Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Όλος ο χρόνος δικός τους τη Δευτέρα για τη συζήτηση του προϋπολογισμού

Όλος ο χρόνος δικός τους τη Δευτέρα για τη συζήτηση του προϋπολογισμού

0
dimarxeio neoclose

Αναβολή πήραν το θέμα της εκκαθάρισης της δημοτικής επιχείρησης «Νέστος-Ροδόπη» και η ψήφιση του προϋπολογισμού

Αντιδικίες δημάρχου-αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, για τη σχετική απόφαση που είχε συμφωνηθεί στη διαπαραταξιακή επιτροπή

Τα δύο θέματα με το περισσότερο «ζουμί» που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν από το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, πήραν αναβολή και θα τεθούν σε συνεδριάσεις που σχεδιάστηκαν εκ νέου για το απόγευμα της επόμενης Δευτέρας, στις 16 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σε τακτική συνεδρίαση στις 19.00 θα συζητηθεί η «έγκριση λογαριασμών εκκαθάρισης της Αμιγούς Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης «ΝΕΣΤΟΣ – ΡΟΔΟΠΗ» του πρώην Δήμου Σταυρούπολης Ξάνθης, απαλλαγή των εκκαθαριστών από κάθε ευθύνη και ανάληψη ή μη των υποχρεώσεων της επιχείρησης από το Δήμο Ξάνθης» και στις 20.00 θα λάβει χώρα η ειδική συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2016.

Ωστόσο, σχετικά με την απόφαση για την αναβολή μεσολάβησε έντονο παρασκήνιο, αλλά και κόντρες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας. Ο δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος εκτιμώντας ότι θα απαιτηθεί η παρουσία του στην Αθήνα συγκάλεσε πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύσκεψη της διαπαραταξιακής επιτροπής, προκειμένου να ζητήσει και να συμφωνηθεί η μετάθεση της ημερομηνίας για τη συζήτηση των εν λόγω ζητημάτων. Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης συμφώνησαν, αλλά ο δήμαρχος τελικά παρέστη στο δημοτικό συμβούλιο και πρότεινε να αλλάξουν τα συμπεφωνημένα. Σχολίασε δε ότι ο ίδιος προτίθεται να ενισχύσει το ρόλο της διαπαραταξιακής επιτροπής για να συζητιούνται τα σοβαρά ζητήματα της πόλης, με αφορμή το Χωροταξικό, για το οποίο είχε πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.

Τις προθέσεις του δημάρχου αντέκρουσε έντονα ο Θανάσης Ξυνίδης, που έκανε λόγο για συμφωνία, ώστε να μη συζητηθούν τα σοβαρά θέματα, η οποία εφόσον ακυρώνεται «τινάζει στον αέρα» την αξιοπιστία των αποφάσεων της διαπαραταξιακής. Πρόσθεσε δε ότι η παράταξη είναι μεν έτοιμη για τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, αλλά δεν προτίθεται να συμμετέχει ξανά στην επιτροπή, εφόσον δεν τηρούνται ούτε τα βασικά που συναποφασίζονται. Και οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων πήραν το λόγο για να τοποθετηθούν και να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, αν και ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν θέμα ετοιμότητος από πλευράς τους, αλλά εκ των πραγμάτων ο μακρύς κατάλογος των θεμάτων εντός ημερησίας δε θα επέτρεπε ουσιαστικό διάλογο για το θέμα του προϋπολογισμού. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, ο δήμαρχος δήλωσε ότι κακώς ενημέρωσε για την περίπτωση απουσίας του και συναίνεσε να αναβληθούν τα εν λόγω θέματα, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…