Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι Ξανθιώτες πάνε Βουλγαρία για Χριστούγεννα

Οι Ξανθιώτες πάνε Βουλγαρία για Χριστούγεννα

0
filipoypoli 1

Αυξημένο το ενδιαφέρον στα τουριστικά γραφεία της πόλης – Πλήθος πακέτα για Μπάνσκο, Παμπάροβο Φιλιππούπολη – Έρευνα του «Ε»

Είναι κοντά, είναι φτηνά και είναι καλά τα χιονοδρομικά, οι λόγοι που την καθιστούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό

«Πάει Βουλγαρία για Χριστούγεννα η Ξάνθη», καθώς η γειτονική χώρα έχει αναδειχθεί ο δημοφιλέστερος ταξιδιωτικός προορισμός για την πόλη μας. Όπως έδειξε έρευνα του «Ε» στα τουριστικά γραφεία της πόλης αλλά και σύμφωνα με τις πληροφορίες του προέδρου των Ξενοδόχων Ξάνθης Απόστολου Αγκόρτσα τα χιονοδρομικά της Βουλγαρίας καθώς και η Φιλιππούπολη είναι ο αγαπημένος προορισμός των Ξανθιωτών για τις ημέρες των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Είναι κοντά, είναι φτηνά και είναι καλά τα χιονοδρομικά!

Αυτοί είναι οι τρεις κυριότεροι λόγοι που οι Ξανθιώτες πάνε Βουλγαρία για τα Χριστούγεννα. Όπως μας αναφέρουν από το ΚΤΕΛ tours υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα χιονοδρομικά Μπάνσκο, Παμπόροβο και υπάρχουν πακέτα για όλα τα βαλάντια. Μικρότερο είναι το ενδιαφέρον για Τουρκία εξαιτίας κυρίως της θρησκευτικής γιορτής αλλά για προορισμούς όπως Βουδαπέστη ή Αυστρία. Στο γραφείο Tonias Travel το τριήμερο στην Φιλιππούπολη με πρωινό και βραδινό σε πεντάστερο ξενοδοχείο κοστίζει 105 ευρώ το άτομα και 145 ευρώ το τετραήμερο ενώ το Μπάνσκο το 3ήμερο 98 ευρώ και το 4ήμερο 120 ευρώ. Όμως μας αναφέρουν έχει ανέβει πολύ ο οδικός τουρισμός και έχει μειωθεί ο αεροπορικός. Στο Pilot travel το 3ήμερο με πρωινό ξεκινά από 80 ευρώ.

Άδεια τα ξενοδοχεία μας για τα Χριστούγεννα

Το αυξημένο ενδιαφέρον των Ξανθιωτών προς Βουλγαρία επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ξάνθης Απόστολος Αγκόρτσας: «Η Βουλγαρία έχει καλά χιονοδρομικά και καλές τιμές κατά συνέπεια προσελκύει τουρίστες τον χειμώνα. Τα ξενοδοχεία έχουν ΦΠΑ 8% ενώ εμείς 13% η εστίαση 8% ενώ εμείς 23% πώς να μην είναι ανταγωνιστικοί:», επισημαίνει ο κ. Αγκόρτσας. Στο ερώτημα δε αν η Ξάνθη θα έχει ξένους τα Χριστούγεννα είτε από Βουλγαρία είτε από Ρουμανία η απάντησή του είναι αρνητική και οι λόγοι είναι ότι η Ξάνθη δεν έχει ανάλογο τουριστικό προϊόν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…