Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Με νομικά και όχι πολιτικά μέσα πάνε να γλυτώσουν την παραγραφή του 12%

Με νομικά και όχι πολιτικά μέσα πάνε να γλυτώσουν την παραγραφή του 12%

0
epixeirisi- thraki

Σχέδιο επεξεργάζεται το Επιμελητήριο Ξάνθης και καλεί τα μέλη του να σπεύσουν να ενημερωθούν

Δεν ικανοποίησαν τον πρόεδρο Στέλιο Μωραΐτη τα αποτελέσματα της συνάντησης με Σταθάκη

Με νομικό τρόπο θα επιχειρηθεί να διασφαλιστεί η μη παραγραφή του 12% για το έτος 2010 που εκπνέει τέλος του χρόνου, μιας και η απάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιάννης Σταθάκη στην πρόσφατη συνάντηση με τους φορείς της Θράκης περί μεταβατικής τροπολογίας – όπως κατέγραψε το «Ε» σε ρεπορτάζ του με πληροφόρηση από τον κ. Δεληπάλλα που εκπροσωπούσε το ΕΒΕ Ξάνθης – δεν φαίνεται να έπεισε τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραΐτη – ο οποίος για λόγους υγείας δεν συμμετείχε στην σύσκεψη. Έτσι με ενημερωτικό δελτίο καλεί τα μέλη του ΕΒΕ που είναι δικαιούχοι του 12% να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο (τηλ.: 2541064213), προκειμένου να ενημερωθούν για το …Σχέδιο που επεξεργάστηκε η νομική υπηρεσία ώστε να σταματήσει η παραγραφή ανεξάρτητα αν καταθέσει ή όχι τροπολογία ο υπουργός! Επίσης καλεί τους βουλευτές Ξάνθης να καταψηφίσουν την κατάθεση του νομοσχεδίου για την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου, μέχρι να ψηφιστεί ανάλογο μέτρο μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με άδεια χέρια έφυγαν από τον υπουργό

Να σημειώσουμε πως αναφορικά με την συνάντηση στο ενημερωτικό δελτίο του Επιμελητηρίου Ξάνθης αναφέρεται: « Μέσα σε ένα βαρύ κλίμα και μετά από εκτενή διάλογο και αναφορά των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην καταβολή της συγκεκριμένης επιδότησης, ο αρμόδιος για το θέμα Υπουργός κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους φορείς:

1.Έχει αποφασισθεί η διακοπή του κινήτρου αυτού και επίκειται η κατάθεση σχετικού Νομοσχεδίου.

2.Δεν αναμένεται καταβολή των οφειλών από την επιδότηση αυτή για το χρονικό διάστημα 2010-2015 από τον ΟΑΕΔ λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.

3.Το Υπουργείο Οικονομίας βλέπει θετικά την λύση του συμψηφισμού των απαιτήσεων που πηγάζουν από τη συγκεκριμένη επιδότηση με οφειλές των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, εντός του έτους 2016.

4.Αναφορικά με το θέμα της παραγραφής των αξιώσεων των επιχειρήσεων για το έτος 2010 οι δυνατότητες του Υπουργείου για επίλυση του θέματος είναι περιορισμένες.

5.Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για τη διερεύνηση της χρηματοδότησης ανάλογου μέτρου μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 ή της Επανεκκίνησης».

Τι προτείνουν τα Επιμελητήρια της Θράκης – Κατέθεσαν Υπόμνημα στον υπουργό Οικονομίας

Επίσης τα Επιμελητήρια της Θράκης κατέθεσαν στον υπουργό κ. Σταθάκη υπόμνημα με τις προτάσεις τους οι οποίες είναι: 1)Άμεση νομοθετική ρύθμιση και σε κάθε περίπτωση πριν το τέλος του τρέχοντος έτους για την αντιμετώπιση της επικείμενης παραγραφής των αξιώσεων των επιχειρήσεων για το έτος 2010 με ειδική διάταξη νόμου που θα προβλέπει βραχύτερη παραγραφή των απαιτήσεων που πηγάζουν από την επιδότηση του εργοδοτικού κόστους.

2)Άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει τον συμψηφισμό των απαιτήσεων των επιχειρήσεων από την επιδότηση του εργοδοτικού κόστους για το χρονικό διάστημα 2010- 2015 με τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

3)Άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα θωρακίσει το αναπτυξιακό αυτό κίνητρο έναντι της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ανταγωνισμού (άρθρο 87 παρ.1 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας) και θα διασφαλίσει τη διατήρησή του.

Να σημειώσουμε τέλος πως στην συνάντηση με τον υπουργό συμμετείχαν, εκτός από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Ροδόπης και Έβρου, εκπρόσωποι του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Ακριτικών Περιοχών και οι Βουλευτές Γκαρά Αναστασία, Δημοσχάκης Αναστάσιος, Ρίζος Θεόδωρος, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεϊν και Στογιαννίδης Γρηγόριος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενέργεια: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι επιδοτήσεις στο ρεύμα τον Ιούλιο

Πώς θα εφαρμοστεί το σχέδιο «θερμοστάτης» στο δημόσιο – οι ανακοινώσεις του υπουργού Ενέργ…