Σχόλια 16/01/16

0
Τον νέο αρχηγό της ΝΔ κατηγορεί η κυβέρνηση για νεοφιλελευθερισμό, αλλά δίδακτρα στα δημόσια σχολεία που ζήτησε δικός τους βουλευτής ούτε η Θάτσερ θα τολμούσε…


Άλλα τότε, άλλα σήμερα
Οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις δυναμικής μορφής για να σώσουν εαυτούς και οικογένειές τους. Μάλιστα θυμίζουν τι έλεγε πριν λίγους μήνες ο σημερινός υπουργός Β. Αποστόλου. Ο οποίος τότε ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής των θεμάτων Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος.
Έλεγε: η κυβέρνηση (Σαμαρά-Βενιζέλου) δεν αντιμετωπίζει την κρίση που μαστίζει την ελληνική γεωργία και δεν καλύπτει την ανάγκη επιβίωσης του αγροτικού κόσμου. Το πακέτο που ανακοινώθηκε αποτελεί επικοινωνιακό τρικ, αφού σε αυτό υπολογίζει τα ποσά των αποζημιώσεων και ενισχύσεων που έτσι κι αλλιώς θα έπαιρναν οι αγρότες για τη φετινή χρονιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες των αγροτών».
Αυτά τότε. Σήμερα φορολογεί άγρια, αυξάνει εισφορές και οδηγεί τους αγρότες, κυρίως τους μικρούς, σε αφανισμό! Γι’αυτήν την κοροϊδία ξεσηκώνονται οι αγρότες και γιατί από αφεντικά θα γίνουν εργάτες και τα χωράφια θα ερημώσουν από την εγκατάλειψη.
Γ.Δ.


Να’ χαμε να λέγαμε
Όταν μιλάς πριν σκεφτείς ή σκέφτεσαι με ιδέες καφενείου, αυτά παθαίνεις. Τρως καζούρα, δούλεμα και πολιτικό κράξιμο από φίλους και αντιπάλους. Το έπαθε ο και συνάδελφος Αλεξ. Τριανταφυλλίδης, ο οποίος αρθρογράφησε στην «Αυγή» μάλιστα, υποστηρίζοντας ότι οι γονείς των μαθητών των δημοσίων σχολείων να πληρώνουν από 600€ και πάνω.
Το κράξιμο για τον… νεοφιλελεύθερο Συριζαίο βουλευτή ήταν τέτοιο από συναδέλφους του στο κόμμα που υποχρεώθηκε να τα μαζέψει άρον-άρον.
Θα κάνει καιρό να ξαναμιλήσει ή γράψει ο νέος βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ…
Γ.Δ.


Για τον ΟΤΕ
Οφειλόμενη δημόσια έκφραση ικανοποίησης αλλά και συγχαρητηρίων. Την Πέμπτη λοιπόν παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με την σύνδεση του Ίντερνετ στα γραφεία μας. Επικοινωνήσαμε με τον σχετικό αριθμό που υπάρχει για το θέμα, έγινε ενημέρωση αμφίπλευρη και ακολούθησε ταχύτατη έλευση τεχνικών για την διακρίβωση της αιτίας του προβλήματος.
Σε απίστευτα σύντομο χρόνο ήρθαν δύο άτομα, ευγενέστατα και εντόπισαν αμέσως το πρόβλημα το οποίο και έλυσαν άμεσα. Τα επισημαίνουμε όλα αυτά και τα επαινούμε για ν’αποτελέσουν παράδειγμα και για άλλους επιχειρηματικούς φορείς παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
-Ήταν μια ευχάριστη, θετική εμπειρία από την COSMOTE.
Γ.Δ.


Πάμε Κέντρο;
Πολλές κουβέντες έγιναν τελευταία μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Προέδρου της Ν.Δ. για τον πολιτικό χώρο του Κέντρου. Καθόλου παράξενο θα λέγαμε. Απεναντίας είναι καθ’ όλα φυσιολογικό να συζητείται με ένταση ο χώρος αυτός, διότι παγίως οι ψηφοφόροι του Κέντρου δίνουν τις νίκες τόσο Δεξιά όσο κι Αριστερά.
Προς τα πού θα μετακινηθούν αυτοί θα σηματοδοτήσει και την επιτυχία της πολιτικής πλευράς. Βέβαια σημαντικός αριθμός παλαιών της Ένωσης Κέντρου (Παπανδρέου, Μπαλτατζής και άλλοι) έχουν μετακινηθεί προς το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Σήμερα βέβαια έμειναν λίγοι διότι αρκετοί μετακινήθηκαν προς ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι σιγά-σιγά φεύγουν, άλλοι επιστρέφοντας στο ΠΑΣΟΚ και άλλοι προς Ν.Δ. και Ποτάμι.
Όλα αυτά τα γνωρίζει ο Μητσοτάκης γι’ αυτό και συμπεριφέρεται ανάλογα και καλά κάνει.
Γ.Δ.


Αποτίμηση
Χαμπάρι δεν πήραν τα κομματικά στελέχη της Ν.Δ. το ισχυρό κοινωνικό ρεύμα υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη που φούσκωνε διαρκώς κατά την δίμηνη σχεδόν προεκλογική εκστρατεία κι ακόμα να ξεπεράσουν το σοκ από το αποτέλεσμα της Κυριακής. Στον πρώτο γύρο είχαν επιδοθεί σε έναν αλληλοσπαραγμό, διχασμένοι μεταξύ του παλαιού και του νέου κομματικού υποψήφιου και δεν αντιλήφθηκαν το πραγματικά καινούριο που ερχόταν με φόρα, με στρατηγική, με αξίες που είχαν απήχηση στους πολίτες. Υποτίμησαν ακόμη και την σημαντική απήχηση του αυθεντικού Άδωνη σε συντηρητικά αλλά δυναμικά ακροατήρια.
Συνήθως όταν ένα κόμμα χάνει την επαφή του με τους πολίτες, τελικά απαξιώνεται και περιθωριοποιείται. Η Ν.Δ. κινδύνεψε να πάθει κάτι τέτοιο, αλλά επειδή είναι όχι απλά ένα κόμμα αλλά μια ιστορική παράταξη, οι πολίτες την κράτησαν ζωντανή, την στήριξαν και την ανέδειξαν ως το αντίπαλο δέος στο ΣΥΡΙΖΑ. Λειτούργησαν κόντρα στους κομματικούς μηχανισμούς και με μια σχεδόν κινηματική συμμετοχή ανέδειξαν αρχηγό αυτόν που θεώρησαν ικανότερο να ανατρέψει την αδιέξοδη πορεία που ακολουθεί η παρούσα κυβέρνηση.
Η λογική του «εμείς οι κομματικοί θα διαλέξουμε τον αρχηγό της αρεσκείας μας και ο λαός αναγκαστικά θα ακολουθήσει», απορρίφθηκε πανηγυρικά και οριστικά στη Ν.Δ.


«Ανατροπές» και στις δημοσκοπήσεις!
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προανήγγειλε εχθές ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων προκειμένου «να περιοριστούν τα φαινόμενα παραπλάνησης της κοινής γνώμης».
Ενοχλεί λοιπόν ξαφνικά την κυβέρνηση ο τρόπος διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων, κάτι που δεν συνέβαινε όταν πριν λίγο καιρό την εμφάνιζαν καθαρά μπροστά. Όπως την ενοχλούσε και ο τρόπος αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών όταν άρχισαν να της ασκούν κριτική. Γενικά ακολουθείται η καθεστωτική τακτική «ότι δεν μας συμφέρει και δεν μας αρέσει, πατάσσεται».
Από την απόφαση αυτή πάντως μπορούμε με σιγουριά να συμπεράνουμε ότι η πρωτιά στις δημοσκοπήσεις έχει ήδη αλλάξει. Η διαφορά ήταν ήδη μόνο μια μονάδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με υπηρεσιακό αρχηγό στη Ν.Δ. Τώρα, μετά την πανηγυρική εκλογή Μητσοτάκη και την ισχυροποίηση του εναλλακτικού πόλου, η δημοσκοπική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ γρήγορη. Και σύντομα θα αρχίσουν να καταγγέλλουν τους δημοσκόπους και τις εταιρείες τους για συνωμοσία κατά της κυβέρνησης. Τα μάθαμε πια αυτά τα κόλπα…


Έρχονται ειδικά δικαστήρια
Οι αποκαλύψεις Στουρνάρα σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, στον Αλέξη Παπαχελά, για τις δραματικές προειδοποιήσεις του το καλοκαίρι, την επιβολή τελικά των capital controls και την προσπάθεια μελών της τότε κυβέρνησης να επιβάλλουν την έξοδο της χώρας από το Ευρώ με εισβολή στο Νομισματοκοπείο, έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ που στοιχειοθετούν όχι μόνο πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, τόσο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη όσο και άλλων μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού.
Ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. έχει προαναγγείλει ήδη ότι θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την περίοδο αυτή για τη διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών πολιτικών προσώπων. Ο πολύς κ. Βαρουφάκης θα κληθεί να πληρώσει ακριβά τόσο για την αυτάρεσκη ομολογία του «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» (αν εκ των υστέρων προσπάθησε να πείσει ότι οι κακοί Ευρωπαίοι μας έκλεισαν τις τράπεζες), τόσο και για το περίφημο Plan B του, που ανέλαβε να υλοποιήσει με ρεσάλτο στο Νομισματοκοπείο ο Λαφαζάνης. Η συνέχεια αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα…


Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους
Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Σωκράτης Ξυνίδης σχετικά με τις βουλευτικές συντάξεις με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο. Γράφει λοιπόν ο πρώην βουλευτής: «…και λέω προς τους αγαπητούς πρώην συναδέλφους μου βουλευτές, ιδίως αυτούς που θα σπεύσουν να με χαρακτηρίσουν λαϊκιστή. Οι συντάξεις που χορηγούνται από τη Βουλή των Ελλήνων θα πρέπει να καταργηθούν. Οι πρώην βουλευτές θα πρέπει να συνταξιοδοτούνται από τον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ενταγμένοι όταν ασκούσαν το επάγγελμά τους, με προσμέτρηση στον ασφαλιστικό τους χρόνο του διαστήματος που θήτευσαν ως βουλευτές. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Τότε και μόνον τότε έχουν ηθικό δικαίωμα να αποφασίσουν για το νέο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Αυτή είναι και η πρότασή μου προς τον πολιτικό φορέα στον οποίο ανήκω. Ζητώ από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών να υιοθετήσει τη θέση αυτή.


Για την ταμπακιέρα όμως κουβέντα… το Κ.Π.
Μακροσκελής η απάντηση του Κέντρου Πολιτισμού αλλά επί της ουσίας γι αυτό που επικρίθηκε δεν απάντησε. Μα δεν αμφισβήτησε κανείς ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν νομότυπα και με τους απαραιτήτους ελέγχους αλλά γιατί το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου επέλεξε κι όχι μία αλλά κι άλλες φορές, όπως αποκαλύφθηκε μια εταιρεία που έχει έδρα στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα και συναίνεσε στην φοροαποφυγή σε βάρος του δημοσίου. Πρόκειται δηλαδή για τη ηθική πτυχή του θέματος και όχι για την νομιμότητά του. Αλλά μάλλον αυτά είναι ψιλά γράμματα για το Κ.Π. αφού ειδικά γι αυτό αναφέρει ότι «το θέμα περί ηθικής έχει σίγουρα πολλές πτυχές και δεν θα μπορούσε το Κ.Π. ν’ απαντήσει…» και παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς στην κυβέρνηση ν’ απαντήσει την οποία θεωρεί υπεύθυνη που έφυγαν 60.000 επιχειρήσεις στην Βουλγαρία! Ότι να’ ναι δηλαδή! Με την ίδια λογική την άλλη φορά που θα θέλει προμήθεια καυσίμων ο δήμος να επιλέξει βουλγάρικη εταιρεία για να του’ ρθει πιο φτηνά! Τι είναι ο δήμος; Επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με σκοπό το κέρδος; Αν είναι έτσι κι εμείς οι πολίτες να μην επιλέγουμε με πολιτικά κριτήρια τον δήμαρχο αλλά με βάση το βιογραφικό τον καλύτερο μάνατζερ τεχνοκράτη να διοικεί το δήμο μας!
Μ.Ξ.


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, τα σκουπίδια και η Eldorado Gold
«Χρυσή» θα πληρώνουμε την διαχείριση των σκουπιδιών μας είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης που προεδρεύει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη. Κι όσο γι αυτό δεν τον αμφισβητούμε γιατί ο κ. Πατούλης έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον …χρυσό (σ.σ. φωτογράφιση στο χρυσό σαλόνι). Κάποιοι μάλιστα συνέδεσαν την αποχώρηση της Eldorado Gold από τις Σκουριές Χαλκιδικής και μιλούν για …εγκατάστασή της στο σπίτι του Πατούλη ( ας γελάσουμε και λίγο καλό κάνει!). Ωστόσο (για να σοβαρευτούμε) το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων είναι πολύ σοβαρό και τώρα ως γνωστόν περνά στα χέρια των δήμων αφού το προηγούμενο μοντέλο περιφερειακής διαχείρισης δεν προχώρησε προφανώς γιατί ανέβαινε πολύ το κοστολόγιο της αποκομιδής αλλά και της διαχείρισης και όλο αυτό φυσικά θα μετακυλύονταν στους δημότες. Άντε να δούμε τι θα κάνουν και οι δήμοι!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …