Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Της φυλακής τα σίδερα περιμένουν τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Της φυλακής τα σίδερα περιμένουν τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ

0
OAEE-empros

Επαναφορά της διάταξης ποινικοποίησης για της οφειλές προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. Τα’ χαν χύμα τους ήρθαν και τσουβαλάτα…

Αυστηροποιείται και η ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων . Μ. Τσιακίρογλου, ΟΕΒΕ Ξάνθης: «Ο κλάδος μας βάλλεται από παντού…»

«Σφίγγει η θηλιά» για τους επαγγελματοβιοτέχνες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ καθώς το νέο πολυνομοσχέδιο προβλέπει επαναφορά της διάταξης ποινικοποίησης για τις οφειλές τους στον ασφαλιστικό τους φορέα καταργώντας επίσης και άλλες ευεργετικές διατάξεις που έδιναν την δυνατότητα στους ασφαλισμένους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν εισφορές να κατεβούν και 1 και 2 κλίμακες ασφάλισης. Δεδομένου ότι οι εισφορές ξεκινούν από 300 ευρώ τον μήνα και με την δυστοκία που επικρατεί είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν να τις πληρώσουν με αποτέλεσμα να στερούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και με την επαναφορά της ποινικοποίησης να οδηγούνται στα κρατητήρια σαν κοινοί ποινικοί εγκληματίες

Τα’ χαν χύμα τους ήρθαν και τσουβαλάτα…

Ανάστατοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς η κυβέρνηση τους σφίγγει κι άλλο το ζωνάρι αφού προβλέπεται ακόμη και αυστηροποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων με αύξηση του επιτοκίου μείωσης των δόσεων. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης πρόκειται για μια επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης που βιώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες: «Η ρύθμιση των 100 δόσεων ήταν ευνοϊκή και πάνω από 1 εκ. επαγγελματίες εντάχθηκαν και εξυπηρετούσαν τις δόσεις παρότι υπάρχει το πρόβλημα με τα capital control. Τώρα αν μειώσουν τις δόσεις και αυξήσουν τα επιτόκια όπως λέγεται ότι θα κάνουν θα μειωθούν στις 30.000 οι ωφελούμενοι. Ολοένα και δυσκολεύουν τα πράγματα. Είμαστε εν αναμονή και θα κινηθούμε αναλόγως.» , καταλήγει ο κ. Μωραΐτης. Υπενθυμίζουμε πως από το ΕΒΕ Ξάνθης είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια να αντιδικήσουν με τον ΟΑΕΕ που τους στερούσε την υγειονομική περίθαλψη όσων δεν είχαν πληρώσει τις εισφορές και δεν είχαν ενημερότητα ωστόσο αυτή ατόνησε λόγω της ρύθμισης με τις 100 δόσεις. Τώρα που αυτή συρρικνώνεται ενδέχεται και πάλι να ενεργοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Μ. Τσιακίρογλου, ΟΕΒΕ Ξάνθης: «Ο κλάδος μας βάλλεται από παντού…»

Την ανησυχία ότι τους επαγγελματοβιοτέχνες τους περιμένουν ακόμη πιο δύσκολες μέρες εκφράζει η γραμματέας της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου: «Τιμωρούν κάποιον που δεν έχει και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πληρώσει τα υψηλά κατά κοινή ομολογία για ασφάλιστρα στον ΟΑΕΕ για να έχει και δυσανάλογη – επίσης κατά κοινή ομολογία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα τον σέρνουν στα κρατητήρια σαν εγκληματία του ποινικού δικαίου.

Προσπαθούμε να επιβιώσουμε σ’ ένα ανθυγιεινό οικονομικό περιβάλλον και από πάνω βιώνουμε και την τρομοκρατία να μας αντιμετωπίζουν σαν μπαταξήδες», επισημαίνει η κα Τσιακίρογλου προθέτοντας ότι η ΟΕΒΕ όσο και το πρωτοβάθμιο σωματείο εστιατόρων προτίθενται σε συνεργασία με το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο την ΓΣΕΒΕΕ να αναλάβουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα του κλάδου στους.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …