Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Φασαρία στο Δημ. Συμβούλιο για την οικονομική ενίσχυση Συλλόγων

Φασαρία στο Δημ. Συμβούλιο για την οικονομική ενίσχυση Συλλόγων

0
dimotiko noe15

Αντιδράσεις από Μπένη και Καμαρίδη για τις διακρίσεις – Εξήγηση Δημαρχόπουλου ότι δίνονται σε δράσεις που φέρνουν κόσμο στην πόλη

Περισσότερα χρήματα και άρματα για το επόμενο Καρναβάλι – 38.000 ευρώ για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου

Αντίθετα με ό,τι συνηθίζεται, μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ξάνθης με αρκετές απουσίες. Πρόταση για συζήτηση έθεσε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Κολλάρος, αναφερόμενος στο θέμα των νέων απολύσεων υπαλλήλων από την βιομηχανία γάλακτος «Ροδόπη» και την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Γιάννης Δρεμσίζης, δήλωσε ότι το Δημ. Συμβούλιο συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους και τους απολυμένους, απορρίπτοντας την πρόταση για συζήτηση του θέματος.

Εκτενής συζήτηση χωρίς νόημα για άδεια ίδρυσης του μάρκετ «Γαλαξίας»

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η 20ή αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2015, με τον κ. Ξυνίδη να επισημαίνει ότι δικαιολογείται η καταψήφισή του από την παράταξη «Κοινωνία Δημοτών», καθώς είναι εμφανής η μη ρεαλιστική κατάρτισή του, που απαιτεί συνεχείς αναμορφώσεις. Στην ερώτηση του κ. Μπένη για το ποσό των 24 χιλ. ευρώ που προβλέπεται για την κατάθεση μελετών, ο Δήμαρχος Ξάνθης εξήγησε ότι αφορά την κατάρτιση πλήρους φακέλου που περιλαμβάνει τις μελέτες των έργων για την Δημ. Αγορά, την πλατεία Ελευθερίας και την Μεταβατική Ζώνη, που θα ενταχθούν στο ΠΕΠ με την ελπίδα να εγκριθούν. Μεγάλη συζήτηση άνοιξε για το θέμα της χορήγησης άδειας στο μάρκετ «Γαλαξίας» με τις διευκρινίσεις που ζήτησε ο κ. Ξυνίδης από την διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Πανταζόγλου. Ξεκαθαρίστηκε εν τέλει ότι η χορήγηση αποτελεί μονόδρομο, ουσιαστικά, για τον δήμο, μετά τις αλλαγές του νόμου το 2011, αφού επιτρέπεται η ίδρυση καταστήματος άνω των 1.500 τ.μ. εντός της πόλης. Με λευκό, καταψηφίσεις και δήλωση «παρών» από την πλευρά της αντιπολίτευσης, το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με αρκετά σχόλια για το πλήγμα που επιφέρουν μεγάλες επιχειρήσεις στην τοπική αγορά.

Περισσότερα άρματα στο επόμενο Καρναβάλι

Σε ερώτηση του κ. Ανταμπούφη αναφορικά με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Κέντρου Πολιτισμού, ο πρόεδρος κ. Πασχάλης Λύρατζης δήλωσε ότι προβλέπεται η κατασκευή και επισκευή δέκα πλατφορμών για τα άρματα του Καρναβαλιού, αφού έχει αποφασιστεί από την Οργανωτική Επιτροπή να κατασκευαστούν περισσότερα για το 2016. Όσον αφορά δε τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές του δήμου στην κεντρική πλατεία, τα 38 χιλ. ευρώ που εγκρίθηκαν για διάκοσμο, διοργάνωση και αμοιβές καλλιτεχνών, προορίζονται για δύο με τρεις εκδηλώσεις και συνολικά 8-9 καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το πρόγραμμα.

«Έκλεισαν» με φασαρία για την οικονομική ενίσχυση των Συλλόγων

Τελευταίο θέμα, ως είθισται, η έγκριση οικονομικής ενίσχυσης Συλλόγων της πόλης, με τρία αιτήματα από την Λέσχη 4×4 Ξάνθης, τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων και τον ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης. Την διαμαρτυρία της εξέφρασε η παράταξη «Συμμετέχω» του Δημήτρη Μπένη, για την μη παροχή βοήθειας στην ομάδα Ρομποτικής που διακρίθηκε στην Ολυμπιάδα, ενώ ο κ. Καμαρίδης καταψήφισε, τονίζοντας ότι πρέπει να ελέγχεται η χρήση των ενισχύσεων, αφού έχουν δοθεί χορηγίες για εκδηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ. Ο Δήμαρχος Ξάνθης τόνισε ότι η οικονομική ενίσχυση δίνεται με κριτήριο την στήριξη συγκεκριμένων δράσεων που προσελκύουν κόσμο στην πόλη.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…