Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εγκαινιάστηκε το “1905 Boutique Hotel” στην Παλιά Πόλη

Εγκαινιάστηκε το “1905 Boutique Hotel” στην Παλιά Πόλη

0
boutique-hotel

Εντυπωσιασμένοι περιηγήθηκαν στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του εμβληματικού κτιρίου οι ξανθιώτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

Μπορεί να περίμενε τρία ολόκληρα χρόνια αλλά τελικά τα κατάφερε η οικογένεια Αδέμ και εγκαινίασε το βράδυ της Δευτέρας το πανέμορφο Art Boutique Hotel με το όνομα «1905» στη συμβολή των οδών Χασιρτζόγλου και Πυγμαλίωνος Χρηστίδη, πάνω από την παραδοσιακή ταβέρνα «Δρομάκι», που για χρόνια λειτουργεί η οικογένεια.

Το νεοκλασικό κτίριο του 1905, εξ ου και το όνομα, ήταν η κατοικία του Χιλμή Πασά, τοποτηρητή της περιοχής που αργότερα πέρασε στην κυριότητα του Δημοσίου και αποτέλεσε από το 1922 την κατοικία του εκ Κρήτης βουλευτή Εμμανουήλ Καρυωτάκη και αγοράστηκε τελικά από τον κ. Αδέμ Αχμέτ μετά από 70 σχεδόν χρόνια.

Η αναστύλωση και αποκατάσταση είναι εντυπωσιακή. Οι τοιχογραφίες αποκαταστάθηκαν πλήρως, ενώ ο χώρος με καλαισθησία και γούστο επιπλώθηκε με έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες, πολυελαίους και διακοσμητικά ρετρό, που δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι μπαίνει σε μία άλλη εποχή και απολαμβάνει μια νοσταλγική σχεδόν αίσθηση της εποχής.

Την ημέρα των εγκαινίων πλήθος ξανθιωτών έσπευσαν να περιηγηθούν στο κτίριο, να θαυμάσουν το τελικό αποτέλεσμα και να ευχηθούν καλές δουλειές στην οικογένεια, για το νέο «στολίδι» που πρόσφερε στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …