Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Στο σφυρί» ξανά το κάμπινγκ Μυρωδάτου

«Στο σφυρί» ξανά το κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
campig myrodatou-empros

Διαλύθηκε το σχήμα που πλειοδότησε – 25.000 ευρώ τιμή εκκίνησης προτίθεται να θέσει ο δήμος Αβδήρων

Ενδιαφέρον από Κριτσίνη – Μικρό καλάθι για τις Ελληνοβουλγαρικές συνεργασίες και επενδύσεις που μέχρι στιγμές αποδείχθηκαν λόγια του αέρα

Στον αέρα θα βγει εκ νέου ο διαγωνισμός για την δημοπράτηση του κάμπινγκ Μυρωδάτου μιας και ο πλειοδότης επιχειρηματίας Γιάννης Ιατράκης ενημέρωσε την δημοτική αρχή ότι αποχωρεί εξηγώντας ότι οδηγήθηκε σ’ αυτή την απόφασή από την στιγμή που απέσυρε το ενδιαφέρον του ο βασικός επενδυτής που ήταν ένας βούλγαρος επιχειρηματίας και είχαν συστήσει Κοινοπραξία με τον κ. Ιατράκη προκειμένου να υλοποιήσουν την επένδυση. Έτσι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αβδήρων στην συνεδρίασή του εντός του μήνα πρέπει να ακυρώσει τον προηγούμενο διαγωνισμό και να δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη νέου διαγωνισμού καλώντας και πάλι σε πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Ο Ιατράκης χάνει την εγγυητική αλλά δεν θα πληρώσει μίσθωμα

Το ναυάγιο» της συνεργασίας και της προσπάθειας υλοποίησης του έργου κοστίζει στον κ. Ιατράκη τα χρήματα της Εγγυητικής των 2.000 ευρώ που έχει καταθέσει στο δήμο τα οποία και χάνει καθώς επίσης και τα έξοδα – που σύμφωνα με τον ίδιο ανέρχονται στα 20.000 ευρώ. Στη συνέχεα ο δήμος είτε απευθύνεται στους υπόλοιπους που πήραν μέρος στην δημοπρασία είτε το επαναδημοπρατεί. Και οι δυο επιλογές έχουν ένα κοινό μειονέκτημα καθώς υπάρχει η σκιά της αποτυχία της πρώτης προσπάθειας που λειτουργεί ως αρνητικό προηγούμενο και πιθανώς θα υπάρξουν αλλαγές στους όρους και στις προδιαγραφές ή ακόμη και στο τίμημα. Πιθανολογείται ότι θα αυξήσουν την τιμή εκκίνησης στα 25.000 ευρώ αντί 20.000 που ήταν στον προηγούμενο διαγωνισμό. Μια πρόθεση που ίσως να μην έχει και κέρδος για τον δήμο γιατί στην προσπάθεια του να βγάλει περισσότερα μήπως αυτό αποτρέψει τους επίδοξους επενδυτές να το χτυπήσουν. Επίσης θα χαθεί κι άλλος χρόνος με αποτέλεσμα να παρατείνεται η ερημοποίηση του κάμπινγκ.

Οι ελληνοβουλγαρικές συνεργασίες

Έγκυρες πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι ενδιαφέρεται ο επιχειρηματίας κ. Αθανάσιος Κριτσίνης ο οποίος είχε προσέλθει και στον πρώτο διαγνωστικό αλλά δεν το «χτύπησε». Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κριτσίνης διατηρεί σούπερ μάρκετ στην Βουλγαρία και παράλληλα ενδιαφέρεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στον τουριστικό τομέα σε συνεργασία με Βούλγαρους επιχειρηματίες. Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι κάτι ετοιμάζει στην Θάσο. Να σημειώσουμε ότι αυτά τα Ελληνοβουλγαρικά σχήματα είναι λίγο …ασταθή γιατί αποδείχθηκε στην πράξη και σε άλλες περιπτώσεις ότι οι Βούλγαροι πιο πολύ επενδύουν στα …λόγια παρά με έργα!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…