Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συμπλήρωσε 60 χρόνια ο Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης

Συμπλήρωσε 60 χρόνια ο Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης

0
rotarianos-omilites

Πανηγυρική συνεστίαση το Σάββατο με κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη

Νέοι και παλιοί Ροταριανοί συνεόρτασαν σε μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Την επέτειο συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυσή του εόρτασε ο Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Ελισώ. Σε μία ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, παλιοί και νέοι Ροταριανοί, φίλοι, συγγενείς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι, σε μία γεμάτη αίθουσα, θυμήθηκαν τα παλιά και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τις δράσεις του Ρόταρυ, γενικότερα, και του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης ειδικότερα. Μια βραδιά αφιερωμένη στην πλούσια ιστορία του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης και στην πορεία και συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας, από το 1955 μέχρι σήμερα.

Γ. Παυλίδης: Το χθες, το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο της περιοχής

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γεώργιος Παυλίδης, ο οποίος μέσα από μία μεστή αλλά και άμεση παρουσίαση ανέπτυξε τους ιστορικούς και πολιτικούς άξονες της ιδιαίτερης γεωστρατηγικής θέσης της περιοχής όπου εκτείνεται η ΠΑΜ-Θ. Κάνοντας μια ανασκόπηση του ρόλου της περιοχής διαχρονικά, από τις αναφορές στα έπη του Ομήρου, στους άθλους του Ηρακλή, την μάχη των Φιλίππων, στους Περσικούς πολέμους, στον Πελοποννησιακό πόλεμο, κατά την ρωμαϊκή εποχή με την Εγνατία, κατά τους βυζαντινούς χρόνους ευρισκόμενη κοντά στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και μετέπειτα, μετέχοντας σε ποικίλες ρυθμιστικές συνθήκες. Ερχόμενος στο σήμερα, ο κ. Παυλίδης τόνισε ότι μετά από 65 χρόνια άνοιξαν τα σύνορα, δημιουργώντας προβλήματα αλλά και ευκαιρίες, σημειώνοντας ότι μαζί με τα σύνορα θα πρέπει να ‘’ανοίξουμε’’ και τα μάτια μας, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από σχεδιασμένες μεταφορές, εκμεταλλευόμενοι τα λιμάνια και το σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και τον ενεργειακό κόμβο που δημιουργείται, απαιτώντας με περισσότερη πίεση οφέλη για την περιοχή.

Βράβευση παλαιών Ροταριανών

Στην Συνεστίαση παραυρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη κ. Ιωάννης Μπούτος και ο Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, οι οποίοι και απηύθηναν χαιρετισμό. Στις συγκινητικές στιγμές της βραδιάς καταγράφονται η βράβευση δύο εκ των τριών παλαιοτέρων Ροταριανών του Ομίλου κ. Παπαδόπουλου Χρήστου και Χαλάτση Μιχαήλ από τον Πρόεδρο του Ροταριανού ομίλου Ξάνθης, Αθανάσιο Καρλή, Καθηγητή του ΔΠΘ, οι οποίοι υπηρετούν τα Ροταριανά ιδεώδη ο πρώτος για 37 και ο δεύτερος για 35 συναπτά έτη, καθώς και η συγκέντρωση χρημάτων για πάσχουσα από την επάρατο νόσο συμπολίτισσά μας με την προσφορά δωρεάν αντιγράφων του βιβλίου του Ροταριανού Στράτου Αδάμ από την Καβάλα με τίτλο: «Με την ευχή της Μάνας».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …