Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τα ετοιμοπαράδοτα έργα του δήμου Ξάνθης

Τα ετοιμοπαράδοτα έργα του δήμου Ξάνθης

0
dei-dromos

Αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι τέλος του μήνα. Έτοιμος ο δρόμος πίσω από την ΔΕΗ

Έτοιμη και η πεζογέφυρα του ΣαμακώβΟλοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του 14ου δημοτικού Σχολείου – Παραδίδονται τα έργα στην Πασχαλιά και στο Νεοχώρι

Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται ο δήμος Ξάνθης προκειμένου να ολοκληρώσει τα έργα που έχει συμβασιοποιήσει εντός της προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, η οποία και ολοκληρώνεται τέλος του 2015. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλος έχει δώσει εντολή για επίσπευση των εργασιών ώστε να γίνει η διοικητική παραλαβή των έργων εντός της προθεσμίας. Έτσι τα έργα που παραδίδονται στους πολίτες μέσα στον μήνα είναι τα εξής:

Έτοιμος ο δρόμος πίσω από την ΔΕΗ

Πρόκειται για τον δρόμο που συνδέει το παζάρι με την είσοδο του Πολυτεχνείου και Βασ. Σοφίας και διέρχεται πίσω από το κτίριο της ΔΕΗ. Η διάνοιξη αυτής της οδού έχει ξεκινήσει πριν μερικούς μήνες και η αναγκαιότητα του έργου έγκειται στην αποσυμφόρηση της οδού Ύδρας που παρουσιάζει αρκετό φόρτο κάποιες ώρες της ημέρας. Η νέα οδός θα λειτουργεί σαν παρακαμπτήριος της οδού Ύδρας. Το έργο ολοκληρώθηκε και μόλις γίνει η διαγράμμιση του θα γίνει κι η διοικητική παραλαβή.

Έτοιμη και η πεζογέφυρα του Σαμακώβ

Έτοιμη να παραδοθεί στο κοινό είναι και η πεζογέφυρα του Κοσύνθου στον οικισμό Σαμακώβ. Απομένει η επίστρωση κάποιων πλακιδίων. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα γίνει εντός της προθεσμίας.

Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του 14ου δημοτικού Σχολείου

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που δίνει τη δυνατότητα της ενεργειακής αυτονόμησης του σχολείου από τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί.  

Παραδίδονται τα έργα στην Πασχαλιά και στο Νεοχώρι

Τα έργα αφορούν ασφαλτοστρώσεις και συμβασιοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο. Χρηματοδοτούνται από το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και παρότι υπήρξαν αρχικά προβλήματα με τις δημοπρατήσεις τελικά ολοκληρώνονται εντός της προθεσμίας

Τέλος έχει γίνει και η διοικητική παραλαβή της Σάρδεων ένα έργο της προηγουμένης δημοτικής αρχής κι ο νέος χρόνος θα βρει την νέα δημοτική αρχή χωρίς εκκρεμότητες σε έργα αλλά με τη προσοχή τεταμένη για ένταξη νέων έργων στο νέο ΣΕΣ που αναμένεται ν’ ανοίξει τον Μάρτιο – σύμφωνα με τις έως τούδε εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…