Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Μεϊμαράκης: «Επιστροφή στις ρίζες»

Μεϊμαράκης: «Επιστροφή στις ρίζες»

0
meimarakis-xanthi

Τάχθηκε κατά της εκλογής προέδρου από τους …περαστικούς – Είπε πως η ΝΔ δεν κοίταξε τους δικούς της ανθρώπους ως κυβέρνηση

Έπλεξε εγκώμιο σε Κοντό και Στυλιανίδη – Αποκάλεσε «παιδί που κάνει… απρέπειες» τον Τζιτζικώστα

Τον σχεδιασμό του για την αναδιάταξη της γαλάζιας παράταξης με ιδεολογικό πρόταγμα την «Επιστροφή στις ρίζες» και αναδιοργάνωση του Ιερού»– όπως χαρακτήρισε το κόμμα – παρουσίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την επίσκεψη του στην Ξάνθη – την Τετάρτη στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο Ελισσώ – η οποία περιελάμβανε συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του νομού μας και στην συνέχεια ομιλία σ’ ένα πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα του «Ελισσώ». Με την απλότητα και το ύφος που τον χαρακτηρίζει ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε σαν γνήσιος Νεοδημοκράτης, παιδί του Κωνσταντίνου Καραμανλή, προβάλλοντας όμως ένα παλαιοκομματικό προφίλ που δεν πειραματίζεται, απορρίπτει νεωτεριστικές ιδέες …κλεμμένες από άλλους , όπως εκλογή προέδρου από τους …περαστικούς – όπως τόνισε χαρακτηριστικά – αμφισβητώντας ευθέως την διαδικασία στην οποία μετέχει και δεσμευόμενος ότι θα την αλλάξει αν εκλεγεί. Επίσης παρουσίασε τον εαυτό του εγγυητή της ενότητας και κατ’ επέκταση και της επιτυχίας της ΝΔ να αναλάβει τα ηνία της χώρας προβάλλοντας ιδιαίτερα την υποψηφιότητα του ως υπεύθυνη, σοβαρή και ενωτική επιλογή.

Εγκώμιο Μειμαράκη σε Κοντό – Στυλιανίδη – Κριτική στον πρωθυπουργό

Ο κ. Μειμαράκη ξεκίνησε την ομιλία τους πλέκοντας εγκώμιο στους παρόντες πρώην υπουργούς Αλέκο Κοντό και Ευριπίδη Στυλιανίδη εκθειάζοντας το έργο τους και την προσφορά του ς γενικότερα στην κοινωνική συνοχή τονίζοντας ιδιαίτερα την συμβολή τους στην αρμονική συνύπαρξη του χριστιανικού και μουσουλμανικού στοιχείου της περιοχής. Είπε χαρακτηριστικά πως και η Ξάνθη και η Ροδόπη διαθέτουν βουλευτές. Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του στον πρωθυπουργό ασκώντας κριτική για την πολιτική της υπερφορολόγησης που εφαρμόζει πλήττοντας ιδιαίτερα τον ιδιωτικό τομέα . Ξεκαθάρισε πως η ΝΔ με Μειμαράκη αρχηγό δεν θα ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο ενώ διευκρίνισε πως η ΝΔ δεν ψήφισε τα μέτρα τον Αύγουστο αλλά την συμφωνία για να σωθεί η χώρα και πως τα μέτρα που ψηφίζονται τώρα είναι ευθύνη της κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Μειμαράκης: «Δεν κοιτάξαμε τους δικούς μας ανθρώπους…»

meimarakis-kosmosΟ Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στις οργανωτικές αδυναμίες που έχει η ΝΔ με την διάλυση των δημοτικών της οργανώσεις τονίζοντας την αναγκαιότητα ανασύστασή τους ώστε να οργανωθούν πυρήνες του κόμματος. Επίσης τάχθηκε κατά της διαδικασίας εκλογής προέδρου από τους …περαστικούς και χειροκροτήθηκε όταν είπε: «Το κόμμα είναι το ιερό και πρέπει να το προστατεύσουμε, να το προσέξουμε γιατί έτσι τελικά χάνουμε στο τέλος. Τι λέγαμε όταν είμαστε κυβέρνηση; Ότι δεν κοιτάμε τους δικούς μας αλλά κοιτάμε τον κάθε περαστικό . Και τώρα του δίνουμε και το δικαίωμα να ψηφίσει», ενώ λίγο πριν έκανε ανέφερε όταν ανέφερε πως «ως κυβέρνηση δεν κηρύξαμε τους δικούς μας ανθρώπους».

Από τους συνυποψήφιους έκανε μια αναφορά μόνο στον Απόστολο Τζιτζικώστα χαρακτηρίζοντας απρέπεια το σποτ που κυκλοφόρησε και είπε χαμογελώντας: «Παιδί είναι κάνει και καμιά….». Εξήγησε πως δεν μετέχει στο ντιμπέϊτ γιατί θέλει την ενότητα της παράταξης και πως αν δεν εκλεγεί θα συνεχίσει να είναι στρατιώτης. Τέλος είπε πως πρέπει το κόμμα να επιστρέψει στις ρίζες του να αποκτήσει το Νεοδημοκρατικό ήθος και για να γίνει αυτό χρειάζεται να έχει αρχηγό έμπειρο, σοβαρό και υπεύθυνο και πως η ΝΔ δεν έχει περιθώρια για πειραματισμούς. Κάλεσε δε το κοινό να αναλογιστεί ποιος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά…

Οι παρόντες ….

Εκτός από τους δυο τέως Βουλευτές της ΝΔ , στην ομιλία παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Χ. Δημαρχόπουλου χωρίς τον ίδιο, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο Θεματικος Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης, ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Α. Κριτσίνης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Ιγνατιάδης.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου

Τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν στη Βουλή Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε …