Σχόλια 28/01/16

0
tsipras-mitsotakis
Τρέμε Λαζόπουλε, ο Λεβέντης είναι πολύ καλύτερος στην «πολιτική σάτιρα». Κι επιπλέον, με την ψήφο του σοφού λαού μπορεί να τους τα λέει και κατάμουτρα!


Κατεβάζουν ρολά τα καταστήματα
Στις 4 Φεβρουαρίου οι επαγγελματίες της χώρας συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση και κλείνουν τα καταστήματά τους. Αιτία βέβαια όπως καταλαβαίνουν όλοι το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Θυμίζουμε πως ο επαγγελματικός και βιοτεχνικός κλάδος είναι από αυτούς που έχουν πληγεί πάρα πολύ και πως η ανεργία του 1,5 εκ. ψυχών σήμερα από τους κλάδους αυτούς προέρχονται και την βιομηχανία.
Γι’ αυτό οι άνθρωποι αυτοί αποφάσισαν τελικά να κατέβουν στην απεργία αυτή. Στην οποία όπως έχουμε πληροφορηθεί θα συμμετέχουν Ομοσπονδία Ξάνθης και Εμπορικός Σύλλογος.
Γ.Δ.


Παραμένουν στα μπλόκα
Ανυποχώρητοι είναι οι αγρότες όλης της χώρας στα αιτήματά τους που από την αρχή έθεσαν στις κινητοποιήσεις τους. Έτσι, οι καταλήψεις κόμβων, τελωνείων και άλλων σημείων σε Εγνατία και εθνικούς δρόμους, συνεχίζονται.
Και όπως όλα δείχνουν, οι αγρότες θα παραμείνουν στα μπλόκα τους και με προοπτική να εντείνουν την αγωνιστική τους προσπάθεια, διότι όπως έχουν δηλώσει περίπτωση υποχώρησής τους θα σημάνει οικονομικό στραγγαλισμό και εξαφάνισή τους με ότι αυτό σημαίνει για τον πρωτογενή τομέα και την οικονομία της χώρας.
Γ.Δ.


Τον στρίμωξε γερά…
Τον στρίμωξε άγρια χθες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έκανε θεαματικό ντεμπούτο ως πρόεδρος της ΝΔ. Και χωρίς να υποπέσει ούτε μία φορά σε λαϊκισμό του υπενθύμισε απλά τα δικά του λεγόμενα, τις δικές τους προεκλογικές δεσμεύσεις που τώρα πλέον ακούγονται ως γραφικότητες! Κυρίως όμως αυτό που έκανε ήταν να αποδομήσει με τρόπο πειστικό τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού που ετοιμάζει η κυβέρνηση και να αποδομήσει επίσης τον 1 χρόνο ΣΥΡΙΖΑ (κλείσιμο τραπεζών, υπογραφή Μνημονίου), προκαλώντας εκνευρισμό στο κυβερνητικό επιτελείο. Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να μετατοπίσει στη συζήτηση στο δίλημμα «η καλή Αριστερά και η κακή Δεξιά» και όταν του το έθεσε: «Με ποιον είστε, με τα μπλόκα ή με το ΔΝΤ;», πήρε την απάντησή του: ««Δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ, ούτε με το ΔΝΤ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ και τώρα είστε με το ΔΝΤ»! Κι είναι μια φαρμακερή αλήθεια! Όλα δείχνουν πως βρήκε τον μάστορη του ο κ. Τσίπρας στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μ.Ξ


Παρουσία παρακμής ο Λεβέντης
Όσοι συμπολίτες είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν τη συζήτηση στη βουλή για το Ασφαλιστικό θα έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και πολύ καλά κάνουν.
Άλλος θετικά, άλλος αρνητικά για τους δυο μεγάλους μονομάχους Τσίπρα και Μητσοτάκη και δικαίωμά τους για το τελικό συμπέρασμα.
Υπήρξε όμως μία παρουσία στη βουλή, αυτή του Βασίλη Λεβέντη της Ένωσης Κεντρώων η οποία με τη μεγαλύτερη επιείκεια, ήταν πρόχειρη, χωρίς σειρά και λογική, εν πολλοίς απαράδεκτη.
Θα την ονόμαζε κανείς ως μία πολιτική παρουσία παρακμής. Δυστυχώς.
Γ.Δ.


Κρίση στην υγεία
Δεν είναι καινούριο, είναι όμως διογκωμένο τώρα. Διότι και κατά το παρελθόν ο τομέας Υγείας είχε τα προβλήματά του. Όμως η σημερινή κατάσταση που βιώνει ο τομέας αυτός και κατά συνέπεια η κοινωνία, είναι πρωτοφανής.
Νοσοκομεία χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς και βέβαια χωρίς νοσηλευτές. Από την άλλη υπάρχουν προβλήματα στα μηχανήματα που υπολειτουργούν, ένα γενικό επίπεδο υποβάθμισης που χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις από πλευράς κυβέρνησης για ν’αντιμετωπιστούν.
Γ.Δ.


Η λύση είναι μία
Κατά χρονικά διαστήματα η κοινή γνώμη της Ξάνθης έχει ασχοληθεί με ενέργειες και δράσεις δημοτικών συμβούλων οι οποίες ήταν άστοχες και ζημιογόνες για τον δήμο και ενίοτε κατώτερες του αναμενομένου.
Η αναφορά μας έχει να κάνει με το θέμα που είναι αποκλειστικά ευθύνη του δήμου Ξάνθης και δεν είναι άλλο από τη διοργάνωση των δύο μεγάλων εκδηλώσεων, όπως Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές και Γιορτές Παλιάς Πόλης.
Είναι καιρός πλέον ο δήμος ν’ απεγκλωβιστεί από τον ορισμό κάποιου δημοτικού συμβούλου ως υπευθύνου. Την ευθύνη και την οργάνωση αυτή θα πρέπει να αναλάβει ένας ή μία αυτό δεν έχει σημασία, Καλλιτεχνικός Διευθυντής.
Φτάνουν πλέον οι δοκιμές με δημοτικούς συμβούλους, με ημετέρους, με παρατρεχάμενους. Θα πρέπει να επιλεγεί ένα άτομο με γνώσεις και οργανωτικές ικανότητες για ν’ αναλάβει, έχοντας αυτό μόνον την ευθύνη. Χωρίς Καλλιτεχνικό Υπεύθυνο δεν θα προχωρήσουν κι ούτε θ’ αναβαθμιστούν οι εκδηλώσεις όχι μόνον οι δύο κορυφαίες, αλλά και οι υπόλοιπες, μικρότερου βεληνεκούς.
Αυτό που γίνεται σήμερα στο δήμο Ξάνθης θα πρέπει να τερματιστεί με τους εκάστοτε Προέδρους, δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους μέχρι τώρα, ελάχιστη σχέση με τον Πολιτισμό είχαν, όπως και με την επεξεργασία νέων ιδεών και προτάσεων.
Ο δήμος Ξάνθης, έναντι των θεσμών αυτών και την συνέχισή τους αλλά και ανανέωσή τους έχει την κύρια και μοναδική ευθύνη.
-Περιμένουμε να δούμε αντιδράσεις τόσο από την πλειοψηφία όσο και την αντιπολίτευση.
Γ.Δ.


Μητσοτάκης με σοβαρότητα
Η παρθενική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη βουλή ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα σε ένα ακανθώδες ζήτημα όπως είναι το ασφαλιστικό, ήταν σίγουρα επιτυχής. Ο νέος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά κοινή ομολογία, δικαίωσε την επιλογή των ψηφοφόρων του κόμματός του που ζητούν σοβαρότητα και ρεαλισμό.
Ο λόγος του σαφής, καθαρός, τεχνικά ακριβής, τεκμηριωμένος και μαζί αυτοκριτικός. Δεν παρέλειψε να στηλιτέψει τα λάθη της παράταξής του, να αναγνωρίσει θετικά στοιχεία αντιπάλων (Γιαννίτσης) και κυρίως να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις χωρίς περιστροφές και επιφυλάξεις. Περίμεναν οι περισσότεροι μια συνήθη τυπική αντιπολιτευτική εμφάνιση και είδαν απέναντί τους αντίπαλο ολοκληρωμένο, με γνώση και δυνατότητες.
Στο επίπεδο της δημαγωγίας και της δραματουργίας βέβαια ο κ. Τσίπρας ήταν ασυναγώνιστος, στα νούμερα υστέρησε δραματικά. Μας έλειψε λιγάκι ο καυστικός λόγος του κ. Βενιζέλου απέναντί του για να πούμε την αλήθεια.
Όμως κακά τα ψέματα, ο κ. Μητσοτάκης ανεβάζει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κι αυτό θα αναγκάσει την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σοβαρότερα τα προβλήματα της χώρας. Γιατί ο πρωθυπουργός στο εξής θα αναμετράται και θα συγκρίνεται καθημερινά μαζί του…
Γ.Δ.


Αντικειμενική αξιολόγηση χωρίς… ταμπού
Στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στις 3 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι «η αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών». ΝΑΙ στην αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων, δηλαδή, αλλά αυτή να γίνεται με «αντικειμενικό τρόπο». Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέσπιζαν δείκτες αξιολόγησης σε εκπαίδευση και γενικότερα στο Δημόσιο δεν ήθελαν την αντικειμενικότητα. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα, αλλάζοντας τις θέσεις του στο πλαίσιο του “πολιτικού ρεαλισμού”. Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι, αν και θα καταργηθούν οι υπάρχοντες νόμοι για την αξιολόγηση, θα πρέπει όμως να γίνει μία “καταγραφή” για να ξέρουμε τι γίνεται στα σχολεία. Χωρίς πολλές διευκρινίσεις, σύμφωνα με την γνωστή τακτική των θολών δηλώσεων. Καλούν ταυτόχρονα τον κόσμο να μην βλέπει την αξιολόγηση ως ταμπού! Προφανώς, όταν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ΔΣ της ΕΛΜΕ και σε Γενικές Συνελεύσεις ψήφιζαν αποφάσεις και κείμενα ενάντια σε κάθε αξιολόγηση το έκαναν από ταμπού. Κανένας λογικός και νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να εθελοτυφλεί στο θέμα της αξιολόγησης. Όλοι αξιολογούμαστε και πρέπει να αξιολογούμαστε καθημερινά σε πολλά επίπεδα. Γιατί ο δημόσιος τομέας να μένει στο απυρόβλητο ως άλλη ιερή αγελάδα; Τώρα βέβαια δυσχεραίνει και η θέση του πρωθυπουργού που μεταθέτει τα πολλά προβλήματα από το διαχειριστικό τους κομμάτι σε ταξικές και ψυχολογικές διαιρέσεις. Όταν όμως δεν είσαι επαρκής ούτε στο διαχειριστικό σκέλος, αλλά και οι αποφάσεις σου πλήττουν αυτούς υπέρ των οποίων υποτίθεται ότι παλεύεις, η απήχησή σου θα είναι περιορισμένη. Πωρώνεται έτσι ένα στενό ακροατήριο και μένουν παγερά αδιάφοροι οι υπόλοιποι.
Χ.Δ.


Λίγο το χιόνι στο Φαλακρό
Επειδή πολλοί φίλοι των χειμερινών σπορ και του βουνού μας ρωτούν πολλές φορές αν γνωρίζουμε κάτι για την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου στο Φαλακρό, μεταφέρουμε την χθεσινή ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αργύρη Πατακάκη: «Με την βοήθεια των εθελοντών της Ο.ΔΙ.Κ. το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού λειτούργησε και αυτό το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο 23-01-2016 τα δύο baby lift εξυπηρέτησαν τους επισκέπτες. Ωστόσο, την Κυριακή 24-01-2016 λόγω έλλειψης χιονιού και για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε το κλείσιμο των lift και η σηματοδότηση σημείων της πίστας. Λόγω του χαμηλού ύψους του χιονιού οι μεγάλες πίστες δεν κατέστη εφικτό να λειτουργήσουν ούτε και αυτή τη φορά. Επιπροσθέτως, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά πραγματοποίηση άσκησης ασφαλείας».


3 μήνες διορία, αλλιώς κλείνουν τα σύνορα
Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που έχουμε οι ευρωπαίοι εταίροι μας προειδοποιούν ότι αν μέσα σε τρεις μήνες δεν ελέγξουμε την ροή μεταναστών θα μας κλείσουν τα σύνορα. Η προειδοποίηση αναφέρεται σε έκθεση της Κομισιόν που κρίνει ότι η Ελλάδα «αμέλησε σοβαρά» τα καθήκοντά της όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων της ζώνης Σένγκεν. Δίνει στην Αθήνα διορία τριών μηνών προκειμένου να ελέγξει τα σύνορά της, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι άλλες χώρες της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης θα κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα! Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές ότι υπάρχει σχέδιο να γίνει διακανονισμός με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της χώρας με την προϋπόθεση να κρατήσει τους μετανάστες στα ελληνικά νησιά και να ανακόψει την ροή τους κυρίως προς την Γερμανία. Το έγραψε και η έγκριτη εφημερίδα Financial times, με την πληροφορία ότι η Γερμανική κυβέρνηση είναι θετική σε μια τέτοια συμφωνία.
Σκεφτείτε τώρα με 25% ανεργία τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι εδώ!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…