Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Αρχηγική εμφάνιση Τζιτζικώστα στην Ξάνθη

Αρχηγική εμφάνιση Τζιτζικώστα στην Ξάνθη

0
tzitzikostas-xanthi

Εκφραστής του νέου, αντισυστημικός και υπέρ της αλλαγής στην ΝΔ: ««Αν δεν αλλάξουμε θα είμαστε μια …ανάμνηση»

Έστειλε μήνυμα ενότητας – Κατάμεστο το «Ελισσώ» – Θερμή υποδοχή από τοπικά στελέχη και ηχηρές απουσίες

Ως εκφραστής του νέου που τολμά τη ρήξη με το παλιό και των εκφραστών του συστήματος εντός της ΝΔ και εκτός αυτής που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ – κατά τον ίδιο – και ως φορέας της «συθέμελης» αλλαγής σε δομή και οργάνωση του κόμματος παράγοντας – εγγυητής νίκης εμφανίστηκε στην Ξάνθης ο Απόστολος Τζιτζικώστας ένας από τους 4 υποψηφίους για την ηγεσία της γαλάζια παράταξης.

Τζιτζικώστας: «Γνήσιος εκφραστή του παλιού ο Τσίπρας»

Με κεντρικό σύνθημα και ιδεολογική πλατφόρμα το τρίπτυχο: «Τολμάμε – Αλλάζουμε – Κερδίζουμε» μιλώντας με παλμό σ’ ένα πολυπληθές ακροατήριο που κατέκλυσε την αίθουσα του «Ελισσώ» την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου και τον υποδέχτηκε θερμά, ο κ. Τζιτζικώστας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε ως «την χειρότερη της μεταπολίτευσης» και προσωπικά στον πρωθυπουργό που τον χαρακτήρισε ως «γνήσιο εκφραστή του παλιού» που έχει εγκλωβιστεί σε ιδεοληψίες και μεγαλοστομίες και με τις επιλογές του οδήγησε την χώρα σ’ ένα τρίτο μνημόνιο ενώ είχε μπει σε θετική τροχιά, θέση που εκλαμβάνεται ως αναγνώριση του έργου της κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Είπε επίσης πως: «Η λογική της παραγωγής εθνικού πλούτου και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναντήθηκαν ποτέ!» και ότι το «μάρμαρο» της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση το πληρώνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι με τις περικοπές στις συντάξεις, οι επιχειρηματίες με την υπερφορολόγηση που τους έχει επιβληθεί ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες σημειώνοντας πως πρέπει να είναι δίκαιη η φορολόγησή τους και όχι αυτό το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκαλεί στην περιφέρεια ο υδροκεφαλισμός της κεντρικής διοίκησης που έχει γιγαντωθεί: «και που την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το μοντέλο ανάπτυξης που προωθεί: «Όσο η Ξάνθη το προπύργιο της πατρίδας μας θα βρίσκεται στην σκιά του κεντρικού κράτους όσο θα καθηλώνεται από τον υδροκεφαλισμό της κεντρικής διοίκησης ο τόπος αυτός και η χώρα δεν θα προχωρήσει μπροστά. Η δική μου λογική είναι αντίθετη. Πιστεύω πως ο κάθε νομός και η κάθε περιφέρεια πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες» ενώ έφερε ως παράδειγμα την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία είναι περιφερειάρχης που για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι πρώτη στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Έκλεισε την κριτική στην κυβέρνηση με την φράση: «Έταξαν τα πάντα σους πάντες και τώρα το μόνο που κάνουν είναι να αναδιανέμουν την φτώχεια», τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα αναγέννησης της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που θα εκφράσει ένα κόσμο που δεν έχει φορέα έκφρασης και δεσμεύτηκε πως αυτό θα επιδιώξει αν εκλεγεί στις εκλογές της 22ης Νοέμβρη.

«Αν δεν αλλάξουμε θα είμαστε μια …ανάμνηση»

Δριμεία κριτική όμως άσκησε ο κ. Τζιτζικώστας και στο εσωκομματικό «παλιό» και των εκφραστών του βάζοντας στο στόχαστρό του κυρίως τον κ. Μεϊμαράκη– χωρίς όμως να τον κατονομάζει – και σχολίασε πως αυτοί που αντιδρούν στην υποψηφιότητά του στη ΝΔ το κάνουν γιατί «δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες τους» και πως τα επιχειρηματία που προβάλλουν για το ασυμβίβαστο της υποψηφιότητάς του επειδή είναι εξωκοινοβουλευτικός είναι προσχηματικά. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η ΝΔ έχασε στην κοινωνία και όχι στην Βουλή και ότι αν εκλεγεί δεν θα υπάρχουν ούτε διαρχίες ούτε τριαρχίες και το κόμμα θα λειτουργεί ενιαίο. Δεσμεύτηκε δε για ορισμό δύο αντιπροέδρων όπως ορίζει το καταστατικό, του ενός με κοινοβουλευτική παρουσία και του άλλου με αρμοδιότητα κατάρτισης ενός σχεδίου για την αναγέννηση της χώρας. Τόνισε επίσης ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα της παράταξης όποιος και αν εκλεγεί και κάλεσε τον κόσμο που γύρισε την πλάτη στην ΝΔ να γυρίσει στο σπίτι του. Επεσήμανε πως στις 22 Νοέμβρη ο κόσμος της ΝΔ θα κληθεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση και την εικόνα της ΝΔ σήμερα; Είμαστε ευχαριστημένοι μ’ αυτή την στασιμότητα και την καθοδική πορεία που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια ή μήπως σήμερα και όχι αύριο πρέπει να τολμήσουμε να γίνουμε εμείς η ΝΔ το νέο στην Ελλάδα. Να αλλάξουμε την παράταξή μας συθέμελα για να μπορέσουμε να πείσουμε σ’ όσους μας γύρισαν την πλάτη να γυρίσουν πίσω στο σπίτι του. Η μόνη λύση για να χτυπήσουμε το σύστημα Τσίπρα είναι ‘ αλλάξουμε και να το κάνουμε τώρα. Αλλιώς δεν θα είναι προσωρινή ήττα θα είναι η οριστική τελεία για την παράταξη μας. Δεν ηττηθήκαμε επειδή εμείς λέγαμε την αλήθεια και οι άλλοι τα ωραία λόγια. Ηττηθήκαμε επειδή δεν μπορέσαμε να αναχαιτίσουμε την λογική του πολιτικού συστήματος του ΠΑΣΟΚ και μερικές φορές το μιμηθήκαμε. Από το 2004 χάσαμε 2 εκ. ψηφοφόρους και 600.000 νέους ψηφοφόρους. Η ΝΔ συρρικνώνεται αν συνεχίσουμε στο δρόμο της προσωρινότητας της μεταβατικότητα τότε η ΝΔ φοβάμαι ότι θα κιντυνεύσει να γίνει μια ανάμνηση…» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας ενώ πολλές φορές διακόπτονταν η ομιλία του από τα χειροκροτήματα. Τέλος να σημειώσουμε ότι σχολίασε με δηκτικότητα της δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη χαρακτηρίζοντας τον «ανιστόρητο» και ότι είναι ντροπή για τη χώρα μας να έχει ένα τέτοιο υπουργό Παιδείας.

Παρουσίες και απουσίες

Παρόντες στην ομιλία του κ. Τζιτζικώστα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθη κ. Ιγνατιάδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Μωραΐτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ξάνθης Δημήτρης Μπένης, Μανώλης Φανουράκης, Χρυσούλα Δημούδη , Μανώλης Τσέπελης, ο πρώην πολιτευτής των ΑΝΕΛ Μπάμπης Ευστρατίου που δήλωσε υποστηριχτής του κ. Τζιτζικώστα. Επίσης έντονη ήταν η παρουσία της νεολαίας αλλά και στελεχών από τους άλλους δήμους, ενώ απουσίαζαν όλοι οι δήμαρχοι, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης και ο πρώην βουλευτής κ. Κοντός.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxabnthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…