Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

0
agrotes-nestos

12-2 και 6-9 μ.μ. οι αποκλεισμοί της γέφυρας του Νέστου μέχρι την Παρασκευή – Ανοιχτός ο δρόμος σήμερα γιατί θα μεταβούν στην Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο

Στο μπλόκο και το ΚΤΕΛ με 5 λεωφορεία – Επίσκεψη του μητροπολίτη Ξάνθης και του περιφερειάρχη κ. Παυλίδη – Στέλνουν τρόφιμα και ξύλα επαγγελματίες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες αυξάνοντας τις ώρες που κλείνουν τους δρόμους, αυξάνοντας έτσι και τον βαθμό πίεσης στην κοινωνία προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Έτσι στην προχθεσινή σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων στην Σίνδο Θεσσαλονίκης διαμορφώθηκε νέο ωράριο που θα ισχύσει μέχρι την Παρασκευή με εξαίρεση την σημερινή μέρα που δεν θα κλείσουν τους δρόμους για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που θα γίνει στις 3 το απόγευμα. Στη συνεδρίαση της Τρίτης το μπλόκο του Νέστου εκπροσωπούσε ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ξάνθη κ. Α. Λουκμακιάς.

12-2 και 6-9 μ.μ. οι αποκλεισμοί της γέφυρας του Νέστου μέχρι την Παρασκευή

Στην συνεδρίαση της Σίνδου επαναδιατυπώθηκε η άρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού ως προϋπόθεση διαλόγου με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό γι αυτό και αποφασίστηκε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος των αγροτών Ξάνθης υποστήριξε ότι έχουν να αντιπροτείνουν στον πρωθυπουργό μέτρα φορολόγησης και για το ασφαλιστικό τους που τα θεωρούν δίκαια: Συγκεκριμένα ο κ. Δαλάτσης ανέφερε πως θα μπορούσαν να συμφωνήσουν αν κρατηθεί το αφορολόγητο στα 13.000 ευρώ με 3000 επιπλέον αφορολόγητο για κάθε παιδί και με συντελεστή 13% και όχι 26% που θέλει να τους επιβάλλει η κυβέρνηση. Σ’ ότι αφορά το ασφαλιστικό του να πληρώνουν σύμφωνα με το εισόδημά τους αλλά με χαμηλότερο συντελεστή. Ωστόσο ο κ. Δαλάτσης δεν έκρυψε την ευαισθητοποίησή του για την όχληση που προκαλεί η μορφή των κινητοποιήσεων τους στην κοινωνία παρότι το μπλόκο του Νέστου θεωρείται από τα πιο …ήσυχα μπλόκα καθώς δεν έχουν δημιουργηθεί αξιοσημείωτες εντάσεις και καβγάδες και νιώθουν την κατανόηση και την ανοχή του κόσμου που δεν παύουν να ταλαιπωρούν: «Μας κάνει εντύπωση πως όταν ανοίγουμε τον δρόμο μας χειροκροτούν και μας λένε συνεχίστε παρότι τους ταλαιπωρούμε…».

Στο μπλόκο και το ΚΤΕΛ με 5 λεωφορεία

Τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε η διοίκηση του ΚΤΕΛ Ξάνθης διαθέτοντας 5 λεωφορεία στο …δυναμικό του μπλόκου αλλά και ναυλώνοντας δωρεάν την μεταφορά των αγροτών της Ξάνθης στο συλλαλητήριο σήμερα στην Θεσσαλονίκη. Το μπλόκο επίσης επισκέφτηκε την Δευτέρα ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων εκφράζοντας την συμπαράστασή του και κοινοποιώντας τους το έγγραφο που απέστειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης ο κ. Παντελεήμων μοίρασε κεράσματα στους αγρότες. Την συμπαράστασή τους εκφράζουν και πολλοί επαγγελματίες της Ξάνθης που στέλνουν στους αγρότες τρόφιμα έως και ξύλα για να ζεσταίνονται τις κρύες μέρες και νύχτες που παραμένουν στο μπλόκο: «Ευχαριστούμε τον μητροπολίτη και τον κόσμο, τους επαγγελματίες που μας σκέφτονται και μας στέλνουν τρόφιμα και ξύλα. Επίσης τον δήμο Αβδήρων και τον δήμο Τοπείρου για την συμπαράστασή τους», επισημαίνει ο κ Δαλάτσης. Ν’ αναφέρουμε ότι το μπλόκο επισκέφτηκε και ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Άνοιξαν» οι αιτήσεις για τη χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2024

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ…