Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Αγροτοδικεία

Αγροτοδικεία

0
xefrago-abeli

Μέρα με την ημέρα η δικαιοσύνη εξελίσσεται και αναπτύσσεται περισσότερο. Ξέραμε από παλιά τα ειρηνοδικεία, τα πρωτοδικεία και τα εφετεία. Είναι ήδη προς ψήφιση στη Βουλή και ο νόμος για τα αγροτοδικεία.

Η λειτουργία τους όμως, και πριν καν ο νόμος ψηφιστεί, έχει τεθεί σε εφαρμογή. Παρατηρούμε αγροτοδικεία στους κεντρικούς οδικούς άξονες, στους επαρχιακούς δρόμους και σε κάθε Ελληνικό σταυροδρόμι, τρίστρατο και τελωνείο εισόδου. Οι ποινές που επιβάλουν τα αγροτοδικεία είναι αυστηρές και μη έχουσες νομικό περιθώριο αναστολής. Μεταφέρεις ας πούμε ευπαθείς φράουλες. Ωραιότατα, αυτό μας συμφέρει, θα εγκλωβιστεί η νταλίκα στα σύνορα, θα σαπίσουν τα οπωροκηπευτικά, θα σκουριάσουν τα μηχανήματα με αποτέλεσμα να ξαναπαραγγείλει ο εισαγωγέας, να ξαναπληρωθούν λεφτά και έτσι να τονωθεί η αγορά. Κίνηση κεφαλαίων. Μοντέρνοι καιροί μοντέρνες οικονομίες. Τι, άντε με την πρώτη φορά και να παραλάβεις; Δεν σφάξανε, κι άμα σφάξανε, θα βρωμίσουν τα κρέατα και θα ξανασφάξεις. Η ανθρωπότητα από σφαγές γνωρίζει καλά. Σφαγές αμνοεριφίων, οικονομιών και ανθρώπων. Γιατί, ξαδέρφια τους έχουμε; Βρε βάλτους στο λεπίδι για να καταλάβουν!

Είναι ολοφάνερο πως τόσο οι τευτλοπαραγωγοί όσο και οι δικηγόροι παρ Αρείω Πάγω έχουν δίκιο. Τους πνίγει το δίκιο, είναι στην τελευταία φάση και έχουν γουρλώσει τα μάτια, έχουν βγάλει τη γλώσσα έξω εν είδη γραβάτας μονόχρωμης σε λίγο μουντό κόκκινο χρώμα και πάει προς το μωβάκι σιγά-σιγά. Άντε, καλά σαράντα και εντυπωσιακότερα καλά ογδόντα, εμείς θα ζήσουμε να σας θυμόμαστε την ώρα του επιθανάτιου ρόγχου. Είμαστε βλέπετε λάτρεις των θρίλερ.

Βογγολογάει τώρα το ευγενές σώμα των Βουστασιαρχών, των θιασαρχών, των νομοταγών Ιατρών και των ιδιοκτητών πολλαπλών κατοικιών. Τώρα, όχι πριν. Πριν από το τώρα ο καλλιεργητής νωπών λαχανικών ψήφιζε το ηθικό κόμμα της Αριστεράς ευελπιστώντας να δει το καμάρι του με την στολή του Ανθυπομοιράρχου, με τον τίτλο του προϊσταμένου στον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ και την ευπειθή ΔΕΗ. Ήθελε το παιδί κάπου να βολευτεί, και αυτό και τα παιδιά όλου του κόσμου, ζωή να έχουν και ακόμη καλλίτερους κρατικούς μισθούς. Ψήφιζε λοιπόν, ξαναψήφιζε ώσπου αντί για ψήφο βρήκε ψόφο. Ένα απλό ήτα άλλαξε, τίποτα περισσότερο, από την ζωή στο θάνατο, κι ακόμα παραπέρα.

Παλιότερα οι Έλληνες δούλευαν 15 ώρες την ημέρα, πότε στο Πέραμα, πότε στο αμπέλι και πότε στις στοές του Βελγίου. Τώρα πήραν τη σωστή πληροφόρηση και άλλαξαν στοά. Κατέλυσαν στη στοά Φέξη, στη στοά Σπυρουμήλιου και στη στοά Κοραή. Ωραιότατες στοές, με ποικιλία καφέδων και κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Ξύπνησε βρε ο λαός, ξύπνησε και ζει με τις συντάξεις των προπαππούδων πια, πάνε εκείνα που ξέρατε. Έχουν δίκιο οι αγρότες να διαμαρτύρονται για τους νόμους που ψήφισαν οι βουλευτές που ψηφίστηκαν από τους ίδιους.

Η Δημοκρατία έχει το πλεονέκτημα να σου δίνει την ευκαιρία να ψηφίζεις αυτούς που εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα. Αν εσύ ψηφίζεις τους λαϊκιστές, του παπατζήδες και τους απατεωνίσκους έχεις την ευθύνη της ψήφου σου και τις συνέπειές της. Αυτούς ψήφισες για να σου καταργήσουν τους μεγάλους φόρους? Τότε περίμενε για την επόμενες εκλογές και μην ταλαιπωρείς τους συμπολίτες σου. ΄Εχεις ευθύνη φίλτατε αγρότη και μην σφυρίζεις αδιάφορα, γιατί το κλείσιμο των δρόμων είναι ο μεγάλος προάγγελος του φασισμού. Δείξε ανωτερότητα σκληρά εργαζόμενε αγρότη, πάρε τα τρακτέρ από τους δρόμους και στήσε την δίκαιη οργή σου πάνω από την σχισμή της κάλπης που οσονούπω θα φανεί μπροστά σου. Η ψήφος είναι δικαίωμα, η αναρχία όχι, γιατί ‘’αναρχίας δε μείζον ουκ έστιν κακόν’’.- δεν υπάρχει μεγαλύτερο κακό από την αναρχία, μας διδάσκει ο Σοφοκλής.

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…