Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε εξόχως αποκριάτικη διάθεση φέτος η τοπική αγορά

Σε εξόχως αποκριάτικη διάθεση φέτος η τοπική αγορά

0
karnavalistes 2

Γιορτή προβολής των τοπικών επιχειρήσεων από την ΟΕΒΕ και «Λευκή Νύχτα» από τον Εμπορικό Σύλλογο την Παρασκευή του Καρναβαλιού

Η πρώτη εκδήλωση έχει σκοπό τη γνωριμία και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις ξανθιώτικες επιχειρήσεις. Η δεύτερη θα επενδυθεί με πιο ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Μια ξεχωριστή και πιο δυναμική παρουσία προετοιμάζουν για τις φετινές Θρακικές Λαογραφικές Εορτές οι εκπρόσωποι της τοπικής αγοράς που επιχειρούν να συμμετέχουν με δικές τους δράσεις στο ξανθιώτικο καρναβάλι, ενισχύοντας τη γιορτινή διάθεση ξανθιωτών και επισκεπτών και στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.

Αφορμή στάθηκε η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης να πραγματοποιήσει τη δράση της ΓΣΕΒΕΕ για την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων την Παρασκευή 11 Μαρτίου, εντός του εορτασμού των καρναβαλιών, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Εμπορικός Σύλλογος προγραμματίζει να πραγματοποιήσει την πρώτη «Λευκή Νύχτα» της Ξάνθης.

Δράση γνωριμίας, προβολής και ευαισθητοποίησης στην πλατεία Διοικητηρίου

Η ΟΕΒΕ Ξάνθης συγκάλεσε σύσκεψη στο ΕΒΕ το απόγευμα της Παρασκευής, όπου συμμετείχαν το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο δήμος Ξάνθης και η Περιφέρεια, προκειμένου να δρομολογήσει το σχεδιασμό της δράσης, η οποία σαν κύριο στόχο έχει να προβάλει τις τοπικές επιχειρήσεις σε ξανθιώτες και επισκέπτες και να ενισχύσει το μήνυμα της κατανάλωσης των τοπικών προϊόντων και της στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής, που συμβάλουν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και δίνουν θέσεις εργασίας.

Η Γ.Γραμματέας της ΟΕΒΕ Μαίρη Τσιακίρογλου που συμμετείχε στη σύσκεψη εξήγησε ότι ζητήθηκε από το δήμο να παραχωρήσει την πλατεία Διοικητηρίου, προκειμένου σε ένα κοινό τόπο οι τοπικές επιχειρήσεις πάσης φύσης να μπορούν να προβάλουν το αντικείμενο και την κουλτούρα τους, να διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια και να προσφέρουν δωρεάν προϊόντα. Η εκδήλωση δε θα περιλαμβάνει πώληση και θα έχει καθαρά σκοπό γνωριμίας και επικοινωνίας για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές με τις επιχειρήσεις, οι οποίες μπορούν δωρεάν να συμμετέχουν στη δράση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΟΕΒΕ στο 2541022776.

«Λεύκη Νύχτα» στο ρυθμό του καρναβαλιού

Στην ίδια σύσκεψη ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την πραγματοποίηση της πρώτης του Λευκής Νύχτας (η ΟΕΒΕ είχε πραγματοποιήσει την πρώτη στην Ξάνθη πριν τέσσερα χρόνια περίπου), το ίδιο βράδυ με σκοπό να συμβάλει στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, αλλά και να ενισχύσει τα καταστήματα της πόλης, τη στιγμή που θα βρεθεί πολύς κόσμος, ξανθιώτες και επισκέπτες στο εμπορικό κέντρο. Ο πρόεδρος του ΕΣΞ Ευθύνης Μίλκογλου εξήγησε ότι φέτος έχει ωριμάσει η ιδέα για την υλοποίηση της «Λευκής Νύχτας» και κρίθηκε ότι το καρναβάλι είναι η καλύτερη εποχή. «Βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας, υπάρχουν σκέψεις, αντλούμε και ιδέες από την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη που το έχουν ξανακάνει και έχουμε πολύ καλή επαφή. Το ζήτημα είναι να υπάρχει όρεξη και μεράκι και θα γίνει κάτι με επιτυχία», σχολίασε ο ίδιος, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι για την ενίσχυση της ψυχαγωγικής πλευράς της εκδήλωσης επεξεργάζονται προτάσεις για διάφορα δρώμενα (μουσικές, κλόουν κλπ).

Καλή οργάνωση, συνεργασία και συντονισμό συνιστά ο Γ. Μπατζακίδης

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Γιώργος Μπατζακίδης υπογράμμισε τη σημασία ανάλογων εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Τόνισε ωστόσο ότι απαιτείται καλή οργάνωση για να έχει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Ειδικά δε για τη Λευκή Νύχτα σχολίασε ότι: «ο κόσμος όταν κάνει διακοπές, όταν πάει κάπου, νιώθει ψυχολογικά καλά και άρα αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει τις αγορές του» και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένων όλων των εκπροσώπων των επαγγελματιών, αλλά και των αυτοδιοικητικών αρχών που δίνουν το στίγμα τους με την ενίσχυση και υποστήριξη τέτοιων εκδηλώσεων.

Θετικός καταρχήν ο δήμος

Να σημειώσουμε ότι παρών στη σύσκεψη εκ μέρους του δήμου ήταν ο κ. Λομβαρδέας που είχε θετική στάση ως προς τις εκδηλώσεις, ωστόσο θα διευθετηθούν στη συνέχεια μέσω των αρμόδιων οργάνων τα διαδικαστικά, αλλά και κυριότερα ο βαθμός στον οποίο προτίθεται να συνδράμει ο δήμος.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης

Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν την 14η Απριλίου 2024-Πρόεδρος ο Σερραίος Λοΐζος Το νέο Δ…