Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Φρενάρει» η κατάθεση πινακίδων στην Ξάνθη

«Φρενάρει» η κατάθεση πινακίδων στην Ξάνθη

0
pinakides

Μειωμένος αριθμός σε σχέση με παλιότερες χρονιές – Ρεκόρ το 2012 με κατάθεση 700 πινακίδων

5.000 πινακίδες από το 2009 – 2012! – Ύφεση και σε πανελλαδικό επίπεδο

Συνεχίζεται για 6 χρονιά φέτος μια ακόμη …συμπτωματική ασθένεια της κρίσης που ακούει στο όνομα «Κατάθεση Πινακίδων» τέλος του χρόνου προς αποφυγήν των δυσβάσταχτων για πολλούς τελών κυκλοφορίας. Μόνο που φέτος σύμφωνα με πληροφορίες από την προϊσταμένη του τμήματος Αυτοκινήτων της Α & Β ΔΟΥ Ξάνθης κα Κυριακίδου το φαινόμενο είναι σε ύφεση σε σχέση με παλαιότερες χρονιές και περιορίζεται σε κατόχους περισσοτέρων του ενός οχήματος ή δικύκλων. Χαρακτηριστικό είναι ότι την Δευτέρα για παράδειγμα κατέθεσαν πινακίδες 70 άτομα θέτοντας σε ακινησία αντίστοιχα οχήματα ενώ η ροή είναι σε αυτά τα επίπεδα όλες τις τελευταίες ημέρες του χρόνου.

Ρεκόρ το 2012 με κατάθεση 700 πινακίδων – 5.000 πινακίδες από το 2009 – 2012!

Να υπενθυμίσουμε ότι ρεκόρ κατάθεσης πινακίδων είχε σημειωθεί το 2012 όταν είχαν κατατεθεί 700 πινακίδες ενώ το 2011 350, αριθμός διπλάσιος, ενώ σύμφωνα με στοιχεία της Εφορίας που είχε δημοσιεύσει το «Ε» και αφορούσαν στα τρία πρώτα χρόνια της κρίσης και μέχρι το 2012 είχαν συσσωρευτεί περίπου 5.000 πινακίδες αυτοκινήτων που είχαν ακινητοποιηθεί! Το νούμερο ήταν κατά προσέγγιση καθώς ένα 20% κατόχων τα επανακυκλοφόρησαν, σε άλλα έχουν γίνει μεταβιβάσεις και κάποια έχουν πάει για παλιοσίδερα.

Ύφεση και σε πανελλαδικό επίπεδο

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι την Δευτέρα είχαν κατατεθεί στις εφορίες οι πινακίδες περίπου 70.000 οχημάτων ενώ μέχρι και την Πέμπτη ο αριθμός αυτός αναμένεται να προσεγγίσει τις 100.000. Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός αυτός διαμορφωνόταν από τις 130.000 έως και τις 250.000 κατά τις πρώτες χρονιές της κρίσης και της κατακόρυφης αύξησης της φορολογίας.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατάθεση πινακίδων

Αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θέλει να θέσει σε ακινησία το ΙΧ του προκειμένου να μην καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, θα πρέπει έως και την Πέμπτη να προσκομίσει στην εφορία του τα εξής:

α) Την άδεια κυκλοφορίας.

β) Τις πινακίδες κυκλοφορίας.

γ) Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …