Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Έπιασε… 1000άρα η Ξάνθη!

Έπιασε… 1000άρα η Ξάνθη!

0
1000-goal

Στο 1-1 με τη Βέροια συμπλήρωσε συνολικά 1000 γκολ στην πρώτη κατηγορία

Ο Ισπανός Ντάνι Νιέτο ο σκόρερ του «επετειακού» τέρματος

Το γκολ που σημείωσε ο Ισπανός Ντάνι Νιέτο στο κυριακάτικο 1-1 με τη Βέροια είχε ιστορική σημασία, καθώς ήταν το 1000ο που πετύχαινε συνολικά η ξανθιώτικη ομάδα στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πίσω στο… μακρινό 1989, η Ξάνθη (τότε ΑΟΞ) προβιβάστηκε για 1η φορά στην Α’ Εθνική στην οποία παραμένει και αγωνίζεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα, 26 χρόνια μετά, σε ένα διάστημα όπου συμπλήρωσε 1000 γκολ!

Η… 1000άρα ωστόσο, πέρα από την ιστορική και στατιστική της σημασία, είναι και το έναυσμα για ανάλογη συνέχεια. «1000 γκολ και συνεχίζουμε» ήταν εξάλλου το πανό που υψώθηκε από τους Ξανθιώτες φιλάθλους κατά την επίτευξη του τέρματος ενώ την ίδια στιγμή έγινε και η σχετική ενημέρωση/επισήμανση από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το 1000ο γκολ η Ξάνθη μπήκε στο «κλαμπ» των μόλις 11 ελληνικών ομάδων που έχουν καταφέρει το ίδιο επίτευγμα. Οι υπόλοιπες που έχουν φτάσει και ξεπεράσει τα 1000 γκολ στην πρώτη κατηγορία είναι οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Απόλλωνας Σμύρνης, Εθνικός Πειραιώς και μαζί τους πλέον η Ξάνθη.

Νιέτο: «Αφιερωμένο στην ομάδα και τον κόσμο της»

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Βέροια το «Ε» συνάντησε τον 25χρονο Ισπανό που πλέον έφτασε τα τρία γκολ με την φανέλα της Ξάνθης και του ζήτησε την πρώτη αίσθηση και τα συναισθήματα για το ιστορικό γκολ που πέτυχε, το οποίο πανηγυρίστηκε με ανάλογο τρόπο από τους φίλους της Ξάνθης. Ωστόσο οι απαντήσεις του μάλλον ξαφνιάζουν, αφού ο Νιέτο μέσα στην αφοπλιστική του ειλικρίνεια, αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς πήγαινε να κάνει όταν αποφάσισε να εκτελέσει ο ίδιος το πέναλτι που κέρδισε η Ξάνθη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νιέτο στο «Ε»:

«Ε»: Ντάνιελ, έχει γράψει το όνομα σου με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ξάνθης, επιτυγχάνοντας το χιλιοστό της τέρμα στη μεγάλη κατηγορία. Δυο λόγια για αυτό το επίτευγμα;

Ν.Ν.: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν το γνώριζα πριν το ματς, όπως και κατά την διάρκεια του αγώνα. Όμως μετά το γκολ άκουσα από τα μεγάφωνα, όπως και είδα το πανό των φίλων της ομάδας μας και απόρησα. Αμέσως μου εξήγησαν οι συμπαίκτες μου πως πέτυχα το 1.000ό γκολ της ομάδας…».

«Ε»: Είχε ιδιαίτερη σημασία για εσένα αυτό;

Ν.Ν.: «Είμαι πολύ χαρούμενος και για το ρεκόρ αλλά και για το ότι αυτό το γκολ μας βοήθησε να αποφύγουμε την ήττα. Ωστόσο θα προτιμούσα το γκολ αυτό να μας χάριζε την νίκη που θέλαμε πολύ».

«Ε»: Αν ήξερες για το ρεκόρ, θα σκεφτόσουν διπλά πριν εκτελέσεις το πέναλτι, θα σου δημιουργούσε κάποιο επιπρόσθετο άγχος;

Ν.Ν.: «Όχι, δεν θα άλλαζε κάτι. Το μυαλό μου ήταν στο να πετύχω το γκολ για να ισοφαρίσουμε και η ουσία αυτή ήταν. Αλλά χαίρομαι πολύ που πέτυχα ένα τόσο ιστορικό ρεκόρ, αν και όπως σου είπα, εκείνη την στιγμή και λόγω του αγώνα και της εξέλιξης, περισσότερο μας ενδιέφερε να βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε και να επιστρέψουμε στις νίκες μετά από μια δύσκολη εβδομάδα».

«Ε»: Θα ήθελες να αφιερώσεις κάπου αυτό το ξεχωριστό 1.000ό γκολ της Ξάνθης στην Α’ Εθνική;

Ν.Ν.: «Τα γκολ είναι αποτελέσματα ομαδικής δουλειάς οπότε πάνω από όλα και αυτό είναι ένα γκολ που ανήκει σε όλη την ομάδα, από τον ιδιοκτήτη μέχρι τους προπονητές και εμάς τους παίκτες. Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω ότι για να μπει το 1000ο γκολ, προφανώς έχουν μπει άλλα 999 πιο πριν και πρέπει να συγχαρούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που τόσα χρόνια μόχθησαν για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και να πρωταγωνιστεί η Ξάνθη. Και φυσικά το τέρμα αφιερώνεται στον πιστό κόσμο μας, αυτούς που έρχονται κάθε φορά και μας στηρίζουν με την παρουσία τους και μακάρι να πολλαπλασιαστούν στους επόμενους αγώνες».

Τα «επετειακά» γκολ από το 1ο μέχρι το 1000ο:

1ο γκολ: Μαρινάκης Γιώργος (17 Σεπτεμβρίου 1989)

Στην ήττα 3-1 από τη Λάρισα ο Μαρινάκης πέτυχε το 1ο γκολ της Ξάνθης (τότε ΑΟΞ) στην Α’ Εθνική.

100ο γκολ: Σάντρο Βασκονσέλος (24 Μαΐου 1992)

Στη νίκη 2-0 επί του Άρη ο Βραζιλιάνος είχε πετύχει το 2ο γκολ, που ήταν και το 100 συνολικά στην Α’ Εθνική.

200ο γκολ: Μαρτσέλο Βεριντιάνο (13 Φεβρουαρίου 1994)

Στη νίκη 2-1 επί του Παναθηναϊκού ο Βραζιλιάνος είχε πετύχει το 2ο γκολ που ήταν και το 200ο συνολικά στην Α’ Εθνική.

300ο γκολ: Βρύζας Ζήσης (11 Φεβρουαρίου 1996)

Στην ήττα 3-1 από τον Απόλλωνα Αθηνών ο Βρύζας είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 πετυχαίνοντας το 300 γκολ στην Α’ Εθνική.

400ο γκολ: Κεχαγιάς Νίκος (16 Νοεμβρίου 1997)

Στην ήττα 4-3 από τον Πανηλειακό στον Πύργο ο Κεχαγιάς είχε ανοίξει το σκορ σημειώνοντας το 400ο γκολ στην Α’ Εθνική.

500ο γκολ: Πατσατζόγλου Χρήστος (5 Μαρτίου 2000)

Στη νίκη 2-1 επί της Προοδευτικής ο Πατσατζόγλου είχε πετύχει το 2-0 σημειώνοντας το 500ο γκολ στην Α’ Εθνική.

600ο γκολ: Φρισενμπίχλερ Γκούντερ (4 Μαΐου 2003)

Στη νίκη 3-0 επί της Καλλιθέας ο Γερμανός είχε πετύχει το 3ο γκολ, που ήταν και το 600ο στην Α’ Εθνική.

700ο γκολ: Γαρπόζης Αλέξης (9 Απριλίου 2006)

Στη νίκη 1-0 επί του Πανιωνίου ο Κύπριος είχε σημειώσει το 700ο γκολ στη Super League (όπως είχε μετονομαστεί η Α’ Εθνική από τη σεζόν 2004-05).

800ο γκολ: Μαρσελίνιο Λέιτε (31 Ιανουαρίου 2010)

Ο Βραζιλιάνος είχε ανοίξει το σκορ στο 2-1 επί του Άρη πετυχαίνοντας το 800ο γκολ.

900ο γκολ: Μαρσελίνιο Λέιτε (14 Απριλίου 2013)

Για 2η φορά ο Βραζιλιάνος σημείωσε επετειακό γκολ, όταν από το σημείο του πέναλτι ευστόχησε για το 2-3 επί του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη, σε ένα ματς που έληξε ισόπαλο 3-3.

1000ο γκολ: Νιέτο Ντάνι (13 Δεκεμβρίου 2015)

Ο Ισπανός με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν το αποτέλεσμα του εντός έδρας αγώνα με τη Βέροια, για να πετύχει παράλληλα το γκολ νούμερο… 1000 για την Ξάνθη στην κορυφαία κατηγορία.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…