Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρωτοχρονιάτικη πίτα αλληλεγγύης στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Πρωτοχρονιάτικη πίτα αλληλεγγύης στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

0
likeioellinidon pita

Στα 25.475 ευρώ ανήλθαν τα έσοδα της «Γειτονιάς του Αη Βασίλη», ενώ θα διατεθούν σε συμπολίτες μας 10.181 ευρώ

Ευχές και συγχαρητήρια από όλους για το πολύπλευρο έργο του Λυκείου στην Ξάνθη

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο διατηρητέο κτήριο της οδού Βενιζέλου, παρουσία πολλών φίλων του Λυκείου, θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών φορέων, οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν για την νέα χρονιά, αναγνωρίζοντας το πολύπλευρο έργο του Λυκείου. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Φώτης Καραλίδης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων. Την καθιερωμένη τελετή της κοπής πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχαρίστησε τις κυρίες του Λυκείου για την προσφορά τους στην πόλη και συνεχάρη για την εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τις ημέρες των Χριστουγέννων με την ‘’Γειτονιά του Αϊ Βασίλη’’. Ευχόμενος ειρηνική και ευλογημένη χρονιά, τόνισε ότι εκείνο που ζητάει ο λαός και οφείλουμε να δώσουμε είναι η ενότητα και η ομοψυχία, η εργατικότητα και η υπευθυνότητα, ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

Απολογισμός 2015 με λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών στοιχείων της «Γειτονιάς»

Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Στάντζιου, αφού ευχαρίστησε όλους τους εκκλησιαστικούς, πολιτικούς, στρατιωτικούς και πολιτιστικούς φορείς, τους φίλους του Λυκείου και τα ΜΜΕ για την υποστήριξη στο έργο του Λυκείου, ευχήθηκε το 2016 να είναι γεμάτο με επιτυχημένες δραστηριότητες, που θα προάγουν τον πολιτισμό, θα διατηρούν και θα διαδίδουν την παράδοσή μας και πέρα από την Ξάνθη και την Ελλάδα. Στην συνέχεια προβλήθηκε ένα δεκάλεπτο βίντεο με τις κυριότερες δράσεις του Λυκείου μέσα στο 2015. Η κα Στάντζιου υποσχέθηκε ότι και το 2016 θα συνεχίσουν με τον ίδιο δυναμισμό, την ίδια θέληση και αγάπη για όσα κάνουν, τα οποία δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την στήριξη όλων των μελών και των δασκάλων του Λυκείου, της Περιφέρειας και του δήμου Ξάνθης, αλλά κυρίως της κοινωνίας της Ξάνθης.

Αυξημένα τα έσοδα της «Γειτονιάς» φέτος – 41.000 ευρώ έχει προσφέρει στα 5 χρόνια λειτουργίας της

Η «Γειτονιά του Αη Βασίλη» έγινε τον τελευταίο μήνα στόχος πολλών επικριτικών δημοσιευμάτων και μέσο για να ασκηθεί κριτική στον δήμο Ξάνθης. Θέλοντας να είναι όλα ξεκάθαρα αναφορικά με την οικονομική πλευρά της διοργάνωσης, η πρόεδρος του Λυκείου ενημέρωσε αναλυτικά τους παρισταμένους για τα έσοδα και τα έξοδα της φετινής «Γειτονιάς», αλλά και συνολικά των τελευταίων πέντε χρόνων παρουσίας στην πόλη μας. Τα συνολικά έσοδα για το 2015 ανήλθαν σε 25.475 ευρώ, με αναλυτική αναφορά των εσόδων από το κάθε ‘’σπιτάκι’’, ενώ τα έξοδα σε 15.293 ευρώ. Αυξημένα αμφότερα, αφού φέτος δαπανήθηκαν περισσότερα χρήματα στην φύλαξη του χώρου, διότι, όπως ανέφερε η κα Στάντζιου, τις πρώτες μέρες υπήρξαν βανδαλισμοί και ζημιές, καθιστώντας την φύλαξη απαραίτητη. Αυξημένα είναι και τα χρήματα που θα δοθούν φέτος για την οικονομική ενίσχυση άπορων οικογενειών, αφού εκτός, από τα 1.000 που προσφέρθηκαν στο Γηροκομείο, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί σε οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας ανέρχεται στα 10.181 ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό αυτής της πενταετίας λειτουργίας της «Γειτονιάς». Φέτος δόθηκαν συμβολικά 500 ευρώ στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης, το οποίο έχει τεθεί πλέον υπό την αιγίδα του δημοσίου. Οι εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων που συμμετέχουν στην «Γειτονιά» προσκόμισαν καταστάσεις άπορων οικογενειών, οι οποίες θα εξεταστούν για την τελική επιλογή από τους φορείς Πρόνοιας του δήμου. Συνολικά, η «Γειτονιά» έχει προσφέρει στα πέντε χρόνια λειτουργίας της το ποσό των 41.088 ευρώ στην κοινωνία της Ξάνθης.

Πολλαπλοί οι στόχοι και η προσφορά της «Γειτονιάς» στην τοπική κοινωνία

Πέρα από το καθαρά οικονομικό σκέλος της διοργάνωσης, η κα Στάντζιου στάθηκε και στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν, αφού όπως τόνισε ενισχύεται σημαντικά η τοπική αγορά. Τα έξοδα των 15.000 ευρώ, μαζί με τα 6.000 ευρώ της Π.Ε. Ξάνθης και τα 1.500 ευρώ του δήμου Ξάνθης, που δόθηκαν σε εκτυπώσεις και λειτουργικά έξοδα της «Γειτονιάς», ‘’έπεσαν’’ στην τοπική αγορά, που έχει ανάγκη από τόνωση και στήριξη, όπως σημείωσε η κα Στάντζιου. Παράλληλα, προβλήθηκε και αναδείχθηκε ένας χώρος, όπως είναι η πλατεία Διοικητηρίου, που παρέμενε σκοτεινός και απρόσιτος, ενώ συσφίχθηκαν οι σχέσεις συνεργασίες ανάμεσα σε μια πλειάδα φορέων και προσώπων. «Είναι πολύ σημαντικό το αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς που καλλιεργείται στους εθελοντές της ‘’Γειτονιάς’’, οι οποίοι φέτος ανήλθαν σε 360, πολλοί εκ των οποίων πραγματοποίησαν διπλές και τριπλές βάρδιες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Στάντζιου.

Μετά τις ευχές από τους παρισταμένους, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή τελετή με την εύρεση του φλουριού της βασιλόπιτας, το οποίο φέτος έτυχε η κα Σμαρώ Νικολαΐδου, μέλος των ενήλικων χορευτικών τμημάτων του Λυκείου, η οποία κέρδισε ένα ασημένιο δακτυλίδι ως ενθύμιο της ημέρας.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…