Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Συναυλιακή» η πρώτη συνεδρίαση του χρόνου

«Συναυλιακή» η πρώτη συνεδρίαση του χρόνου

0
poiotita-zoisjan16

Υψηλοί τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις συναυλίες Παπακωνσταντίνου και Σαββιδάκη

Απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ζήτησε ο Δήμαρχος Ξάνθης για το κόψιμο του πλάτανου στα Κιμμέρια

Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ξάνθης για πρώτη φορά για το 2016. Επί τη ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης για την νέα χρονιά κόπηκε η βασιλόπιτα από τον Δήμαρχο Ξάνθης, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο. Στην βασιλόπιτα που προοριζόταν για τους δημοτικούς συμβούλους το φλουρί έτυχε στον κ. Καρά Οσμάν Λεβέντ της συμπολίτευσης, ενώ στην βασιλόπιτα που κόπηκε για τα ΜΜΕ το φλουρί κέρδισε ο Σταύρος Βλαχόπουλος, με το δώρο και για τους δύο να είναι ένα κομπολόι. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για κάποιες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, όπως την έγκριση από την Γ.Γ. Αθλητισμού για δρομολόγηση των παρεμβάσεων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, την έγκριση από την Αποκεντρωμένη για τις παιδικές χαρές που αναμένουν να λειτουργήσουν, αλλά και την ολοκλήρωση των έργων που εντάσσονταν στο ΕΣΠΑ και έπρεπε να τελειώσουν μέχρι τις 31-12-2015 (πεζογέφυρα Σαμακώβ, διάνοιξη δρόμου στην πλατεία Εμπορίου, δρόμο στην Πασχαλιά, ενεργειακή αναβάθμιση 14ου Δημοτικού).

Η συναυλία Παπακωνσταντίνου και πάλι στο προσκήνιο

Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκαν οι ερωτήσεις που κατατέθηκαν από την αντιπολίτευση αναφορικά με το θέμα των συναυλιών που διοργανώθηκαν από το Κέντρο Πολιτισμού τα Χριστούγεννα, αλλά και την πολυσυζητημένη πανελλαδικά συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν αυτή του συνδυασμού «Πολίτες για την Ξάνθη» του Νίκου Ανταμπούφη, που ζήτησε στοιχεία από το Κέντρο Πολιτισμού για την τιμολόγηση της συναυλίας του Β. Παπακωσταντίνου στην Βουλγαρία και την επιβάρυνση του κόστους σε σχέση με τις απαιτήσεις του καλλιτέχνη και του εκπροσώπου του, που κατά δήλωσή τους ήταν η μισή του τιμολογίου που πληρώθηκε. Στην ερώτησή του ο κ. Ανταμπούφης ζήτησε να μάθε τι σημαίνει «διοικητικό κόστος» και «προετοιμασία προγράμματος», όρους που επικαλέστηκε στην απάντησή του το Κέντρο Πολιτισμού για να αιτιολογήσει το διπλασιασμό του κόστους. Οι απαντήσεις από πλευράς του προέδρου του Κέντρου, Πασχάλη Λύρατζη, που παρουσίασε παρόμοιες τιμολογήσεις το 2011 σε συναυλία του Κώστα Μακεδόνα, όταν στο ΔΣ του Κέντρου ήταν μέλος και ο κ. Ανταμπούφης, δεν ικανοποίησαν, με τους τόνους να ανεβαίνουν όταν ο επικεφαλής της παράταξης επέμεινε να ερωτά για τις δύο αυτές δαπάνες. Οι απαντήσεις Λύρατζη εξόργισαν και τον Θανάση Ξυνίδη, που σε έντονο ύφος απευθύνθηκε στον πρόεδρο του Κέντρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα μας ζητήσετε και τα ρέστα από πάνω». Εν τέλει, η ουσία της ερώτησης δεν απαντήθηκε.

Νέα ένταση με την συναυλία Σαββιδάκη και την αγορά των βιβλίων

Ένταση προκλήθηκε και για τη συναυλία του Γιάννη Σαββιδάκη με ερώτηση που έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω», Δημήτρης Μπένης, ο οποίος ζήτησε να μάθει για την «συγκαλυμμένη αμοιβή» Σαββιδάκη, όπως την ονόμασε, μέσω της αγοράς cd και βιβλίων από την εταιρεία του καλλιτέχνη μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας. Ο Πρόεδρος του Κέντρου, Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, απαντώντας ανέφερε ότι η ανάγκη για αγορά κάποιων χριστουγεννιάτικων βιβλίων με τραγούδια κατάλληλα για παιδιά εκφράστηκε από την υπηρεσία, που ολοκλήρωσε την σχετική διαδικασία και κατέληξε στην επιλογή αυτών που αγοράστηκαν από την εταιρεία Σαββιδάκη. Ως αντάλλαγμα για την συνεργασία, ο τραγουδιστής προθυμοποιήθηκε να εμφανιστεί δωρεάν στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής για πέντε μουσικούς. Η απόφαση αυτή διαβιβάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού, σύμφωνα με τον κ. Χατζηεφραιμίδη, το οποίο κανόνισε τα της συναυλίας. Επανερχόμενος ο Δ. Μπένης αμφισβήτησε τα λεγόμενα του κ. Χατζηεφραιμίδη, τονίζοντας ότι και ο ίδιος είναι μέλος στο ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού και δεν έχει έρθει προς συζήτηση κανένα παρόμοιο θέμα, υποστηρίζοντας ότι η αγορά των βιβλίων δεν προηγήθηκε και το μόνο που αναφέρθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού ήταν ότι ο καλλιτέχνης θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς. Παρεμβαίνοντας και ο κ. Καμαρίδης, επίσης μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού, ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα cd και βιβλία πωλούνται στο εμπόριο σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή που πλήρωσε ο δήμος Ξάνθης, συνολικού ύψους 4.500 χιλιάδων ευρώ.

Απαντήσεις για το κλάδεμα του πλάτανου στα Κιμμέρια ζήτησε ο Δήμαρχος

Με αφορμή ερώτηση της παράταξης του Δημήτρη Μπένη αναφορικά με το θέμα του κλαδέματος πλάτανου στα Κιμμέρια, που παρουσίασε και το «Ε» την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε να τεθεί ως ερώτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να κληθεί να απαντήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την σκοπιμότητα της πράξης. Ασυνήθιστη ενέργεια από πλευράς Δημάρχου, που δεν προτίμησε να ‘’θάψει’’ το θέμα, αλλά θέλησε να μάθει τι ακριβώς συνέβη, καταδεικνύοντας ότι το περιστατικό θορύβησε και τον ίδιο. Ο κ. Μπένης τόνισε ότι υπήρξε και στο παρελθόν παρόμοιο αίτημα με δημότη που ζήτησε για προσωπικούς λόγους να κοπεί το δέντρο, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ο δήμος να προβαίνει σε χάρες και εξυπηρετήσεις, μάλιστα σε ένα θέμα στο οποίο έχει επιδειχθεί ιδιαίτερη ευαισθησία. Σε άλλη ερώτηση του Δ. Μπένη, αναφορικά με τα ονόματα και τις αρμοδιότητες των ειδικών συνεργατών του Δημάρχου Ξάνθης, την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος, αναφέροντας πως οι προσλήψεις τους έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια και προβλέπονται από τον νόμο για έναν δήμο του μεγέθους του δήμου Ξάνθης. Οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου είναι οι: Ουρανία Πρωικάκη, Κώστας Ζάρας, Ηλίας Παπασταυρινίδης και Δέσποινα Χατζογλίδου, οι οποίοι απασχολούνται στους τομείς της Κοινωνικής Πολιτικής και δια βίου Μάθησης, των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των πληθυσμιακών ιδιαιτεροτήτων, των αναπλάσεων και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, αλλά και στον τομέα του τουρισμού και πολιτισμού στην Σταυρούπολη.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…