Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Πόλη που… τρέχει έμοιαζε η Ξάνθη την Κυριακή λόγω του «2ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου»

Πόλη που… τρέχει έμοιαζε η Ξάνθη την Κυριακή λόγω του «2ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου»

0
dimokriteios-15

Ξεπέρασαν τους 1500 οι δρομείς στις τρεις διαδρομές – μεγάλη ικανοποίηση από τους συμμετέχοντες για τη διοργάνωση

Ανανέωσαν το ραντεβού με τους «xanthirunners» για την ερχόμενη Άνοιξη και τον αγώνα «Xanthi Old City Trail»

Μία πόλη που… τρέχει έμοιαζε η Ξάνθη το πρωί της Κυριακής (29/11) καθώς γέμισε με εκατοντάδες δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πήραν μέρος στον «2ο Δημοκρίτειο Ημι-μαραθώνιο».

Η εκδήλωση αφορούσε τρεις παράλληλους αγώνες, τον ημιμαραθώνιο (21χλμ.) στον οποίο πήραν μέρος 615 δρομείς), τον λαϊκό αγώνα των 5000μ. όπου πήραν μέρος 727 άτομα και τον μαθητικό αγώνα των 1000μ. στον οποίο έτρεξαν δεκάδες νεαρά παιδιά.

Ο σύλλογος δρομέων Ξάνθης «xanthirunners» που είχε αναλάβει τη διοργάνωση (σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τους Δήμους Ξάνθης και Αβδήρων) πρόσθεσε ακόμη ένα… παράσημο στο ενεργητικό του καθώς διεκπεραίωσε με μεγάλη επιτυχία τον αγώνα χωρίς να υπάρξουν σημαντικά προβλήματα, ενώ στο τέλος δέχθηκαν εκατοντάδες θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες και τους θεατές.

«Οι κόποι μας για την προετοιμασία της διοργάνωσης που είχαν ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες έπιασαν τόπο καθώς ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και απ’ ότι είδαμε είχε μεγάλη απήχηση και επιτυχία», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος των «xanthirunners», Γιάννης Πυργελής προσθέτοντας:

«Εξάλλου μετά την περσινή πρώτη απόπειρα, φέτος είχαμε μεγάλη αύξηση συμμετοχών και δεκάδες άνθρωποι, ιδιώτες και επιχειρηματίες στήριξαν την προσπάθεια μας. Βέβαια η προσέλευση του κόσμου, ειδικότερα από άλλες πόλεις, έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην πόλη καθώς οι εκδρομείς επισκέπτονται τα διάφορα καταστήματα της πόλης και βοηθούν στην τοπική οικονομία».

Μεγάλη ικανοποίηση για τη διοργάνωση από τους δρομείς – ανανέωσαν το ραντεβού για το «2o Xanthi Old City Trail»!

Όσον αφορά τους νικητές, ο Αλεξανδρουπολίτης Δήμος Μαγγίνας ήταν ο μεγάλος νικητής στον ημιμαραθώνιο των 21χλμ με χρόνο 1.09.29″ (ρεκόρ αγώνα), με δεύτερο τον Γεράσιμο Γρίβα από την Κεφαλονιά να τερματίζει σχεδόν τέσσερα λεπτά πίσω του και ακολούθησε στην 3η θέση ο Κυριάκος Συμιριώτης.

Στις γυναίκες, η Βασιλική Καραγεωργάκη αναδείχθηκε πρώτη (τερμάτισε 22η στην γενική κατάταξη) ακολουθούμενη από τις Μαργαρίτα Ντίνα και Βασιλική Κωνσταντινοπούλου στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Αναφορικά με τον αγώνα των 5000μ., την 1η θέση πήρε με διαφορά ο Στάθης Μαυριδόπουλος του ΓΣ Λαγκαδά, που τερμάτισε σε 15 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα. Σχεδόν δύο λεπτά πίσω του ήταν ο Σαλή Τσιλάκ του ΟΦΚΑ Ξάνθης που αναδείχθηκε δεύτερος με χρόνο 17:07 και τρίτος ο Κώστας Βαφειάδης με 17’.45’’.

Στον ίδιο αγώνα (5000μ.), 1η γυναίκα και 8η στην γενική κατάταξη ήταν η Μαρία Λουκίδου του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με ίδιο όμως χρόνο, 18 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα, με την δεύτερη Ειρήνη Μιχαλά του Stoikos Training, ενώ στην 3η θέση τερμάτισε η Γεωργία Κωνσταντινοπούλου της ίδιας ομάδας δρομέων.

Σε γενικές γραμμές ο αγώνας εντυπωσίασε με τον αριθμό δρομέων και ικανοποίησε τους συμμετέχοντες με την άψογη διοργάνωση, ενώ πολλές ήταν οι όμορφες εικόνες με δρομείς όλων των ηλικιών (από… υπερήλικες μέχρι μωρά στην κούνια!), άνδρες και γυναίκες να τερματίζουν χαρούμενοι με τη συμμετοχή σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Σημαντική συμβολή στην επιτυχία είχαν οι δεκάδες εθελοντές που παρείχαν κάθε είδους βοήθεια, όπως και οι χορηγοί αλλά και σύλλογοι/φορείς που υποστήριξαν τη διοργάνωση με κάθε τρόπο (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Πρόσκοποι Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης, Σύλλογος Νεολαίας Κιμμερίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγαδίων, Ερυθρός Σταυρός, Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, Δ’ Σώμα Στρατού, Lascaris Foundation, Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Ξάνθης, Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων 3ο δημ. Ξάνθης, οι πολιτιστικοί σύλλογοι Κατασκηνωτές, Βάτραχοι, Διόνυσος κ.α.).

Με τη λήξη της εκδήλωσης, οι δρομείς ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους «xanthirunners» και την πόλη της Ξάνθης για την ερχόμενη Άνοιξη (2016), όταν θα διεξαχθεί ο «2ος Xanthi Old City Trail» με αγώνα δρόμου που διασχίζει τα στενά και τα δρομάκια της Παλιάς Πόλης.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…