Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα 2 αδέλφια πρόσφυγες από το Ιράκ βγήκαν στην παραλία του Αη Γιάννη

2 αδέλφια πρόσφυγες από το Ιράκ βγήκαν στην παραλία του Αη Γιάννη

0
prosfyges-akti

Τους αποβίβασε ο διακινητής με φουσκωτό και τράπηκε σε φυγή– Η 57χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ξάνθης αφού παρουσίασε προβλήματα υγείας

Τους είδε περαστικός και ειδοποίησε την Αστυνομία – Ο 56χρονος αδελφός της κρατείται στο Λιμενικό Σταθμό Λάγος που διενεργεί την προανάκριση

Δυο πρόσφυγες από το Ιράκ βγήκαν με φουσκωτό στην παραλία του Αη Γιάννη του δήμου Αβδήρων. Το γεγονός προκαλεί έκπληξη καθώς είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται από διακινητές παραλία του νομού μας ως πέρασμα προσφύγων από την Τουρκία δεδομένου ότι είναι κοντύτερα τα νησιά του Β. Αιγαίου (Λέσβος, Σαμοθράκη).

Πρόσφυγες από το Ιράκ βγήκαν στην παραλία του Αη Γιάννη

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τον Λιμενικό Σταθμό Λάγος που διενεργεί την προανάκριση πρόκειται για ένα 56χρονο άνδρα και μια 57χρονη γυναίκα. Οι δυο τους ισχυρίζονται ότι είναι αδέλφια και πως δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο ο διακινητής στον οποίοι πλήρωσαν 4.000 ευρώ τους αποβίβασε εδώ αλλά ούτε και ποιος ήταν ο αρχικός προορισμός. Είπαν επίσης στις Λιμενικές αρχές πως ο διακινητής τους αποβίβασε στην παραλία και κατόπιν αποχώρησε με το φουσκωτό και ότι αυτοί παρέμειναν περίπου 3 ώρες στην παραλία μέχρι που έγιναν αντιληπτοί από κάποιον της περιοχής ο οποίος και ειδοποίησε την αστυνομία.

Με προβλήματα υγείας η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ξάνθης

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ξάνθης μετέβησαν στην παραλία και τους συνέλαβαν. Επίσης έσπευσαν και λιμενικοί οι οποίοι και ανέλαβαν την προανάκριση. Η γυναίκα που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας άμεσα μεταφέρθηκε από το λιμενικό στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Ξάνθης όπου και νοσηλεύεται με πρόβλημα στα νεφρά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κομοτηνή: Άνδρας κατείχε τμήματα αμφορέων και αρχαία νομίσματα

Βρέθηκαν σε σπίτι και τροχόσπιτο που διαμένει. Εντοπίστηκαν επίσης 61,8 γραμμάρια κάνναβης…