Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ΝΔ πρέπει να ξαναγίνει από κόμμα μεγάλη παράταξη»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ΝΔ πρέπει να ξαναγίνει από κόμμα μεγάλη παράταξη»

0
kyriakos xanthi

Θετικά αποτιμήθηκε η παρουσία του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ στην Ξάνθη, παρά το ολιγομελές ακροατήριο

Ζητούμενο η ανανέωση προσώπων και πολιτικού λόγου – Ευθεία επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα και κυβέρνηση – Προβληματική η εκλογή εξωκοινοβουλευτικού προέδρου στην ΝΔ

Μπροστά σε ολιγομελές ακροατήριο φίλων και υποστηρικτών του βρέθηκε για περίπου μία ώρα το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην χωρίς ιδιαίτερη επισημότητα συνάντηση που οργανώθηκε στο φουαγιέ του ξενοδοχείου Ζ Palace, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα της υποψηφιότητάς του, καλώντας ταυτόχρονα τους υποστηρικτές της ΝΔ να μην απέχουν από την εκλογική διαδικασία την επόμενη Κυριακή. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης, ο δημ. σύμβουλος Κ. Τριανταφυλλίδης, ο δικηγόρος Κ. Μαλάκης, η κα Πελαγία Βώβου, ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Ξάνθης Γ. Ιγνατιάδης, ο δημ. σύμβουλος Αλέκος Κωνσταντινίδης, ο πρ. νομαρχιακός σύμβουλος Ντελή Γιουσούφ, μέλη του κόμματος και της νεολαίας.

«Ονειρεύομαι να ξανακάνω την ΝΔ παράταξη, γιατί παράταξη την γνώρισα και δυστυχώς κόμμα διαχειριζόμαστε αυτή την στιγμή»

Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε τους φίλους που συγκεντρώθηκαν για να τον συναντήσουν, μη ανταποκρινόμενοι στο κέλευσμα της κυβέρνησης για απεργίες και κινητοποιήσεις απέναντι στις πολιτικές που η ίδια εφαρμόζει, χαρακτηρίζοντας την προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ως σύγχρονο νεοελληνικό παραλογισμό. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την δημοσιοποίηση διαλόγων από τον Γ. Πανούση, γεγονότα που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες δεν θα προκαλούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης. Παίρνοντας αυτό ως αφορμή, τόνισε την σημασία των εσωκομματικών εκλογών όχι μόνο αναφορικά με την ΝΔ, αλλά και με την πορεία των εξελίξεων στην χώρα, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση επικίνδυνη. Προέβαλε την ΝΔ ως ανάχωμα σε αυτήν την λάθος πορεία που χαράσσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν μιλάει για μια οποιαδήποτε ΝΔ, αλλά την ανανεωμένη ΝΔ. Το δίλημμα που έθεσε για τις εσωκομματικές εκλογές ήταν η επιλογή ανάμεσα στην συνέχιση, ουσιαστικά, της ίδιας πορείας που είχε η παράταξη το τελευταίο διάστημα, χωρίς ειλικρινή αυτοκριτική και χωρίς αλλαγές, περιμένοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «να πέσει ως ώριμο φρούτο», και από την άλλη στην επιλογή γενναίων αλλαγών, κάτι που και ο ίδιος εισηγείται με το σύνθημα «Νέα Δημοκρατία από την αρχή». Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι παριστάμενοι την διευκρίνιση του κ. Μητσοτάκη αναφορικά με το μέλλον που οραματίζεται, όταν είπε ότι: «Εγώ ονειρεύομαι να ξανακάνω την ΝΔ παράταξη, γιατί παράταξη την γνώρισα και δυστυχώς κόμμα διαχειριζόμαστε αυτή την στιγμή».

«Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο από αυτόν που αρθρώνουμε μέχρι σήμερα»

Για να ξαναγίνει η ΝΔ παράταξη, εκπροσωπώντας τον κεντροδεξιό πολιτικό χώρο, είναι ανάγκη να υπάρξει ένας διαφορετικός πολιτικός λόγος από αυτόν που ακουγόταν μέχρι σήμερα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας τι σημαίνει αυτό: «Να μιλάμε για τα προβλήματα μιας πραγματικής κοινωνίας η οποία έχει πάρει διαζύγιο από την πολιτική». Αναφέροντας αυτό που εισπράττει από απογοητευμένους πολίτες, που δηλώνουν ότι «όλοι ίδιοι είστε, αφήστε μας να βρούμε τον δρόμο μας όπως νομίζουμε», σημείωσε τον κίνδυνο που υπάρχει από την μη συμμετοχή στα κοινά, καθώς αφήνει τον χώρο σε λίγους που θα συμμετέχουν να διαμορφώσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, θεωρώντας ήττα για την παράταξη την μικρή συμμετοχή, ασχέτως του ποιος θα κερδίσει. Εξήγησε την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, ώστε να γνωρίζουν αυτοί που επιθυμούν να ψηφίσουν ότι δεν χρειάζεται να είναι εγγεγραμμένοι στους κομματικούς καταλόγους, χαρακτηρίζοντας την εκλογική αναμέτρηση μεγάλη ευκαιρία αλλαγής της παράταξης, που θα μπορέσει να την φέρει και πάλι σε επαφή με τα παραγωγικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

«Ιδιωτική πρωτοβουλία με το κράτος αρωγό στην δημιουργία κατάλληλων υποδομών και πλαισίου για να πάρει μπροστά ο πρωτογενής τομέας»

Συνομιλώντας ο κ. Μητσοτάκης με παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, αναφέρθηκε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας, την οποία είχε επισκεφθεί νωρίτερα, επαινώντας την δομή και την συνεργασία που υπάρχει, η οποία χρειάζεται την στήριξη του κράτους για την ενίσχυσή της στην προσπάθεια εξαγωγικής δραστηριότητας. Με αφορμή το σύστημα γεωθερμίας που αντίκρισε εκεί, τόνισε ότι δεν πρέπει πλέον να μένουμε στα παράπονα για τα όσα δεν μπορούν να γίνουν, αλλά να κοιτάζουμε επιτέλους όλοι μαζί αυτά που μπορούν να αποδώσουν.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν αυτός που εφάρμοσε την πολιτική της ισονομίας και της ισοπολιτείας»

Εκφράζοντας την χαρά της παρουσίας του στην Ξάνθη, μετέφερε το έντονο βίωμα από την πρώτη επίσκεψή του σε μειονοτικά χωριά της περιοχή μας το 1988 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Ομολογώ ότι ήταν ένα σοκ για μένα, καθώς είχα την εντύπωση ότι γυρνούσα πίσω σε έναν άλλο αιώνα». Αναφέρθηκε στην προσφορά του πατέρα του, επίτιμου προέδρου της ΝΔ, στην εφαρμογή της ισονομίας και ισοπολιτείας στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας την πολιτική αυτή παρακαταθήκη, που χρήζει σημαντικής ενίσχυσης και υποστήριξης. Αναφερόμενος στην θετική υποδοχή της υποψηφιότητάς του όπου και αν βρέθηκε μέχρι στιγμής, στάθηκε σε έναν ενδοιασμό που διατυπώνεται από κάποιους. «Μου λένε ‘’είσαι ο καλύτερος, αλλά… είσαι από τζάκι’’. Είμαι υπερήφανος για το όνομά μου και για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη». Θεωρώντας ότι και η Θράκη πρέπει να είναι υπερήφανη για την συνεισφορά του Κ. Μητσοτάκη, και μέσω της κατασκευής της Εγνατίας και του Νοσοκομείου Ξάνθης, ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται στην πόλη για να δώσει την ευκαιρία στους ψηφοφόρους της ΝΔ να τον γνωρίσουν από κοντά. Κλείνοντας, αναφέρθηκε εν συντομία στην πολύχρονη πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου, στην 18μηνη παρουσία του σε ένα υπουργείο ‘’φωτιά’’, όπου απέδειξε πως μπορούν να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, τονίζοντας ότι έχει κολλήσει τόσο τα πολιτικά, όσο και τα επαγγελματικά του ένσημα. Δεν έκρυψε, επίσης, να χαρακτηρίσει προβληματική την επιλογή Τζιτζικώστα, καθώς θα προκαλέσει ελλιπή εκπροσώπηση εντός της Βουλής, κάτι που έχει συζητήσει και με τον ίδιο τον συνυποψήφιό του.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…