Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Πυρκαγιά σε διώροφο στον Κένταυρο

Πυρκαγιά σε διώροφο στον Κένταυρο

0
pyrkagia p poli1

Καταστράφηκε η σκεπή της σοφίτας, δεν κινδύνευσαν οι κάτοικοι. Τα αίτια ερευνώνται

Σήμα για ενεργοποίηση αερόσακου στην περιοχή Σελέρου-Συδινής δέχθηκε την Κυριακή η ΠΥ μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Άμεσης Δράσης. Δεν εντόπισαν κάτι οι έρευνες

Στις φλόγες τυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής η σοφίτα μιας διπλοκατοικίας στον Κένταυρο του δήμου Μύκης. Η φωτιά ξέσπασε στη σοφίτα που λειτουργούσε ως αποθηκευτικός χώρος και είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί η σκεπή και ό,τι βρισκόταν εντός του χώρου. Ωστόσο, δεν κινδύνευσαν άνθρωποι αφού κανείς δε βρισκόταν εκεί τη στιγμή εκείνη, ενώ η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε στον από κάτω όροφο. Άμεσα έσπευσε με δύο οχήματα η Πυροσβεστική, που έσβησε τη φωτιά μέσα σε 20 περίπου λεπτά. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται, ενώ έχει αποκλειστεί η περίπτωση εμπρησμού.

Δύο μέρες ερευνών για το σήμα ενεργοποίησης αερόσακων

Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης απασχολήθηκε από σήμα που δόθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Άμεσης Δράσης για ενεργοποίηση αερόσακων σε όχημα στην περιοχή Σελέρου-Συδινής. Πρόκειται για εφαρμογή που περιλαμβάνεται στα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά και η οποία ειδοποιεί την πλησιέστερη πυροσβεστική υπηρεσία σε περίπτωση που ανοίξουν οι αερόσακοι σε όχημα και άρα ενδέχεται να έχει προηγηθεί σφοδρή σύγκρουση. Η ΕΕ προσπαθεί να προωθήσει την υποχρεωτικότητα της εφαρμογής στο πλαίσιο της βελτίωσης της ασφάλειας και της άμεσης επέμβασης σε περίπτωση ατυχημάτων.

Οι άνδρες της Π.Υ. πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες τόσο την Κυριακή, όσο και τη Δευτέρα, αλλά δεν εντόπισαν κάποιο περιστατικό. Όπως εξήγησε στο «Ε» ο διοικητής της ΠΟΥ Ξάνθης κ. Αντώνης Σπανός: «το σήμα ενδέχεται να προήλθε από λάθος ή να ενεργοποιήθηκαν οι αερόσακοι σε κάποιο συνεργείο, αλλά σε κάθε περίπτωση όταν δεν υπάρχουν ακριβείς συντεταγμένες μέσω GPS δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι μιας και οι έρευνες έλαβαν χώρα σε μία εξαιρετικά μεγάλη έκταση».

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…