Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Ξεκίνησε η δίκη τραυματισμού 6χρονου από οδοστρωτήρα στα Κιμμέρια

Ξεκίνησε η δίκη τραυματισμού 6χρονου από οδοστρωτήρα στα Κιμμέρια

0
diki-kimmeria

Συνέβη πριν 4 χρόνια και αναβλήθηκε εκ νέου για τις 20 Μαρτίου του 2016 λόγω περασμένου ωραρίου

Η κατηγορία είναι «σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο» εναντίον εκπροσώπου εταιρείας που πήρε υπεργολαβία για το συγκεκριμένο έργο από τη ΔΕΥΑΞ

Ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης η δίκη τραυματισμού ενός 6χρονου παιδιού, από τα Κιμμέρια που συνέβη πριν τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου 2011. Η εκδίκαση της υπόθεση αναβλήθηκε δύο φορές και η κατηγορία αφορά «σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο» και στρέφεται εναντίον εκπροσώπου εργολήπτριας εταιρείας που είχε πάρει υπεργολαβία έργα ύδρευσης της ΔΕΥΑΞ που εκτελούνταν τότε στον οικισμό των Κιμμερίων.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το ατύχημα συνέβη όταν μια παρέα παιδιών έπαιζαν στο σημείο που βρισκόταν απενεργοποιημένο και αφύλακτο ένα μηχάνημα που εκτελούσε έργα και συγκεκριμένα ένας οδοστρωτήρας. Τα παιδιά το ενεργοποίησαν με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού. Το αποτέλεσμα ήταν το όχημα να παρασύρει και τραυματίσει στο κεφάλι το 6χρονο παιδί το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα του παιδιού στο διάλειμμα της δίκης: «οι γιατροί του έκαναν 165 ράματα στο κεφάλι. Από θαύμα σώθηκε το παιδί μου…». Να σημειώσουμε ότι η πολιτική αγωγή κατηγορεί την εργολήπτρια εταιρία αλλά και τον οδηγό του μηχανήματος επειδή παράτησε το μηχάνημα αφύλακτο σε εκείνο το σημείο και δεν το μετέφερε στο εργοτάξιο, επιπρόσθετα δε όταν το μηχάνημα ενεργοποιείται μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού σε μια περιοχή που παίζουν παιδιά.

Αναβλήθηκε για τις 20 Μαΐου του 2016

Κατά την δίκη την πολιτική αγωγή εκπροσώπησαν οι δικηγόροι εκ Θεσσαλονίκης κ. Διαλυνάς και κα Φυντανή ενώ συνήγορος υπεράσπισης ήταν ο κ. Θανάσης Ξυνίδης. Η δίκη πήρε αναβολή για τις 20 Μαΐου του 2016 λόγω περασμένου ωραρίου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αποφυλακίζεται ο Θεολόγος Καλαϊτζής

Μείωσε σε πέντε έτη την ποινή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΕΑΠΑΞ το Πενταμελές Εφε…