Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα S.O.S από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για το «Γκαίρυ»

S.O.S από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων για το «Γκαίρυ»

0
gary prostateutiko

Ζητά την προστασία του διατηρητέου μνημείου και εγείρουν ζήτημα στατικότητας των κτηρίων με κινδύνους για τους διερχόμενους

Προσπάθεια από αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη να μην κλείσει ο χώρος δωρεάν στάθμευσης

Το κώδωνα του κινδύνου κρούει προς τη Π.Ε. Ξάνθης, η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων σε έγγραφό της αναφορικά με το οικοδομικό συγκρότημα Γκαίρυ που είναι χαρακτηρισμένο με ΦΕΚ 634/Β/30 – 7 – 1997 ως «διατηρητέο μνημείο». Ο προβληματισμός και η ανησυχία της υπηρεσίας αφορά κυρίως στην προστασία του μνημείου καθώς και του περιβάλλοντα χώρου όπως προβλέπει ο νόμος 3028/2002 γα τα διατηρητέα μετά την διαπίστωση της υπηρεσίας ότι η αυλόπορτα έχει πάρει απόκλιση και κινδυνεύει να γκρεμιστεί. Παράλληλα εγείρεται και ζήτημα προστασίας των διερχόμενων πολιτών καθώς είναι ένας πολυσύχναστος χώρος πεζών και αυτοκινήτων δεδομένου ότι είναι στο κέντρο αλλά και εκεί λειτουργεί άτυπα πάρκινγκ.

Προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μην κλείσει το πάρκινγκ στο οικόπεδο της Γκαίρυ

Να σημειώσουμε ότι – όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του «Ε» στις 6/1/2016 – μετά απ’ αυτό το έγγραφο οι υπηρεσίες της Π.Ε. Ξάνθης τοποθέτησαν προστατευτική περίφραξη με σήμανση στην εξωτερική πλευρά του τοίχου απέναντι από το ΙΚΑ, αποκόπτοντας την διέλευση από το πεζοδρόμιο. Το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η στάθμευση αυτοκινήτων που όπως προαναφέρθηκε λειτουργεί άτυπο πάρκινγκ και να στερηθούν δωρεάν στάθμευση εκατοντάδες πολίτες που εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση δημιούργησε αντιδράσεις και διαμαρτυρίες. Και σ’ αυτό το πλαίσιο ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης προσπαθεί να δώσει λύση αναγνωρίζοντας και την κοινωνική διάσταση του θέματος αλλά και το θέμα που εγείρει η Εφορεία περί προστασίας του μνημείου. Όπως δήλωσε στο «Ε» ο κ. Ζαγναφέρης το παρκινγκ εξυπηρετεί πολλούς συμπολίτες μας και δεν είναι τώρα εποχές να τους επιβαρύνουμε με πληρωμένη στάθμευση. Για το λόγο αυτό θα επιδιώξει να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

Να σημειώσουμε – σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» – υπήρξαν και αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών πάρκινγκ που βρίσκονται στην περιοχή αναφορικά με την λειτουργία του οικοπέδου ως χώρου στάθμευσης, κάτι που, ωστόσο, επιβεβαιώθηκε από τους ίδιους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…