Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Θέλει τη νίκη για να «ξεκολλήσει» από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας

Θέλει τη νίκη για να «ξεκολλήσει» από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας

0
panigiria-16

Την Κυριακή στις 17:15 η αναμέτρηση Skoda Ξάνθη – Ηρακλής

Βραβεύεται ο Πανόπουλος από τον ΠΣΑΠ – Υποψήφιος για βραβείο και ο Λουτσέσκου

Πανέτοιμη για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ηρακλή είναι η Skoda Ξάνθη που ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το ματς, ενώ σήμερα θα ακολουθήσει το καθιερωμένο χαλάρωμα κι έπειτα θα ανακοινωθεί η αποστολή για τον αγώνα.

Η χθεσινή προπόνηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τους παίκτες να χωρίζονται αρχικά σε δύο γκρουπ, δουλεύοντας ξεχωριστά σε τομείς της ανάπτυξης και της αμυντικής λειτουργίας, ενώ στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης υπήρξαν παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε με ικανοποίηση όλους τους παίκτες να ανταποκρίνονται και να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα χωρίς να υπάρξει κάποιο απρόοπτο κι έτσι μοναδική απουσία στο αυριανό παιχνίδι θα είναι αυτή του Γουάλας, ο οποίος συνέχισε με ατομικό και – εκτός απροόπτου – δεν θα βρεθεί στα πλάνα του Ρουμάνου τεχνικού.

Να σημειώσουμε ότι ο αυριανός αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη συνέχεια, καθώς η Ξάνθη θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης με τους οποίους θα «ξεκολλήσει» από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας ώστε να αναπροσαρμόσει στη συνέχεια τα πλάνα της. Ο Ηρακλής μπορεί παραδοσιακά να είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, όμως αυτή τη φορά έρχεται με χαμηλό ηθικό, μετά τη βαριά ήττα (4-1) το βράδυ της Πέμπτης από την ΑΕΚ για το θεσμό του κυπέλλου, σε ένα ματς όπου αγωνίστηκαν πολλοί βασικοί του «Γηραιού» με τους φιλοξενούμενους να επιβαρύνονται με επιπλέον κόπωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην αναμέτρηση Skoda Ξάνθη – Ηρακλής διαιτητής ορίστηκε ο Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου) με βοηθούς τους Καμπούρη (1ος – ΕΠΣ Εύβοιας) – Καλφάκη (2ος – ΕΠΣ Χανίων) ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Άγγελος Ευαγγέλου της ΕΠΣ Αθηνών.

Βραβείο σε Πανόπουλο – υποψήφιος και ο Λουτσέσκου

Τους καλύτερους παίκτες και προπονητές της περσινής σεζόν σε Super League και Football League θα βραβεύσει την προσεχή Δευτέρα ο ΠΣΑΠ. Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν τρεις υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους, ενώ θα υπάρξουν βέβαια και μια σειρά από ειδικές βραβεύσεις.

Αίσθηση προκαλεί ότι ανάμεσα στις ειδικές βραβεύσεις, περιλαμβάνεται και αυτή του Χρήστου Πανόπουλου. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα βραβεύσουν τον μεγαλομέτοχο της Skoda Ξάνθη «για την προσφορά του στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τη συνέπεια και το ήθος της ομάδας του».

Είναι προφανές, μεταξύ άλλων, ότι έχουν… απηυδήσει από τα «φέσια» άλλων παραγόντων και θέλουν με αυτήν την κίνηση να τιμήσουν και έναν άνθρωπο που τουλάχιστον στις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους παίκτες του είναι πάντα τυπικός, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των άλλων παραγόντων.

Από εκεί και πέρα, ξανθιώτικο ενδιαφέρον έχει η βράβευση του καλύτερου προπονητή στη Super League κι αυτό γιατί ανάμεσα στους υποψήφιους είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου της Ξάνθης, μετά την επιτυχημένη περσινή σεζόν όπου με την καθοδήγηση του Ρουμάνου η ομάδα έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Οι βραβεύσεις και η Γιορτή του Ποδοσφαιριστή θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα στις 18:45 στο θέατρο ACS Athens. Αναλυτικά οι τρεις υποψήφιοι ανά κατηγορία:

SUPER LEAGUE:

Καλύτερος Προπονητής: 1) Αναστασίου Ιωάννης (Παναθηναϊκός), 2) Λουτσέσκου Ραζβάν (Skoda Ξάνθη), 3) Πετράκης Ιωάννης (ΠΑΣ Γιάννινα).

Καλύτερος Τερματοφύλακας: 1) Βελλίδης Μάρκος (ΠΑΣ Γιάννινα), 2) Λόρια Γκιόργκι (ΟΦΗ), 3) Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο (Ολυμπιακός).

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής: 1) Κιβρακίδης Κυριάκος (Ατρόμητος Αθ), 2) Τζανδάρης Φάνης (ΠΑΟΚ), 3) Χαρίσης Χάρης (ΠΑΣ Γιάννινα).

Καλύτερος Ξένος Ποδοσφαιριστής: 1) Μπαράλες Χερόνιμο (Αστέρας Τρ.), 2) Μπεργκ Μάρκους (Παναθηναϊκός), 3) Ντομίνγκεζ Αλεχάντρο (Ολυμπιακός).

Καλύτερος Έλληνας Ποδοσφαιριστής: 1) Γιάννου Απόστολος (Πανιώνιος), 2) Καλτσάς Νικόλαος (Βέροια), 3) Καρέλης Νικόλαος (Παναθηναϊκός).

Καλύτερος Διαιτητής: 1) Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών), 2) Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδ/νήσου), 3) Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών).

Επίσης θα βραβευτεί ο πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρ. – 17 γκολ), ενώ στις ειδικές βραβεύσεις θα τιμηθούν μεταξύ άλλων οι:

* Κωνσταντίνος Κατσουράνης και Άγγελος Χαριστέας για την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση μετά το πέρας μιας σπουδαίας ποδοσφαιρικής καριέρας.

* Ο Χρήστος Τασουλής του Πανιωνίου, για τη συναδελφικότητα που επέδειξε με ενέργεια Fair Play κατά τη διάρκεια κρίσιμου αγώνα της ομάδας του με την Κέρκυρα.

* Ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη Χρήστο Πανόπουλο για την προσφορά του στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τη συνέπεια και το ήθος της ομάδας του.

* Ο Ιωάννης Αλεξίου, ως κοινωνικό πρότυπο, για την αφοσίωση στην οικογένειά του και το ποδόσφαιρο, καθώς αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία λόγω ελλείψεως ασφαλιστικής κάλυψης για τα μέλη της οικογένειάς του.

* Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Παναθλητικού Ομίλου Κωφών.

SUPER LEAGUE

20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Παναιτωλικός – ΑΕΛ Καλλονής

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδ/νήσου)

17.15: Πανθρακικός – Πανιώνιος

Διαιτητής: Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)

19.30: Π.Α.Ο.Κ. – Ατρόμητος Αθ.

Διαιτητής: Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Α.Ε.Κ. – Βέροια

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

15.00: Αστέρας Τρ. – Λεβαδειακός

Διαιτητής: Καραντώνης (ΕΠΣ Ημαθίας)

17.15: Skoda Ξάνθη – Ηρακλής

Διαιτητής: Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

17.15: Πλατανιάς – Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

19.30: ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 55

2. Α.Ε.Κ. 39

3. Παναθηναϊκός 35**

4. Π.Α.Ο.Κ. 33

5. Αστέρας Τρ. 28

6. Πανιώνιος 28

7. ΠΑΣ Γιάννινα 24

8. Λεβαδειακός 23*

9. Παναιτωλικός 23

10. Ηρακλής 23

11. Πλατανιάς 21

12. Skoda Ξάνθη 19

13. Βέροια 19

14. Ατρόμητος Αθ. 18*

15. Πανθρακικός 13

16. ΑΕΛ Καλλονής 10

* Εκκρεμεί η αναμέτρηση Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ. που είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας.

** Ο Παναθηναϊκός έχει -3 βαθμούς.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …