Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τα προβλήματα του δήμου Μύκης στα κέντρα αποφάσεων

Τα προβλήματα του δήμου Μύκης στα κέντρα αποφάσεων

0
kapza balafas

Μπαράζ επαφών του δημάρχου Μύκης Τ. Καπζά στα υπουργεία έχοντας στο πλάι του τον βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ

Σύσκεψη για τα Απορρίμματα με τον υπουργό κ. Κουρουμπλή και τους δημάρχους ΑΜΘ. Συνάντηση με το γ. γραμματέα Τουρισμού για τα Λουτρά των Θερμών

«Σήκωσε τα μανίκια» ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά και ανέλαβε δράση κοινοποιώντας στα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών τα προβλήματα και τα ανοιχτά ζητήματα του δήμου του καθώς ως γνωστό «με τα χαιρετίσματα δουλειά δεν γίνεται» ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα ενός μικρού δήμου! Αυτή άλλωστε είναι και η συνήθης τακτική που ακολουθούν όλοι οι αυτοδιοικητικοί. Έχοντας συνεχώς στο πλάι του τον βουλευτή κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, μπήκε – βγήκε σε υπουργεία, είδε υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς των υπουργείων, κατέθεσε φακέλους με μελέτες για έργα που έχουν κολλήσει και ζήτησε λύσεις σε μια σειρά από ανοιχτά θέματα του δήμου.

Σύσκεψη για τα Απορρίμματα οι δήμαρχοι της ΑΜΘ με τον Κουρουμπλή

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του στα υπουργεία, το υπουργείο Εσωτερικών όπου εκπροσώπησε και τους δημάρχους του νομού μας στην σύσκεψη που είχε ο υπουργός κ. Κουρουμπλής και ο υφυπουργός κ. Μπαλάφας με τους δημάρχους όλης της ΑΜΘ με θέμα το Περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και τα τοπικά σχέδια που πρέπει να καταθέσουν οι δήμοι. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μύκης κ. Καπζά που είναι και μέλος του Δ.Σ. του ΣΔΑΝ Ξάνθης για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε πως ο νομό μας είναι ένα βήμα μπροστά λόγω της λειτουργίας του ΣΔΑΝ εδώ και 20 χρόνια σε αντίθεση με πολλούς δήμους της Περιφέρειας που υστερούν. Επίσης ενημερώθηκε ο υπουργός ότι έχει καταρτιστεί και κατατεθεί το κοινό τοπικό σχέδιο που σχεδίασαν όλοι οι δήμοι του νομού όπως τους είχε ζητηθεί από το υπουργείο.

Ούτε σεντς ο δήμος Μύκης για τις περσινές καταστροφές από την κακοκαιρία

Με τον υφυπουργό κ. Μπαλάφα ο κ. Καπζά συζήτησε το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που παρουσιάζει ο δήμος και του κατέθεσε το φάκελο με την μελέτη αποκατάστασης των καταστροφών από την περσινή κακοκαιρία όταν ο δήμος Μύκης κηρύχθηκε σε έκτακτη ανάγκη και όμως ακόμη δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από τα 400.000 του δικαιούται. Του εξέθεσε τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία και όπως ανέφερε ο κ. Καπζά ο κ. Μπαλάφας δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει να δοθούν τα χρήματα για την αποκατάσταση των καταστροφών. Επίσης του ζήτησε την κάλυψη της δαπάνης ύψους 80.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου για τον Βιολογικό του Εχίνου η οποία ήταν επιλέξιμη στο ΕΣΠΑ και στην συνέχει απεντάχθηκε: «Είδα μια καλή διάθεση να βοηθήσουν. Έδειξαν να γνωρίζουν και να κατανοούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση και οι μικροί δήμοι όπως εμείς. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα…», σημείωσε ο κ. Καπζά.

Συνάντηση με το γενικό γραμματέα Τουρισμού για τα Λουτρά των Θερμών

Ο κ. Καζπά επίσης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Τουρισμού για το θέμα της αναγνώρισης των ιαματικών πηγών των Θερμών που απαιτείται για την λειτουργία τους, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε πως το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή. Του παρουσίασε επίσης και το Σχέδιο του Δήμου για τα Ιαματικά Λουτρά που έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες του δήμου

Θέματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων του δήμου που αφορούν τις πριμοδοτήσεις τους αλλά και τι εναλλακτικές καλλιέργειες καθώς και την πρόθεση του δήμου να κατασκευάσει κυνοκομείο συζήτησε ο κ. Καπζά με τον γενικό γραμματέα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για την αδειοδότηση τζαμιών στη Μύκη και στο Ζουμπούλι

Επόμενη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή στον οποίο έθεσε το θέμα των αδειοτήσεων για τα τζαμιά που προγραμματίζεται να γίνουν στην Μύκη και στο Ζουμπούλι. Ο κ. Καλαντζής δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει το θέμα και θα απαντήσει σύντομα.

Στο ΥΠΟΙΚ για έργα στο νέο ΕΣΠΑ

Τελευταίος σταθμό το ΥΠΟΙΚ όπου είχε συνάντηση με συνεργάτες του υπουργού αρμόδιους για το ΕΣΠΑ και στόχος η προώθηση να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ το έργο ασφαλτοστρώσεων στον Κένταυρο ένα έργο ενταγμένο που απεντάχθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο . Επίσης τέθηκε το θέμα του Βιολογικού του Κενταύρου με πρώτο στόχο την επίλυση του θέματος με το οικόπεδο. Ο κ. Καπζά σημείωσε πως το νέο ΕΣΠΑ προβλέπει τεχνική υποστήριξη και κάλυψη του κόστους των μελετών των μικρών δήμων και αυτό όπως είπε είναι πολύ θετικό καθώς είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικροί δήμοι σ’ αυτό τον τομέα με αποτέλεσμα να υστερούν σε ωρίμανση έργων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…