Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Εντός εξαμήνου θα αναδειχθεί ο ανάδοχος για τον κάθετο άξονα της Ξάνθης

Εντός εξαμήνου θα αναδειχθεί ο ανάδοχος για τον κάθετο άξονα της Ξάνθης

0
pavlidis nomarxes bg

Τον περιφερειάρχη ΑΜΘ επισκέφθηκαν οι νομάρχες Κίρτζαλι και Σμόλιαν. Βαρύτητα σε οδικά έργα και μεθοριακούς σταθμούς

Εργώδεις οι εκατέρωθεν προσπάθειες για τη διέλευση λεωφορείων από το μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας έως την άνοιξη

Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη επισκέφθηκαν οι Νομάρχες, Κίρτζαλι κ.Ιλια Ιλίεφ και Σμόλιαν Βουλγαρίας κ. Νεντυάλκο Σλάβοβ, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή.

Την συνάντηση εργασίας, απασχόλησαν το ζήτημα των βελτιωτικών παρεμβάσεων στις υποδομές του μεθοριακού σταθμού Νυμφαία-Μακάζα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συμφορήσεις και ουρές οχημάτων, η διάνοιξη του δρόμου Δημαρίου-Ρούντοζεμ καθώς επίσης θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020».

Σε δηλώσεις του αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης σημείωσε ότι η βουλγαρική πλευρά βελτιώνει τις τεχνικές υποδομές στο μεθοριακό σταθμό, εγκατέστησε ηλεκτρονικό εξοπλισμό ταχείας διέλευσης οχημάτων. Έχει προγραμματίσει και τη διάνοιξη 2 επιπλέον λωρίδων κυκλοφορίας.

Ο Νομάρχης Κίρτζαλι κ. Ιλία Ιλίεφ γνωστοποίησε την εργώδη προσπάθεια εκ μέρους των αρχών της περιοχής, προκειμένου να καταστεί δυνατή η διέλευση λεωφορείων από το μεθοριακό σταθμό μέχρι την άνοιξη. «Σύμφωνα με όσα μου βεβαιώθηκαν, θα μείνει η τελική πολιτική απόφαση των δύο πλευρών για τη διέλευση των λεωφορείων. Οι διαβεβαιώσεις που έχω από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Σε ότι αφορά τον οδικό άξονα Ξάνθης Δημάριο-Ρούντοζεμ-Σμόλυαν, ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος για την κατασκευή του έργου, υπενθυμίζοντας ότι «είναι στον αέρα η πρώτη πρόσκληση για την ένταξη 20.000.000 ευρώ. Θα ακολουθήσουν άλλα 5.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και άλλα 20.000.000 ευρώ από το ΥΠΟΜΕΔΙ για να διανοιχθούν τα πρώτα περίπου 10 χλμ».

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ υπογράμμισε την συμφωνία των δύο πλευρών στην κατεύθυνση της υποβολής προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, όπως πρέπει να λειτουργήσει και το σύνολο των τελικών δικαιούχων. Εξήρε την καλή συνεργασία και σε τομείς όπως είναι η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και συγκεκριμένα η διαχείριση των πλημμυρών στον Έβρο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…