Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Περήφανη όλη η Ξάνθη για τους 3 Αργυρούς Ολυμπιονίκες της

Περήφανη όλη η Ξάνθη για τους 3 Αργυρούς Ολυμπιονίκες της

0
olimbionikes-robotiki

Τεράστια διάκριση για την ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, που επέστρεψε από το Κατάρ με το ασημένιο μετάλλιο

Πανταζίδης, Κόκκινος και Παπαδάκης αποθεώθηκαν κατά την υποδοχή τους στην Κεντρική Πλατεία χθες το πρωί

Μια μικρή ομάδα από την Ξάνθη βρέθηκε πριν ένα μήνα στην Αθήνα για τους πανελλήνιους αγώνες Ρομποτικής. Ούτε τότε ήταν το φαβορί. Κι όμως ανέτρεψαν τα προγνωστικά και υπερίσχυσαν, κατακτώντας την πρώτη θέση και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρομποτικής στην Ντόχα του Κατάρ. Τότε λέγαμε όλοι ότι και μόνη αυτή η διάκριση ήταν μεγάλη, και μόνη η συμμετοχή σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπου θα αντιμετώπιζαν 80 περίπου ομάδες από 54 χώρες όλου του κόσμου, θα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και ένα όμορφο ταξίδι γνώσης. Οι Βασίλης Κόκκινος, Χάρης Παπαδάκης, Αλέξης Πανταζίδης και ο καθηγητής πληροφορικής στο 1ο ΓΕΛ και προπονητής τους, Θανάσης Μπαλαφούτης, είχαν άλλη γνώμη. Γνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο που είχαν να αντιμετωπίσουν, τον τεράστιο ανταγωνισμό και την δύσκολη αποστολή που αναλάμβαναν, χαλυβδώθηκαν με πείσμα και προετοιμάστηκαν συστηματικά για την μεγάλη πρόκληση. Και δικαιώθηκαν.

Απέκλεισαν μεγάλα φαβορί και ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου

Την Πέμπτη το πρωί αναχώρησαν από την Αλεξανδρούπολη, έχοντας στις αποσκευές τους, πέρα από τις πολλές ευχές που τους συνόδευαν, και την κρυφή ελπίδα για μια διάκριση. Καταφέρνοντας να ξεπεράσουν αρκετά τεχνικά προβλήματα, που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ώρες, έλαβαν μέρος κανονικά στην πρώτη μέρα των αγώνων στη φάση των ομίλων το Σάββατο. Με τέσσερις νίκες και καταπληκτικές εμφανίσεις η ομάδα της Ξάνθης πέρασε αήττητη στη φάση των 16 καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς. Οι ελπίδες άρχισαν να αυξάνονται και πλέον η συμμετοχή έγινε διεκδίκηση. Η Κυριακή έφερνε το δυσκολότερο μέρος των αγώνων με τα νοκ-άουτ παιχνίδια μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Αφού απέκλεισε τις Φιλιππίνες και στην συνέχεια ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση, την ομάδα της Μαλαισίας, επικράτησε με ευρύ σκορ της ομάδας του Χονγκ Κονγκ, περνώντας στον τελικό, όπου και ηττήθηκε από την Ρωσία. Ένα ονειρεμένο ταξίδι που έληξε με τον καλύτερο τρόπο.

Η Ξάνθη υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες τους νεαρούς Ολυμπιονίκες

Το πρωί της Δευτέρας η αποστολή προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, έχοντας πλέον στις αποσκευές της το αργυρό μετάλλιο. Τους Ολυμπιονίκες υποδέχθηκε την λίγο πριν τις δέκα το πρωί στην κεντρική πλατεία η πόλη και οι αρχές της Ξάνθης. Στην τελετή που οργανώθηκε από το Δήμο, συμμαθητές, συμπολίτες, γονείς και εκπαιδευτικοί επεφήμησαν τα μέλη της ομάδας ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ, που έκαναν περήφανη όλη την Ξάνθη. Οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία τους επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή για την επιτυχία τους, ενώ ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, υποδέχθηκε πρώτος τους μαθητές, βροντοφωνάζοντας πως η πόλη μας υποδέχεται την ομάδα που διακρίθηκε ανάμεσα σε 54 χώρες και τίμησε τα χρώματα της χώρας, δίνοντας συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και επισημαίνοντας πόσο σημαντική ήταν η διάκριση για όλους.

Συγχαρητήρια από φορείς για την διάκριση-έκπληξη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μιχάλης Αμοιρίδης, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη, τόνισε ότι και μόνο η συμμετοχή ήταν μια μεγάλη επιτυχία, πόσο μάλλον όταν συνοδεύτηκε με ένα μετάλλιο. Συνεχάρη όλους όσοι προσέφεραν στην προετοιμασία, καλώντας όλους τους μαθητές να έχουν την επιτυχία αυτή ως οδηγό για τα όνειρά τους. Εκ μέρους των τριών βουλευτών Ξάνθης, ο Γρηγόρης Στογιαννίδης συνεχάρη μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τονίζοντας ότι η επιτυχία τους αντανακλά τις δυνατότητες του δημόσιου σχολείου, παρότι, όπως είπε, η παρούσα κατάσταση στην χώρα δεν δίνει την δυνατότητα στους νέους να βρίσκουν δουλειά και να αποδεικνύουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους. Τους μαθητές συνεχάρη και ο πρόεδρος του Δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ, συμμαθητές και συμμαθήτριες που τους γέμισαν λουλούδια και αγκαλιές, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία του 3ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης, με τους μικρούς μαθητές να προσφέρουν χάρτινους κότινους που ετοίμασαν οι ίδιοι, όπως αρμόζει στους Ολυμπιονίκες. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ξάνθης, τον Λιμενάρχη Πόρτο Λάγος, κ. Κυλίτση και τον διευθυντή του Σχολείου, Κώστα Παπαδόπουλο, ενώ συγχαρητήριες επιστολές απέστειλαν στα μέσα ενημέρωσης: ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Κεραμάρης και ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Εν μέσω ιαχών ευχαρίστησαν τα μέλη της αποστολής

Τον λόγο πήρε και ο υπεύθυνος καθηγητής, Θανάσης Μπαλαφούτης, περιγράφοντας την εμπειρία ως συγκλονιστική, και εξαίροντας παράλληλα τις ικανότητες και την προσπάθεια των μαθητών της ομάδας, που έφτασαν στην εντυπωσιακή επιτυχία σαν πραγματικά λιοντάρια και με πολλή πίεση. Οι μαθητές από την πλευρά τους ευχαρίστησαν για την υποδοχή εν μέσω ιαχών και χειροκροτημάτων από τους συμμαθητές τους και τόνισαν ότι πίστευαν εξαρχής στον στόχο που είχαν θέσει, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους όσοι συνέδραμαν την προσπάθεια για να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα. Η μικρή γιορτή έκλεισε με ποντιακούς χορούς, από μουσικούς του Συλλόγου Ποντίων και συμμετοχή των περισσότερων μαθητών. Ακολούθησε λιτή τελετή στο Δημαρχείο της Ξάνθης, όπου ο Δήμαρχος επέδωσε αναμνηστικά δώρα στα μέλη της αποστολής.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λήγουν την Κυριακή τα voucher κοινωνικού τουρισμού 2023-24

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν κάνει χρήση του συνόλου των επιταγών του, αποκλείεται απ…