Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης παρών στις κινητοποιήσεις

Ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης παρών στις κινητοποιήσεις

0
apergoume

Στον Νέστο σήμερα στο πλευρό των αγροτών – 24ωρη απεργία για τις 4 Φεβρουαρίου από Ομοσπονδία και Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης

Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΕΒΕ Ξάνθης σήμερα το απόγευμα με συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου

Στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αποφάσισε να συμμετάσχει ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης στην προχθεσινή του συνεδρίαση, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, παίρνοντας ενεργά μέρος στις γενικευμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις κατά των οικονομικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση στον ασφαλιστικό τομέα. Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης και των νέων μέτρων που σβήνουν το μικρό και μεσαίο εμπόριο από τον χάρτη. Το κλείσιμο των καταστημάτων θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα για όλη την διάρκεια της ημέρας και θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό πανεμπορικό συλλαλητήριο μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 στην Αθήνα την ίδια μέρα.

Αντίθετη στις εξαιρέσεις του ασφαλιστικού σχεδίου η ΕΣΕΕ

Αντίθετη στις προτάσεις για το ασφαλιστικό και στον «αυθαίρετο» υπολογισμό του ανώτατου ορίου των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, δηλώνει η ΕΣΕΕ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «Η ΕΣΕΕ σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχεται τις εξαιρέσεις ως βελτιωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σχέδιο, ούτε θα δεχθεί να πληρώσουν το «μάρμαρο» για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, οι νέοι έμποροι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της αγοράς». Το ΔΣ της ΕΣΕΕ εκφράζει παράλληλα την απογοήτευσή του για τον επιχειρούμενο διαχωρισμό των εργασιακών ομάδων σε επιστημονικές, αγροτικές και επαγγελματικές, που δημιουργούν αχρείαστους κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Στο πλευρό των αγροτών ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των επιχειρηματιών της πόλης στις κινητοποιήσεις με το κλείσιμο των καταστημάτων τους ως αντίδραση στο καυτό θέμα του ασφαλιστικού και των νέων καταστροφικών για την ήδη πληγείσα επιχειρηματικότητα μέτρων. Η συνολική και μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αποσκοπεί στο να ‘’ακουστεί’’ η φωνή του εμπορικού κόσμου στα ώτα αυτών που εξυφαίνουν σχέδια και μέτρα τα οποία οδηγούν στην εξάλειψη της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης. Όπως δήλωσε στο «Ε» ο Χρήστος Γκούτσης, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, απευθύνθηκε παράλληλα ανοιχτή πρόσκληση για συμπαράσταση του εμπορικού κόσμου της πόλης στον αγώνα των αγροτών. Όπως έχει προγραμματιστεί, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στις 15:00, όσοι επιχειρηματίες επιθυμούν θα μεταβούν στην γέφυρα του Νέστου, ώστε να εκδηλώσουν έμπρακτα την στήριξή τους, και όχι μόνο μέσα από μια γραπτή δήλωση συμπαράστασης, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Γκούτσης.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΟΕΒΕ Ξάνθης σήμερα με συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου

Για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, ώστε να αποφασιστεί η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και την πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Το «Ε» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Γιώργο Μπατζακίδη, ο οποίος ανέφερε πως η συνεδρίαση της ΟΕΒΕ καθυστέρησε λόγω απουσίας μελών της. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα για την μαζική συμμετοχή των μελών της Ομοσπονδίας, καθώς υπάρχει η συμφωνία του ΔΣ με τις αποφάσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας. Ο κ. Μπατζακίδης έκρινε ως θετική την παρουσία στην έκτακτη συνεδρίαση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις και να υπάρχει συμπόρευση του εμπορικού κόσμου της πόλης. Δήλωσε, παράλληλα, ότι ο εμπορικός κόσμος της πόλης στηρίζει τον αγώνα των αγροτών, στον οποίο το Σωματείο Κρεοπωλών Ξάνθης βρέθηκε από τις πρώτες ώρες έμπρακτα αλληλέγγυο, αποστέλλοντας κρέατα, ως ένδειξη συμπαράστασης.

Το Επιμελητήριο στηρίζει και προτρέπει σε μαζικές κινητοποιήσεις με κάθε νόμιμο μέσο

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης, δήλωσε στο «Ε» ότι παρά τον διαφορετικό θεσμικό ρόλο του ΕΒΕ, αφού δεν πρόκειται για συνδικαλιστικό όργανο, είναι θετικός στις κινητοποιήσεις και προτρέπει τον εμπορικό κόσμο της πόλης να συμμετέχει μαζικά, διεκδικώντας όλα αυτά που έχει στερηθεί, αλλά και αυτά που πρόκειται να του στερήσουν οι συζητώμενες αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό. «Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε και να συντονίσουμε όποια προσπάθεια μας ζητηθεί, αφού πρέπει να αντιδράσουν όλοι με κάθε νόμιμο και ευπρεπή τρόπο στην ματαίωση αυτού του εκτρώματος που ετοιμάζεται, τόσο στο ασφαλιστικό, όσο και στο αγροτικό. Ο επιχειρηματικός κόσμος τελειώνει και αν ‘’σκάσει’’ αυτή η ‘’βόμβα’’, ο αγροτικός χώρος, που είναι το τελευταίο προπύργιο παραγωγής της χώρας, θα σημάνει το τέλος μας οικονομικά», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…