Σχόλια 03/12/15

0
Αν υπήρχε λίγο φιλότιμο, θα έκοβαν τα ελάχιστα αυτά χρήματα για τους υπερήλικους ομογενείς από τις βουλευτικές τους παροχές…


Σενάρια εκλογών;
Κάποιοι διακινούν σενάρια για εκλογές! Γιατί άραγε; Αυτό μας λείπει; Κάθε άλλο.
Η κοινή λογική απουσιάζει από πολλούς οι οποίοι αλλού πατάνε κι αλλού βρίσκονται, κι ας έχουν σοβαρές ευθύνες για τις αποφάσεις τους.
Τελικώς, κανένα κόμμα κατά την άποψή μας δεν τις θέλει τις εκλογές και καλά κάνουν.
Γ.Δ.


Απόφαση κόλαφος
Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις τόσο του Αλέκου Κοντού όσο και του Περιφερειάρχη αλλά και των ίδιων βέβαια των θιγόμενων ομογενών υπερηλίκων που ζουν στην περιφέρειά μας.
Το άσπλαχνο ελληνικό κράτος τους κόβει από το 2016 την επιδότηση ενοικίου που τους χορηγούσε. Συνολικά οι δικαιούχοι είναι 275 άτομα σε όλη την περιφέρεια. Δηλαδή περίπου 55 άτομα ανά νομό.
Κι έτσι, το ελληνικό κράτος θα «γλιτώσει» τα χρήματα που πλήρωνε για να έχουν στέγη άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με ελάχιστο εισόδημα, με ανύπαρκτο μέλλον. Οικονομία λοιπόν σ’ αυτούς. Τους κυνηγημένους, τους διωγμένους, τους γνήσιους Έλληνες. Κρίμα για την απόφαση αυτή από τον υπουργό Εσωτερικών μιας Αριστερής Κυβέρνησης…
Γ.Δ.


Κατάλληλος ο Μητσοτάκης;
Όσο ακούω τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία της Ν.Δ. τόσο και περιορίζονται οι επιλογές μου για τον καταλληλότερο να ηγηθεί του κόμματος της παράταξης της Δεξιάς, η οποία είναι απαραίτητη για την λειτουργία της Δημοκρατίας. (Και η οποία βέβαια δεν μπήκε ούτε θα μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας…).
Ο Μεϊμαράκης με τα «γαλλικά» του εξήντλησε τον ρόλο του, δεν εμπνέει τις νεότερες γενιές. Ο Τζιτζικώστας παραείναι δεξιός και βασιλικός, ενώ ο Άδωνις, παρ’ όλο που τα λέει χύμα στον Τσίπρα, δεν έχει το προφίλ του κεντροδεξιού.
Ποιος απέμεινε; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον θεωρώ τον πλέον κατάλληλο και θα έχουν καλή χημεία με την δημοκρατική παράταξη. Ας τον προσέξουν οι Νεοδημοκράτες και ας μην κολλήσουν στα στερεότυπα.
Γ.Λ.


Βενιζέλος στη βουλή
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από βήματος της βουλής, έκανε την παρακάτω έκκληση προς την κυβέρνηση: «Πάψτε να διαπραγματεύεστε, όπως διαπραγματευτήκατε το μνημόνιο, το προσφυγικό, το ασφαλιστικό, κτλ. Λυπηθείτε τη χώρα αυτή!»
Σίγουρα εκφράζει η έκκληση αυτή την απελπισία και το φόβο όλων μας πλέον!


Απαράδεκτη δήλωση
Ατυχέστατη, το λιγότερο, πέρα για πέρα η δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας για την Αντιπολίτευση, ως «σκυλιά που ουρλιάζουν, όσο το καραβάνι της κυβέρνησης προχωρά».
Με τέτοιες δηλώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πως είναι δυνατόν να αναμένει συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Ακόμη, η όλη έκφραση είναι ιδιαίτερα διχαστική, σε μια εποχή που τα δύσκολα είναι μπροστά μας ως χώρα.
Ξεχνάει βέβαια ο πρωθυπουργός μια λεπτομέρεια. Ότι αυτή η αντιπολίτευση ψήφισε το δικό του μνημόνιο, αποδεικνύοντας υπευθυνότητα που ο ίδιος δεν υπέδειξε σε ανάλογες κρίσιμες περιπτώσεις.
Γ.Δ.


Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους…
Παλιές «αμαρτίες» και αβλεψίες παλαιοτέρων κυβερνήσεων καλούνται να πληρώσουν δύο κλάδοι της παραγωγής και της οικονομίας. Πρόκειται για τους αγρότες που καλούνται να επιστρέψουν το πακέτο Χατζηγάκη δηλαδή κάπου 350 εκ. ευρώ για το 2008 και 2009 γιατί η Ε.Ε. έκρινε πως αποτελούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις, ασυμβίβαστες με την εσωτερική αγορά και ζητά ανάκτηση και για την επιδότηση 12% του κόστους εργασίας για τις επιχειρήσει της Θράκης. Ένα κίνητρο που δόθηκε με νόμο από την δεκαετία του ‘90 και τώρα πλέον καταργείται και επισήμως γιατί επίσης θεωρείται ότι αντιβαίνει στην κοινοτική νομοθεσία και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Απλά προς το παρόν δεν τους ζητάνε τα λεφτά που πήραν πίσω αν και κάτι είχε ειπωθεί και γι αυτό παλιότερα! Δηλαδή οι αγρότες και επιχειρηματίες που έχουν τόσο υψηλή φορολογία έχουν τώρα να πληρώσουν και για χρήματα που εισέπραξαν παλαιότερα με ευθύνη άλλων ενώ η κυβέρνηση απλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς…
Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους!
Μ.Ξ.


Η κυβέρνηση διαδηλώνει
Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στη διαμόρφωση των πολιτικών και με αυτό τον τρόπο να καταδικάσουν και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μας έφεραν εδώ.
Η προφανής αντίφαση που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στην πρώτη απεργιακή κινητοποίηση με τον πρωθυπουργό να καλεί τους πολίτες μέσω της απεργίας να καταδικάσουν τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, υφαρπάζοντας το δικαίωμά τους στην αντίδραση και τις διαμαρτυρίες απέναντι στην κυβέρνηση, συνεχίζεται με το ίδιο «τροπάριο» και δημιουργεί ερωτήματα κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει ότι κυβερνάει και τι άλλο θα κάνει για να απεκδυθεί των ευθυνών του από τα όσα ψηφίζει και προσπαθεί να εφαρμόσει.
Πράγματι, ένα μεγάλο μέρος της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος των κινημάτων βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο και σε ειλικρινά άβολη θέση εντός συντεχνιών όπου υπήρξε διάλογος και διαμόρφωση κοινού πλαισίου δράσης όλων των παρατάξεων και αυτοί θα απεργήσουν και θα διεκδικήσουν. Αλλά η κυβέρνηση προτιμότερο είναι να αφήσει τις διαδηλώσεις και να κυβερνήσει.
Ε.Δ.


Στον αέρα η υπόθεση των απολύσεων στην Ροδόπη
Για χθες το πρωί είχε οριστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την πρώτη απόλυση στην γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ, η οποία αναβλήθηκε για τις 13 Ιανουαρίου κατόπιν αιτήματος της επιχείρησης. Όπως είπε στο «Ε» ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Νίκος Κιατίπης, η εργοδοσία της ΡΟΔΟΠΗΣ συνεχίζει να είναι αδιάλλακτη στο θέμα των απολύσεων, καθώς την Δευτέρα προχώρησε στην έκτη απόλυση το τελευταίο διάστημα. Την προηγούμενη Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση συμφιλίωσης στο Υπουργείο Εργασίας, την οποία συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, κ. Νεφελούδης, με θέμα τις απολύσεις εργαζομένων. Στην συνάντηση αρνήθηκαν να προσέλθουν οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας, έστω και μέσω νομικού αντιπροσώπου, δείχνοντας πλήρη απαξίωση, όπως είπε ο κ. Κιατίπης, παρότι παραβρέθηκε εκεί εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ξάνθης, ενώ παρών ήταν και ο βουλευτής Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης.
Χ.Δ.


Προβλήματα με το Δημοτικό Κολυμβητήριο
Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες χθες και προχθές ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χ. Δημαρχόπουλος, ως μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ώστε να αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις των δήμων λόγω των δυσχερών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Όπως είπε στο «Ε» ο κ. Δημαρχόπουλος, υπάρχουν δήμοι που οδηγούνται σε ‘’λουκέτο’’ αφού δεν μπορούν να πληρώσουν ακόμη και τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων. Το υπουργείο προτείνει αύξηση των δημοτικών τελών, ενώ από τους περισσότερους δήμους, όπως και από τον δικό μας, καταβάλλεται προσπάθεια μείωσής τους για την ελάφρυνση των δημοτών. Χθες, μάλιστα, ο Δήμαρχος Ξάνθης είχε επαφές με την Γραμματεία Παιδείας και Αθλητισμού για το θέμα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Στην πρώτη προσπάθεια αδειοδότησής του, προέκυψαν πολλά τεχνικά προβλήματα, αφού βρέθηκε ότι η πισίνα του Κολυμβητηρίου δεν πληροί τις προδιαγραφές, καθώς υπολείπεται κατά 18 εκατ. στο μήκος, αλλά και στο βάθος, το οποίο πρέπει να είναι στο 1,8 μ., ενώ είναι μόλις 1,4 μ. Μάλιστα, από πλευράς Γραμματείας εκφράστηκε η απορία πώς γίνονταν μέχρι τώρα αγώνες και δινόταν η άδεια της Ομοσπονδίας. Τραγικά λάθη και παραλείψεις που τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια και απαιτούν μία σειρά από παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της πολυπόθητης άδειας λειτουργίας.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …