Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εργαζόμενοι στους δρόμους ενάντια στο αριστερό μνημόνιο

Εργαζόμενοι στους δρόμους ενάντια στο αριστερό μνημόνιο

0
apergia-noemv15 1

Ικανοποιητική η απεργιακή κινητοποίηση και η συμμετοχή στην πορεία

Δυναμική και η παρουσία της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε η συμμετοχή των συνδικάτων της Ξάνθης στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Ιδιαιτέρως στις δημόσιες υπηρεσίες όπως στην ΔΟΥ Ξάνθης άγγιξε το 40% ενώ πολύ χαμηλά ήταν τα ποσοστά στους εργαζόμενους του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού. Αρκετά μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στην απεργιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και στην πορεία που ακολούθησε στις κεντρικές οδούς της πόλης. Να σημειώσουμε ότι στην απεργία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί με δυναμική παρουσία καθώς και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως τους βουλευτές και τον γραμματέα της Νομαρχιακής όπως άλλοτε. Το γενικό διεκδικητικό πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης έθεσαν ο πρόεδρος του Ε.Κ. Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Γιάννης Μπούτος ενώ στα κλαδικά τους αιτήματα αναφέρθηκαν εκ μέρους του σωματείου Οικοδομων ο κ Τζεμήλ Κεχαγιά, της ΔΟΥ Ξάνθης κα Ελένη Τσαουσέλη η οπoία επιπρόσθετα διάβασε και την ανακοίνωση Αλληλεγγύης προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Δημοσίων Υπηρεσιών (EPSU).

Μπούτος: «« Η κυβέρνηση οδηγεί τον ελληνικό λαό σε μια φτωχοποίηση… Θα μας βρει απέναντί της στους δρόμους».

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπούτος δεν παρέλειψε να αποδοκιμάσει την κυβερνητική πολιτική και με καυστικό τρόπο να σχολιάσει την στάση πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ή υπουργών που κατέβηκαν στις πορείες: « Η κυβέρνηση οδηγεί τον ελληνικό λαός σε μια φτωχοποίηση, μια υπερφορολόγηση δυσανάλογη της φορολογικής του ικανότητας με αποτέλεσμα να μας βρει απέναντί της στους δρόμους».

«Καλύτερα να κάτσουν στα γραφεία τους και να εφαρμόσουν καλύτερη πολιτική απ’ αυτή που εφαρμόζουν. Δεν τους θέλουμε μαζί μας γιατί δεν μπορούμε να διεκδικούμε απ’ αυτούς που μας κυβερνούν μαζί μ’ αυτούς που μας κυβερνούν».

Μπεμπεκίδης: ««Το εργατικό μεροκάματο δεν έχει χρώμα γι αυτό πρέπει απ’ όλους τους χώρους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις»

Ο κ. Μπεμπεκίδης έκανε λόγο για συνέχεια των κινητοποιήσεων με μαζικότητα ενάντια στο τρίτο μνημόνιο το οποίο όπως είπε είναι πιο απεχθές από τα άλλα: «Δυστυχώς καλούμαστε πάλι εμείς τα υποζύγια να σηκώσουμε το βάρος της ανικανότητας των πολιτικών που δεν κατάφεραν να βγάλουν την χώρα μας από αυτό το τέλμα. Όσοι και να είμαστε θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους…». Σ’ ότι αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπεμπεκίδης σημείωσε: «Το εργατικό μεροκάματο δεν έχει χρώμα γι αυτό πρέπει απ’ όλους τους χώρους να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, Κι αυτοί οι εργαζόμενοι που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν αντιμέτωποι με το μνημόνιο αλλά ας κάνουν όμως και την κριτική τους στην κυβέρνηση που φέρνει αυτά τα επαχθή μέτρα».

Να σημειώσουμε πως το ΠΑΜΕ Ξάνθης έκανε ξεχωριστή πορεία κατά τη συνήθεια του ενώ υπήρχε έντονη παρουσία της αστυνομίας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …