Σε …νευρική κρίση η ΝΔ

0
nea dimokratia-web

Παρατείνεται το συγκρουσιακό κλίμα

Μεϊμαριδικοί και Τζιτζικωστικοί τα «στρατόπεδα» στην Ξάνθη . Τι λένε οι μεν και τι οι δε…

Βαθαίνει η κρίση και η εσωστρέφεια μέσα στην ΝΔ μετά από την αδυναμία να διενεργήσουν εκλογές πρόεδρου αλλά και την διαχείριση της κατάστασης μετέπειτα αναφορικά με την ανάληψη ευθυνών από τους υπευθύνους. Η κατάσταση είναι αποπνικτική, οι υποψήφιοι επιδίδονται σε …μάχη χαρακωμάτων με χτυπήματα ενίοτε και κάτω από την ζώνη, κυριαρχεί ένταση και ένα διχαστικό κλίμα. Όλοι και όλες δίνουν τα… «ρέστα» τους για την ανακατανομή της κομματικής εξουσίας. Όλο αυτό το κλίμα κάθε άλλο παρά διασφαλίζει την ενότητα της παράταξης με τα σύννεφα της διάλυσης να πυκνώνουν και να προκαλούν ανησυχία αλλά και θλίψη στα ιστορικά στελέχη της παράταξης.

Οι μεν και οι δε…

Αυτό το σκηνικό επικρατεί και στα στελέχη της Ξάνθης που έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα τους Μεϊμαριδικούς και τους Τζιτζικωστικούς καθώς αυτοί θεωρείται ότι θα είναι οι τελικοί μονομάχοι. Και παρότι κρατούν χαμηλούς τόνους σε σχέση με τους …αρχηγούς τους και αποφεύγουν τα …βαριά λόγια δημοσίως τουλάχιστον ωστόσο η «εμφύλια σύρραξη» μεταξύ τους είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Οι μεν Μεϊμαριδικοί υποστηρίζουν ότι ο Τζιτζικώστας με όχημα τον Παπαμικίκο, που έχει εκφραστεί υπέρ,   κρύβεται πίσω από το… τεχνικό πρόβλημα γιατί δεν του έβγαιναν τα κουκιά. Μιλούν για σπέκουλα από τον Τζιτζικώστα και του κουνούν το δάκτυλο πως όποιος επενδύσει πολιτικά σ’ αυτό που έγινε θα το βρει μπροστά του στις κάλπες! Ανάλογα και τα επιχειρήματα των Τζιτζικωστικών που θεωρούν ότι το σύστημα που έπεσε είναι το πολιτικό σύστημα του κατεστημένου μέσα στην ΝΔ κ αι όχι το τεχνικό και πως ο Μεϊμαράκης και οι συν αυτώ πήραν το μήνυμα από τον κόσμο της ΝΔ. Επιπλέον αναφορικά με την στάση των πρώην πρωθυπουργών Σαμαρά και Καραμανλή αλλά και την Ντόρας Μπακογιάννη η πλευρά Τζιτζικώστα τους εντάσσει όλους στο σύστημα τον καθένα για δικούς του λόγους και εκτιμούν πως υποστηρίζουν Μεϊμαράκη γιατί θέλουν έναν αναλώσιμο πρόεδρο της ΝΔ για να προωθήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες και πως ο Τζιτζικώστας τους χαλάει τα σχέδια…

Σε αυτό το κλίμα και με την εκτίμηση πολλών ιστορικών στελεχών ότι η Ν.Δ. κινείται στον αστερισμό της παρακμής, ο κ. Πλακιωτάκης που έχει τη στήριξη όλων, καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να εγγυηθεί ομαλή μετάβαση στις εκλογές και επιτυχή διεξαγωγή τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…