Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε κλίμα Χριστουγέννων πλέον η κεντρική πλατεία της Ξάνθης

Σε κλίμα Χριστουγέννων πλέον η κεντρική πλατεία της Ξάνθης

0
christmas-plateia

Φωταγωγήθηκε το νέο χριστουγεννιάτικο δέντρο παρουσία πολλών Ξανθιωτών, παρά το κρύο

Εγκαίνια της «Γειτονιάς του Αη Βασίλη» και εκδήλωση με τον τραγουδιστή Κώστα Μαρτάκη

Εισήλθε και ‘’επισήμως’’ σε χριστουγεννιάτικο κλίμα η πόλη και η κεντρική πλατεία της Ξάνθης από το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Δεκεμβρίου. Δύο εβδομάδες πριν από την γιορτή των Χριστουγέννων, ο δήμος Ξάνθης επέλεξε να φωταγωγήσει το μεγάλο έλατο που προμηθεύτηκε φέτος για τον γιορτινό στολισμό της πλατείας Δημοκρατίας. Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, παραπλεύρως του Δημαρχείου Ξάνθης, όπου βρίσκεται και η είσοδος στην «Γειτονιά του Αη Βασίλη», στήθηκε μια μικρή εξέδρα. Ο Δήμαρχος Ξάνθης, αφού υποδέχτηκε τον δημοφιλή στο νεανικό κοινό τραγουδιστή Κώστα Μαρτάκη, έδωσε το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση. Τα φώτα της πλατείας έσβησαν και έλαμψαν τα 16.000 περίπου λαμπάκια που στολίζουν το ύψους άνω των δέκα μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην γιορτινή ατμόσφαιρα παρά το κρύο που επικρατούσε, με τον Αη Βασίλη και τα ξωτικά του να ξεχύνονται στην πλατεία σκορπώντας χαρά στους μικρούς Ξανθιώτες. Η Φιλαρμονική του δήμου συνόδευσε τον κοκκινοφορεμένο γενειοφόρο και την παρέα του, διανθίζοντας μουσική την εκδήλωση με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Επίσημα εγκαίνια της «Γειτονιάς» με Κώστα Μαρτάκη

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης έχει ξεκινήσει την λειτουργία της «Γειτονιάς του Αη Βασίλη» ήδη από τις 5 Δεκεμβρίου, αλλά την Παρασκευή έγινε και η επίσημη έναρξη με τον πρώτο μουσικό καλεσμένο του Κέντρου Πολιτισμού. Ο τραγουδιστής Κώστας Μαρτάκης συγκέντρωσε πλήθος έφηβων κυρίως κοριτσιών, που τραγούδησαν μαζί του διάφορες επιτυχίες του. Λίγο πριν περάσει ο συγκεντρωμένος κόσμος στον χώρο της πλατείας Διοικητηρίου, όπου βρίσκεται φέτος η «Γειτονιά», ο κ. Δημαρχόπουλος συνεχάρη όσους συνέβαλαν στις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και κυρίως την ‘’ψυχή’’ του Λυκείου, την πρόεδρο Πέπη Στάντζιου. Η κυρία Στάντζιου από την πλευρά της ευχαρίστησε τον δήμο και το Κέντρο Πολιτισμού για την στήριξη, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη, ο οποίος βρέθηκε εκεί, τονίζοντας ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται και οι διάφορες δράσεις αυτών των ημερών έχουν ως στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, και ως μία έμμεση απάντηση στις επικρίσεις που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για τα χρήματα που δαπανήθηκαν από πλευράς δήμου Ξάνθης.

Ζεστό κλίμα και χαμόγελα από εθελοντές και επισκέπτες της «Γειτονιάς»

Όπως ανέφερε στην προσφώνησή της η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, ‘’ψυχή’’ του Λυκείου αλλά και τις «Γειτονιάς» είναι τα μέλη του Λυκείου, οι διάφοροι εθελοντές, που προσφέρουν πολλαπλώς με την παρουσία τους στα γραφικά ξύλινα σπιτάκια που έχουν στηθεί, πουλώντας παραδοσιακά γλυκά και χειροτεχνίες, ζεστό κρασί που θερμαίνει σώματα και καρδιές, με τα χαμόγελα και τις ευχές να δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα. Πολλά ήταν τα παιδάκια που επισκέφθηκαν το σπίτι των ξωτικών και πήραν το πιστοποιητικό τους, το οποίο προορίζεται για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού, όπου θα τους αφήσει τα δώρα ο Αη Βασίλης. Τα περισσότερα επισκέφθηκαν τον ίδιο τον γελαστό ασπρογένη με τα δώρα στο δικό του σπιτάκι, επιλέγοντας να φωτογραφηθούν μαζί του. Το πολύχρωμο καρουζέλ, η πίστα για ρόλερς και τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν άφησαν αδιάφορο κανένα παιδί, κάνοντας και τους μεγαλύτερους να νιώσουν παιδιά για λίγο.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …