Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στα χέρια του δήμου θα παραμείνουν τα Λουτρά Ποταμιάς

Στα χέρια του δήμου θα παραμείνουν τα Λουτρά Ποταμιάς

0
loutra potamias-empros

Με παραχώρηση για 30 χρόνια από το ΤΑΙΠΕΔ – Δεν θα μπορεί να τα μισθώσει ο δήμος Αβδήρων

Τζίφος με το κάμπινγκ Μυρωδάτου! Σε αναζήτηση νέου εταίρου ο Ιατράκης μετά την απόσυρση του Βούλγαρου – Μέχρι τέλος του μήνα η προθεσμία

Το «πράσινο φως» για την ιδιοδιαχείριση των Ιαματικών Λουτρών Ποταμιάς πήρε ο δήμος Αβδήρων αλλά παράλληλα μπαίνει φρένο στα σχέδια του για εκμίσθωση τους σε ιδιώτες μέσω διεθνούς διαγωνισμού όπως επεδίωκε η πρώην αλλά και η νυν δημοτική αρχή.

Συνάντηση Δήμαρχου Αβδήρων με πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

Νέα δεδομένα ως εξελικτική διαδικασία στο θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Λουτρών Ποταμιάς προέκυψαν μετά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιρτσιόλα. Υπενθυμίζουμε πως τα Λουτρά Ποταμιάς ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα παλαιότερα τα είχε προκηρύξει αλλά δεν προχώρησε η διαδικασία πώλησης. Όπως μας πληροφόρησε κ. Τσιτιρίδης παρότι του ανέπτυξε το σκεπτικό και την πρόθεση του δήμου να εξαγοράσει τα Λουτρά ο κ. Πιρτσιόλας δεν του άφησε κανένα περιθώριο ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται το ΤΑΙΠΕΔ να μπει στην διαδικασία να κάνει διεθνή διαγωνισμό για ποσά των 300.000 ευρώ όσα δηλαδή αξιολογούνται τα Λουτρά. Φάνηκε όμως θετικός για παραχώρηση στο δήμο με 30ετή σύμβαση. Μάλιστα δεσμεύτηκε εντός της εβδομάδας να εξεταστεί από το ΤΑΙΠΕΔ το νομικό και τεχνικό μέρος να γίνει η παραχώρηση μέσω μια προγραμματικής σύμβασης για 30 χρόνια. Αυτό βέβαια σημαίνει πως ο δήμος δεν θα μπορεί να τα προκηρύξει για μίσθωση – δεδομένου ότι δεν του ανήκουν – αλλά θα έχει την δυνατότητα να τα εντάξει σε κάποιο πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου να κάνει βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις ώστε να συνεχίζουν την λειτουργία τους στα χέρια του δήμου.

 

Τζίφος και με το κάμπινγκ Μυρωδάτου!

Αλλά και για το άλλο «φιλέτο» του δήμου Αβδήρων το κάμπινγκ Μυρωδάτου που είναι ιδιοκτησία του και μάλιστα έφτασε να εκμισθωθεί σε ιδιώτη τα νέα δεν είναι καλά! Το κώλυμα στην υλοποίηση της επένδυσης προήλθε από το εταιρικό σχήμα που πλειοδότησε και συγκεκριμένα από τον Βούλγαρο εταίρο του κ. Γιάννη Ιατράκη που απέσυρε το ενδιαφέρον του και την εγγύησή του. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Ιατράκης οι λόγοι απορρέουν από τον γενικότερο οικονομικό περιβάλλον και σχετίζονται με τα προβλήματα που πρόεκυψαν από τα capital controls, την αύξηση της φορολογίας και του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Ο εταίρος έκρινε ασύμφορη την επένδυση και απέσυρε το ενδιαφέρον του. Ο κ. Ιατράκης – όπως μας είπε – συνέχισε την προσπάθεια αναζήτησης νέου εταίρου απευθυνόμενος στους υπολοίπους που κατέθεσαν προσφορές ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο εταιρικό σχήμα. Όμως ακόμη δεν του έχουν απαντήσει. Σε κάθε περίπτωση όμως η κατάσταση θα οριστικοποιηθεί μέχρι τέλος του μήνα και αν δεν υπάρξει πρόοδος τότε ο κ. Ιατράκης θα απευθυνθεί στο δήμο για να επανεκκινηθεί η διαδικασία επαναδημοπράτησης. Αυτό σημαίνει …φτου και απ΄ την αρχή και πάλι άλλα πόσα χρόνια κλειστό και αναξιοποίητο το κάμπινγκ Μυρωδάτου!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…