθης: «Στηρίζουμε την αλυσίδα της παραγωγής μας»

Αρτοποιοί Ξάνθης: «Στηρίζουμε την αλυσίδα της παραγωγής μας»

0
artopoioi nestos2

Πρόεδρος και Γ.Γραμματέας του σωματείου αρτοποιών μοίρασαν συμβολικά 500 κουλούρια στους αγρότες που βρισκόταν στο Νέστο το μεσημέρι του Σαββάτου

Συμβολική στήριξη, αλλά και ουσιαστική μιας και τα σιτηρά αποτελούν την πρώτη ύλη των προϊόντων τους

Σε μία συμβολική κίνηση στήριξης της κινητοποίησης των αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού προχώρησε το σωματείο αρτοποιών Ξάνθης, που μοίρασε το μεσημέρι του Σαββάτου 500 κουλούρια στους αρκετούς συγκεντρωμένους αγρότες στο μπλόκο του Νέστου.

Τα μέλη του σωματείου ανταποκρίθηκαν στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου κι έτσι το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρόεδρος Παναγιώτης Αμπεριάδης και η Γενική Γραμματέας Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη ανέλαβαν να συγκεντρώσουν τα κουλούρια και να τα μεταφέρουν στο Νέστο. Οι αγρότες καλοδέχθηκαν την κίνηση τόσο στο πραγματικό όσο και στο συμβολικό της επίπεδο, ενώ οι εκπρόσωποι των αρτοποιών είχαν και συνομιλία με τον πρόεδρο των αγροτών Κώστα Δαλάτση για την παραγωγή των σιτηρών και τα τρέχοντα ζητήματα που προκύπτουν για τους καλλιεργητές.

Όπως εξήγησε στο «Ε» ο κ. Αμπεριάδης, «προβαίνουμε σε μία συμβολική κίνηση για τον επιπλέον λόγο ότι για εμάς τους αρτοποιούς τα σιτηρά αποτελούν την πρώτη ύλη για όλα τα υλικά που παράγουμε και επιδιώκουμε να παράγονται όσο γίνεται περισσότερα ελληνικά προϊόντα, που είναι και εξαιρετικής ποιότητας». Όπως συμπλήρωσε η κ. Μαλλιαρουδάκη: «είμαστε όλοι μία αλυσίδα και αν κοπεί ένας κρίκος το πρόβλημα θα είναι για όλους. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Πλέον ξέρουμε ότι αν πληγεί ο ένας, θα έχει συνέπειες και στον άλλο», ενώ έφερε ως παράδειγμα και τη μαζικότητα της απεργίας της Πέμπτης από την πλευρά των μελών του σωματείου. «Ήταν η πρώτη φορά που δε χρειάστηκε να γυρίσουμε πόρτα-πόρτα για να τους πείσουμε να συμμετέχουν. Ήταν μία αυθόρμητη απόφαση γιατί όλοι κατάλαβαν την κρισιμότητα και την αναγκαιότητα της κινητοποίησης». Ο πρόεδρος του σωματείου εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις και μάλιστα με μεγαλύτερη διάρκεια, αφού η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δρομολογούνται εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες μη αναστρέψιμες για τον κλάδο των αρτοποιών.

Τα δύο μέλη του ΔΣ των αρτοποιών συμφώνησαν με τους αγρότες να τους ξανα… προμηθεύσουν με κουλούρια και μέσα στην εβδομάδα.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …