Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Η οικονομική επιστήμη προοδεύει

Η οικονομική επιστήμη προοδεύει

0
katrougalos-pita

Ενώ η Ιατρική επιστήμη και η χημεία έχουν φθάσει στα όριά τους, η επιστήμη της οικονομίας συνεχίζει να εξελίσσεται και να καλπάζει σε νέα ηχοπνευματικά επιτεύγματα. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες των συζητήσεων των κυβερνητικών παραγόντων που δεν ξεφεύγουν ούτε χιλιοστό από την φλέγουσα εθνική υπόθεση των συντάξεων. Θα κόψουμε από κει, θα αυξήσουμε τους φόρους παραπέρα και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε στο ακέραιο τις κύριες συντάξεις του πολύπαθου Δημοσίου που τόσα υπέφερε για την καθ’ ύψος και βάθος ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας τότε, τώρα αλλά και επί Μενελάου Βασιλέως της Σπάρτης.

Πάντα μπροστά, αφού παίρναμε φόρα από πίσω, πολύ πίσω, ακόμη πιο πίσω. Η σημερινή πολιτική ηγεσία έχει συλλάβει νοήματα πού ουδέποτε κατάφερε να συλλάβει τόσο ο Κάρολος Μάρξ όσο και ο Τζών Μέυναρντ Κέηνς. Αντελήφθησαν οι σημερινοί ταγοί την μεγίστη σημασία της έννοιας της σύνταξης τόσο για την τρίτη ηλικία όσο και για την φλογερή νεότητα. Νυχθημερόν δουλεύουν τα οικονομικά επιτελεία για την διατήρηση των υψηλών σημερινών συντάξεων και με βάση την νέα οικονομική επιστήμη αγνοούν περιφρονητικά τις επενδύσεις και ενδιαφέρονται μόνον για εκείνες που αφορούν καφεποτεία, καφεκοπτεία και εψητήρια αμνών και χοιρινών ελευθέρας βοσκής κυρίως περιοχής Τζουμέρκων και ορεινής Ναυπακτίας. Νοστιμότατα.

Οι συντάξεις θα πρέπει να παραμείνουν στο ύψος τους για να μπορούν να συντηρούν ακμαίους τους γέροντες και κατόπιν τα εγγόνια εωσότου και αυτά αποκτήσουν εγγόνια και δισέγγονα. Με το νέο νομοσχέδιο της απανταχού εκτιμωμένης αριστεράς η σύνταξη θα αποτελεί κληρονομικό δικαίωμα των τέκνων έως και των δισεγγονών. Πρωτότυπες, καρποφόρες και αναπτυξιακές ιδέες.

Επενδύσεις σε βιομηχανικά αλλά και γεωργικά προϊόντα θα απαγορευθούν διά νόμου προκειμένου να αποφεύγουμε εργατικά ατυχήματα, τροχαία τοιαύτα ως και σεξουαλικές παρενοχλήσεις αφεντικών προς τις πραγματικά ευειδείς γραμματείς.

Το σχέδιο της πρώτης φοράς αριστεράς προβλέπει επίσης συνταξιοδότηση αρρένων και θηλέων Ελλήνων από της ημέρας επιβεβαίωσης της σύλληψης του εμβρύου δια της γνωστής μεθόδου ενστάξεως δέκα σταγόνων ούρων εντός του δοκιμαστικού διαυγούς σωλήνος. Από εκείνη την χαρμόσυνη είδηση και μετά θα κατατίθεται η σύνταξη του άρτι συλληφθέντος εμβρύου σε έντοκο Τραπεζικό λογαριασμό. Όταν το παιδί γεννηθεί με το καλό και μεγαλώσει θα βρει μπροστά του ένα ικανό ποσό για να αναπαυθεί, να ταξιδέψει, να βατέψει και να ολοκληρώσει τελικά την δημιουργική του πορεία εις τον κόσμο τούτον τον άδικό που μύρια όσα κακά έχει σωρεύσει η Δεξιά, το κεφάλαιο και οι απαίσιοι βιομήχανοι. Οι Έλληνες ως νοήμονες και όχι ως ακτήμονες θα αφήσουμε τους Σουηδούς να κατεργάζονται τα κατάσκληρα Σουηδικά ατσάλια, τους Γερμανούς να εξάγουν τα γνωστά αυτοκίνητα Mercedes και να υποφέρουν τον κάματον και την δυστυχίαν της εργασίας, καθ ότι η λέξη εργασία προέρχεται από την λέξιν ειρκτή-φυλακή. Άσε τα κορόιδα να σπάνε τα παΐδια τους ενώ η δική μας αγορά θα κινείται αενάως με βάση τις παχυλές συντάξεις και τις αναπαυτικές βελούδινες τροχήλατες πολυθρόνες. Ε, πώς θα το κάνουμε τώρα, ο Έλληνας επροηγείτο πάντα σε εξυπνάδα, ιδίως στο χώρο των ανεκδότων.

Καμία κουβέντα στις τηλεοράσεις για βιομηχανίες, επενδύσεις και εργασία. Αν ακούσετε κάποιον να μιλάει για εργοστάσια, καράβια και τράπεζες, καταγγείλτε τον αμέσως στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Το μόνο που μας απασχολεί είναι ο απέραντος κόσμος των συνταξιούχων, προφανώς γιατί η Κυβέρνηση βλέπει πως η βιολογική επιβίωση των νέων θα έρθει μέσα από τη σύνταξη του αθάνατου Παππού. Άντε τώρα να καταλάβουν αυτή τη δαιμόνια σκέψη των Ελλήνων τα χαζοαμερικανάκια και οι μπουνταλάδες Γερμανοί. Ας σταματήσουμε να είμαστε μετριόφρονες και ας ζητήσουμε ευθαρσώς από την Σουηδική Ακαδημία το Νόμπελ οικονομίας, παραοικονομίας και παράνοιας, τα δικαιούμαστε και μόνον με την ιδέα πως είμαστε αριστεροί. Αναντάμ παπαντάμ!

Φοίβος Ιωσήφ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Θερμοπύλες

    Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…
  • Για να τιμηθεί ο Λόρδος Βύρων

    Από τον Κώστα Μαυρομάτη Επιστολή προς τον Στρατηγό Διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού Παπασταθ…
  • Βυρώνεια…

    Στο φύλλο της Τετάρτης 3 Απριλίου ο αγαπητός συλλέκτης-ερευνητής ο Κώστας Μαυρομάτης, μας …
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θερμοπύλες

Φαντάσου ότι είσαι ένας πολίτης του Ισραήλ. Εβραίος στο θρήσκευμα πλην κοσμικός, γαλουχημέ…