Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Αγροτοκτηνοτροφική συμμαχία στην ΑΜΘ

Αγροτοκτηνοτροφική συμμαχία στην ΑΜΘ

0
dalatsis loukmakias

Σύσκεψη της Δευτέρας στην Ξάνθη όλοι οι σύλλογοι της ΑΜΘ

Θα κλείσουν Νέστο – Εγνατία – Τελωνεία Δράμας και Έβρου μέσα στον Νοέμβριο – Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα στις 12 σ’ όλους τους νομούς ταυτόχρονα

Έτοιμοι να βάλουν μπρος τα τρακτέρ τους είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειά μας που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παλέψουν να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που θίγουν το φορολογικό και ασφαλιστικό τους καθεστώς. Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου συγκεντρώθηκαν όλοι οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων από τους 5 νομούς της ΑΜΘ στο «Ελισσώ». Η σύσκεψη αποσκοπούσε στον συντονισμό των κινητοποιήσεων που πρόκειται να κάνουν μέσα στον Νοέμβρη.

Σύσκεψη της Δευτέρα στην Ξάνθη όλοι οι σύλλογοι της ΑΜΘ

Μαθήματα περιφερειακής συνείδησης και συνεργασίας δίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της ΑΜΘ και αποτελούν παράδειγμα για άλλες περιφέρειες. Αποφάσισαν να ενωθούν σαν μια γροθιά για να έχουν επιτυχία και συμμετοχή οι κινητοποιήσεις τους και σχεδίασαν τις δράσεις τους. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των αγροτών Ξάνθης κ. Κώστας Δαλάτσης καθώς επίσης και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς που συμμετείχαν αμφότεροι στην σύσκεψη ο κύβος ερρίφθη για τις κινητοποιήσεις ωστόσο δεν έχει κλειδώσει η ημερομηνία. Αυτό θα γίνει μετά την Πανελλήνια σύσκεψη της Κυριακής στην Λάρισα και τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι σ’ όλους τους νομούς της περιφέρειάς μας ταυτόχρονα θα παραχωρηθούν συνεντεύξεις Τύπου που θα ενημερώνουν για τις κινητοποιήσεις.

Θα κλείσουν Νέστο – Εγνατία – Τελωνεία Δράμας και Έβρου

Βέβαιο όμως θωρείται πως οι κινητοποιήσεις θα γίνουν μέσα στον Νοέμβριο με πιθανή ημερομηνία τις 16 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνουν στοχευμένες «δράσεις» με ταυτόχρονο κλείσιμο του Νέστου από τους αγροτοκτηνοτρόφους της Ξάνθης, της Εγνατίας από τους αγροτοκτηνοτρόφους της Καβάλας και τα Τελωνεία Δράμας και Έβρου από τους αντίστοιχους συλλόγους. Στην σύσκεψη επίσης συζητήθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο με τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων που ταυτίζονται στο φορολογικό και ασφαλιστικό σκέλος καθώς επίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι από την Οζώδη Δερματίτιδα. Τόσο ο κ. Δαλάτσης όσο και ο κ. Λουκμακιάς πιστοποίησαν την άψογη συνεργασία όλων των συλλόγων της ΑΜΘ που αποτελεί εχέγγυο για την μαζικότητα στις κινητοποιήσεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…