Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Καρναβάλι

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Καρναβάλι

0
karnavali

Συνεδρίασε την Τετάρτη η Οργανωτική Επιτροπή – Αποφασίστηκε να παρελάσουν 8 άρματα φέτος

Θα φιλοξενηθούν καρναβαλιστές από Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης , Ρέθυμνο και Κέρκυρα

Άρχισαν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του φετινού καρναβαλιού. Την Τετάρτη συνεδρίασε η Οργανωτική επιτροπή για να θέσει σ’ ένα πλάνο τον σχεδιασμό και να συντονίσει τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν το τριήμερο της Αποκριάς όπως επίσης και να πάρει αποφάσεις για τα άρματα της παρέλασης. Στην συνεδρίαση παρέστη η πλειοψηφία των προέδρων ή των εκπροσώπων των συλλόγων ενώ προήδρευε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης.

8 άρματα θα παρελάσουν φέτος

Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Λυρατζης ο ίδιος πρότεινε να παρελάσουν 10 άρματα όμως οι σύλλογοι αντιπρότειναν 8 και τελικά έγινε δεκτή η πρότασή τους. Επίσης κλήθηκαν να δηλώσουν ποιες μέρες της τελευταίας εβδομάδας θα χρειαστούν για τα διάφορα events που ετοιμάζουν στην αίθουσα της Εμπορικής Λέσχης ώστε να γίνει ένας προγραμματισμός. Στην συνεδρίαση ήταν και ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγους Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου που είναι και πρόεδρος του συλλόγου «Άνοιξη» και τους πληροφόρησε πως ο εμπορικός πρόκειται να διοργανώσει «Νύχτα Φωτός» και ζήτησε τη βοήθεια των συλλόγων.

Ειπώθηκε επίσης πως φέτος θα παρελάσουν και πάλι καρναβαλιστές από τον δήμο Ωραιοκάστρου όπως πέρσι και για πρώτη φορά θα έρθουν καρναβαλιστές από το Ρέθυμνο και την Κέρκυρα. Ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Λύρατζης γνωστοποίησε πως έχει αναβαθμιστεί το site του Κέντρου Πολιτισμού και ζήτησε να κάνουν νέες ενημερώσεις με το ιστορικό τους αλλά και τις στολές που θα ετοιμάσουν ώστε να αναρτηθούν στο   site. Υπενθυμίζουμε πως το κεντρικό θέμα του φετινού Ξανθιώτικου Καρναβαλιού είναι «Σαν παλιό σινεμά» και αποφασίστηκε πριν αρκετό καιρό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…