Πλήγμα για τη ΝΔ

0
ekoges nd

Απογοήτευση και αποδοκιμασίες από τον κόσμο που πήγε να ψηφίσει – Στην Ξάνθη δεν πρόλαβε να ψηφίσει κανείς γιατί δεν άνοιξε ούτε μια φορά το σύστημα

«Δεν έγινε το προγραμματισμένο δοκιμαστικό του Σαββάτου», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης – Συγγνώμη από τον Α. Κοντό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΝΔ μετά το φιάσκο των εκλογών της Κυριακής. Παρά τις προσπάθειες αποσυμπίεσης η γαλάζια παράταξη μπαίνει σε επικίνδυνο ατραπό με αμφισβητούμενο της ενότητά της ενώ έντονο είναι το μήνυμα της αποδοκιμασίας που λαμβάνεται από την βάση της παράταξης όπου κυριαρχεί το αίσθημα της απογοήτευσης, της πικρίας και της προσβολής εξαιτίας της αδιαμφισβήτητης ανικανότητας που επέδειξε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) και ο γραμματέας του κόμματος και πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος που σύμφωνα με το καταστατικό είχαν την ευθύνη διεξαγωγής των εκλογών. Η ανησυχία για την ενότητα της παράταξης εντείνεται και από το γεγονός ότι βγήκαν «μαχαίρια» μεταξύ των υποψηφίων που αλληλοκατηγορούνται ενώ τα πυρά τους δεν αφήνουν ακάλυπτο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαιτίας των σχέσεων του Μεγάρου Μαξίμου επί θητείας του με την εν λόγω εταιρεία που ανέλαβε την τεχνική κάλυψη των εκλογών και η οποία αποδείχθηκε τεχνολογικά ανεπαρκής να διακπεραιρεώσει τη διαδικασία.

Στην Ξάνθη δεν ψήφισε κανείς- Δεν έγινε δοκιμαστικό καταγγέλλει ο γραμματέα της ΝΟΔΕ Ξάνθης

Την έντονη θλίψη του για τα όσα συνέβησαν αλλά και μια ειλικρινή συγγνώμη για την αδυναμία διεξαγωγής των εκλογών και την ταλαιπωρία του κόσμου της ΝΔ εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Γιώργος Ιγνατιάδης., ο οποίος ήταν και πρόεδρος της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής (ΝΕΦΕ) που απαρτίζονταν από τον κ. Βώβο εκπρόσωπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον κ. Λύρατζη ως εκπρόσωπο του Βαγγέλη ΜεΊμαράκη, τον κ. Μιχαήλ ως εκπρόσωπο του κ. Γεωργιάδη και του κ. Πουσπουρίκα ως εκπρόσωπο του κ.Τζιτζικώστα. Ο κ. Ιγνατιάδης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την Επιτροπή καθώς και τους προεστούς όλων των εφορευτικών των 12 εκλογικών τμημάτων που από τις 7 το πρωί ήταν όλοι στις θέσεις τους – όπως σημείωσε. Παράλληλα αποκάλυψε πως οι πρώτες ανησυχίες τους για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών προήλθαν από την προηγούμενη ημέρα δηλαδή το Σάββατο όταν ακυρώθηκε το προγραμματισμένο δοκιμαστικό του συστήματος. Παρότι ο ίδιος επικοινώνησε με τα κεντρικά και έλαβε την διαβεβαίωση ότι δεν υπήρχε πρόβλημα ωστόσο το σύστημα δεν άνοιξε ποτέ!: Δεν ψήφισε κανένας στην Ξάνθη παρότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση. Δεν άνοιξε ποτέ το σύστημα! Είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την παράταξή μας και πρέπει να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται Ακόμη και αν δεν το προβλέπει το καταστατικό οφείλουν από ευθιξία να παραιτηθούν». Στο ερώτημα ποιους θεωρεί υπεύθυνους ο κ. Ιγνατιάδης επιφυλάχθηκε να πει: «Κοντός ψαλμός Αλληλούια,. Τίποτε δεν θα μείνει κρυφό! Κανένας δεν έχει δικαίωμα να προσβάλει την παράταξη!

«Πρέπει να συνεχίσει η διαδικασία», υποστηρίζει ο Κ. Τριανταφυλιδης

Να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, προτείνει ο κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης που τάχθηκε δημόσια υπέρ της υποψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Χρειάζεται να εκτονωθεί η κατάσταση και να πάμε παρακάτω όπως ορίζει το καταστατικό. Ήταν προφανές το φιάσκο αλλά το διακύβευμα είναι η συνέχιση των διαδικασιών. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κίνδυνος διάλυσης», σημειώνει.

Συγγνώμη και από τον Α. Κοντό

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Α. Κοντός γράφει: «Νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω την βαθιά λύπη και απογοήτευση για την αναβολή των σημερινών εκλογών, όποιοι κι αν είναι οι τεχνικοί λόγοι που επικαλείται η ΚΕΦΕ.

Ζητώ συγγνώμη από όλο τον αγνό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας που από το πρωί με πρωτοφανή μαζικότητα, υπερηφάνεια και τεράστια υπομονή για τις ιδέες της φιλελεύθερης παράταξής μας , προσήλθε στις κάλπες για να ψηφίσει και ταλαιπωρήθηκε.

Ο κόσμος αυτός απαιτεί από τη μια ενότητα και ομοψυχία κι από την άλλη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να τον απογοητεύσει»

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…