Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Μπαράζ διαρρήξεων στην πόλη μας

Μπαράζ διαρρήξεων στην πόλη μας

0
kosmimatopoleio-diarrixi

Συμμορία 5 ατόμων «άνοιξε» κοσμηματοπωλείο στην οδό Δαγκλή. «Σήκωσε» 20.000 ευρώ σε κοσμήματα και προκάλεσε 20.000 ευρώ ζημιές

Οι δράστες οπλοφορούσαν – Δεν κατάφεραν να ανοίξουν το κοσμηματοπωλείο της Τσαλδάρη γιατί έγιναν αντιληπτοί – Επεχείρησαν ανεπιτυχώς κι άλλη διάρρηξη

Μπαράζ διαρρήξεων είχαμε ξημερώματα Τετάρτης στην Ξάνθη. Συμμορία 5ατόμων – σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από κάμερες –«άνοιξε» με κινηματογραφικό τρόπο κοσμηματοπωλείο στην οδό Δαγκλή και επεχείρησε ν’ ανοίξει άλλο Κοσμηματοπωλείο στην οδό Τσαλδάρη αλλά έγινε αντιληπτή και τα παράτησε. Η σφοδρή της μανία για κλοπή κατέληξε σε κατάστημα καπνικών ειδών στην οδό Λ. Στρατού όπου και πάλι έγινε αντιληπτή και τα παράτησε και τράπηκε σε φυγή!

«Σήκωσαν» κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ και προκάλεσαν 20.000 ευρώ ζημιές στο κοσμηματοπωλείο της Δαγκλή

Οι δράστες μετά τις 4.30 το πρωί έκοψαν στην μέση το ατσάλινο πλέγμα της πόρτας έσπασαν το τζάμι και άδειασαν την βιτρίνα αλλά και το εσωτερικό του καταστήματος όπου φυλάσσονται κοσμήματα. Για να καταφέρουν να ανοίξουν το πλέγμα το τράβηξαν με γάντζο με την βοήθεια αυτοκινήτου. Ο θόρυβος που προκλήθηκε ανησύχησε πελάτη του παρακείμενου ξενοδοχείου που κάλεσε την αστυνομία. Μέχρι όμως να γίνει αυτό οι δράστες πήραν τα κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή. Σύμφωνα με την αστυνομία η επιχείρηση διήρκησε 2.30 – 3 λεπτά. Έχει γίνει λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και την συλλογή στοιχείων από τον χώρο του κοσμηματοπωλείου και   εξετάζονται επίσης οι κάμερες καταστήματος επί της οδού.

Οι δράστες οπλοφορούσαν – Δεν κατάφεραν να ανοίξουν το κοσμηματοπωλείο της Τσαλδάρη

Φαίνεται πως δεν τους έφτασαν αυτά που πήραν κι έτσι οι δράστες επεχείρησαν ν’ ανοίξουν και άλλο κοσμηματοπωλείο επί της Τσαλδάρη χρησιμοποιώντας βαριοπούλα για να σπάσουν τα πλαϊνά μάρμαρα καθώς το κιγκλίδωμα ήταν ενιαίο. Όμως από το θόρυβο που έκαναν έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του απέναντι φούρνου ο οποίος δούλευε εκείνη την ώρα. Τον απείλησαν μάλιστα με όπλο κι αμέσως τράπηκαν σε φυγή. Επόμενος σταθμός τους το κατάστημα καπνικών ειδών στην οδό Λ. Στρατού. Όμως κι εκεί έγιναν αντιληπτοί και τα παράτησαν κι έφυγαν. Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση προκειμένου να τους εντοπίσει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…