Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Στοιχειώνει» η Γεωθερμική Κεσσάνης

«Στοιχειώνει» η Γεωθερμική Κεσσάνης

0
geotrisi erasmiou

20 και πλέον χρόνια ανενεργή και δεν έχει γίνει εκκαθάριση – Ένα φιλόδοξο εγχείρημα από τον τότε κοινοτάρχη Κεσσάνης που όμως ναυάγησε

Πρόθεση της δημοτικής αρχής Αβδήρων να γίνει εκκαθάριση της εταιρείας που έχει μετόχους 60 κατοίκους της Κεσσάνης και τον δήμο

Ήταν μια φορά και έναν καιρό μια Ανώνυμη Εταιρεία με την ονομασία «Γεωθερμική Κεσσάνης»! Ένα φιλόδοξο εγχείρημα που ιδρύθηκε στην προ Καποδίστρια εποχή όταν ακόμη υπήρχαν κοινότητες μετά από πρωτοβουλία του τότε κοινοτάρχη Κεσσάνης κ. Ηρακλή Μουσικάκη, με μετόχους πάνω από 60 κατοίκους του οικισμού και συμμετοχή της Κοινότητας Κεσσάνης. Μέσα σ’ ένα στενά ασφυκτικό νομικό πλαίσιο που απαγόρευε την εκμετάλλευση του πεδίου από ιδιώτες – για αυτό τον λόγο και η συμμετοχή της Κοινότητας Κεσσάνης – το οποίο θυμίζουμε ότι τροποποιήθηκε επί υπουργίας του Σωκράτη Ξυνίδη, με στόχο την παραγωγή αγροτικών προϊόντων με την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου. Μια πρωτοποριακή ιδέα και προσπάθεια που όμως «ναυάγησε» μετά από λίγο! Η εταιρεία όμως παραμένει, σε αδράνεια βέβαια αφού τόσα χρόνια (πάνω από 20) δεν έχει γίνει ακόμη εκκαθάριση!

20 και πλέον χρόνια ανενεργή και δεν έχει γίνει εκκαθάριση

Το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν έχει τεθεί σε εκκαθάριση αλλά ούτε έχει γίνει καμιά προσπάθεια ανασύστασης της εταιρείας οφείλεται σε δύο κυρίως παράγοντες. Αφ’ ενός στην αδιαφορία των δημοτικών αρχών που ακολούθησαν είτε να ανασυστήσουν έχοντας ως «εφιάλτη» το κακό προηγούμενο είτε να κινήσουν τις διαδικασίες εκκαθάρισης. Για να γίνει αυτό απαιτείται γενική συνέλευση των μετόχων όμως αυτό είναι δύσκολο καθώς πολλοί από τους μετόχου έχουν πεθάνει και οι κληρονόμοι δεν ενδιαφέρονται όπως και το υπουργείο Εμπορίου όπου έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα από τον τότε κοινοτάρχη κ. Μουσικάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα αποθεματικό της τάξης των 1.000 ευρώ κατατιθέμενα στην τότε ΑΤΕ ενώ δεν είναι γνωστό αν εκκρεμούν τέλη επιτηδεύματος. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει κάποτε να γίνει εκκαθάριση της εταιρεία. Μ΄ αυτό συμφωνεί ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης ο οποίος όπως μας διαβεβαίωσε έχει την πρόθεση να κινήσει τις διαδικασίες εκκαθάρισης και έχει ζητήσει από τον κ. Μουσικάκη να επιχειρηθεί γενική συνέλευση των μετόχων ή των κληρονόμων τους ώστε να οριστεί Δ.Σ. που θα αποφασίσει την λύση και την εκκαθάριση της εταιρείας.

Παράλληλα ο δήμαρχος Αβδήρων ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δεν ενδιαφέρεται για ανασύσταση της εταιρείας ή για ανάλογο εγχείρημα παρά μόνο για την παραχώρηση των Λουτρών ώστε να μπορεί να τα δημοπρατήσει.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

“Πράσινο φως” για τον πλωτό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης

Εξασφαλίστηκαν οι προϋποθέσεις και προχωρά το έργο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα Η Gastrade…