Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μύρισαν Χριστούγεννα στην «Γειτονιά του Αη Βασίλη»

Μύρισαν Χριστούγεννα στην «Γειτονιά του Αη Βασίλη»

0
geitonia aivasili

Πυρετώδεις ετοιμασίες από τον Λύκειο Ελληνίδων – Μετακόμισε φέτος η Γειτονιά του Αη Βασίλη στην Πλατεία Διοικητηρίου

7 σπιτάκια του Αη Βασίλη και πίστα ρόλερς – Ζωγραφιές και face painting, παραμύθια, ξωτικά και Αη Βασίληδες όλα στην Γειτονιά!

Μύρισαν Χριστούγεννα στην πόλη και τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων βρίσκονται κυριολεκτικά στο πόδι προκειμένου να στήσουν, να στολίσουν και να ετοιμάσουν για 5η συνεχή χρονιά φέτος την Γειτονιά του Αη Βασίλη δίνοντας τον Χριστουγεννιάτικο παλμό στην πόλη και σκορπίζοντας χαρά στα παιδιά! Μια ιδέα που έγινε θεσμός καθώς συνδυάζει την ψυχαγωγία μέσα από δημιουργικές δράσεις στο μοτίβο της παράδοσης των γιορτών Χριστουγέννων με το φιλανθρωπικό έργο του Λυκείου Ελληνίδων ενώ στηρίζεται απόλυτα στον εθελοντισμό.

Μετακόμισε φέτος η Γειτονιά του Αη Βασίλη στην Πλατεία Διοικητηρίου

Στην πλατεία Διοικητηρίου μετακόμισαν από την Κεντρική πλατεία τα σπιτάκια της «Γειτονιάς του Αη Βασίλη». Αυτό όπως λέει η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων έχει και τα αρνητικά και τα θετικά του: «Είναι αρνητικό γιατί η κεντρική πλατεία είναι σημείο αναφοράς για την πόλη κι του επισκέπτες της όμως στην πλατεία Διοικητηρίου που είναι λίγα μέτρα πιο πέρα έχουμε περισσότερο χώρο να αναπτύξουμε την Γειτονιά, να κάνουμε και άλλες δράσεις αλλά θα δώσουμε και χρώμα και παλμό και σε μια άλλη όχι τόσο πολυσύχναστη πλατεία της πόλης μας», αναφέρει η κα Στάντζιου.

7 σπιτάκια του Αη Βασίλη και πίστα ρόλερς

Η μετακόμιση έδωσε την δυνατότητα στη Γειτονιά να μεγαλώσει με δύο ακόμη σπιτάκια φτιάνοντας τα 7 συνολικά αλλά και να δώσει την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να κάνουν ρόλερς, ένα αγαπημένο σπορ των παιδιών. Η πίστα θα τοποθετηθεί στην πλατεία ακριβώς στην οροφή του πρώην δημοτικού πάρκινγκ ενώ τα σπιτάκια ήδη άρχισαν και τοποθετούνται ολόγυρα. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί και το ξύλινο σπίτι των Αιμοδοτών το οποίο είναι κενό μετά την αποχώρησή τους από εκεί. Όπως αναφέρει η κα Στάντζιου αρχικά είχαν σκεφτεί να φέρουν παγοδρόμιο αλλά όταν είδαν το υψηλό κόστος που έχει η συντήρηση του πάγου στην πίστα άλλαξαν γνώμη και επέλεξαν τα ρόλερς που επίσης είναι δημοφιλές ως σπορ και προσιτό στην τιμή αφού θα κοστίζει στον χρήστη 3 ευρώ. Όπως και η φωτογραφία με το δωράκι που δίνουν στα παιδιά και για φέτος το Λύκειο θα δωρίζει αυτοκινητάκια για τα αγόρια και κοκαλάκια για τα μαλλιά για τα κορίτσια και το καρουσέλ και το τρενάκι.

Ζωγραφιές και face painting, παραμύθια, ξωτικά και Αη Βασίληδες

Πλούσιες είναι και φέτος οι δράσεις για τα παιδιά όλες μέσα στον πνεύμα των Χριστουγέννων. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να ζωγραφίσουν και να πάρουν τις ζωγραφιές τους να στολίσουν χριστουγεννιάτικα το πρόσωπο του με face painting, ν’ ακούσουν παραμύθια, να ντυθούν ξωτικά, να παίξουν, να γευτούν γλυκά και τα ξακουστά σπιτάκια την μπισκοτολιχουδιά που φτιάχνουν οι γυναίκες του Λυκείου και να δουν και να φωτογραφηθούν με τον Αη Βασίλη. Θα έχουν την δυνατότητα μικροί και μεγάλοι να νιώσουν ότι είναι στην γειτονιά του Αη Βασίλη!

«Ο κόσμος το περιμένει… Μας το ζητάνε! Κι εμείς με πολύ δουλειά προσπαθούμε να ανταποκριθούμε να δώσουμε χαρά αλλά και να βοηθήσουμε τους άπορους συμπολίτες μας με τα χρήματα που θα μαζέψουμε», λέει η κα Στάνζιου καθ’ όσον είναι γνωστό ότι τα χρήματα που συγκεντρώνονται δίνονται σε απόρους αφού αφαιρεθούν τα έξοδα του Λυκείου τα οποία καλύπτονται από το ταμείο του και από το ποσό των 6.000 ευρώ που χορήγησε η περιφέρεια: « Έχουμε στήριξη και από την περιφέρεια, από το δήμο αλλά και από τους επαγγελματίες της πόλης μας. Από τα ζαχαροπλαστεία, τους φούρνους που μας χορηγούν γλυκά αλλά και άλλα μαγαζιά που μας κάνουν χορηγίες. Επίσης από τους συλλόγους. Δουλεύουμε πυρετωδώς για να είναι έτοιμα όλα στις 5 του Δεκέμβρη που θα γίνουν τα εγκαίνια της Γειτονιάς». Να σημειώσουμε ότι η Γειτονιά θα λειτουργήσει από τις 5 Δεκεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Επίσης το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου προγραμματίζει κάποιες εκδηλώσεις στην εξέδρα της Γειτονιάς παράλληλα με την φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία και τη συναυλία που σχεδιάζει. Να σημειώσουμε ότι η λειτουργία της Γειτονιάς του Αη Βασίλη εκτός από τα παιδιά και τους άπορους κάνει καλό και στην αγορά της πόλης καθώς όλα τα υλικά από τρόφιμα έως συσκευασίες αγοράζονται από τα μαγαζιά της πόλης.

Άρχισε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στη πόλης

Η πόλη βάζει τα χριστουγεννιάτικά της στολίδια και για το λόγο αυτό χθες έκλεισε από τις 3 – 6μ.μ. η 28η Οκτωβρίου καθώς οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έπιασαν δουλειά τοποθετώντας τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…